Kolmistaan

Syssymmällä sitten

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

Avasin eilen aamuna kalenterin, tarkoituksena lätkiä sen sivuilla loppuvuoden tapahtumat ja tapaamiset. On synttärikemuja, vähän lisää kemuja ja joulu, jota vietellään ripotellusti eri ihmisten kanssa. Tuntui hurjalle ilmoitella eri ihmisille, että “tässä nyt olisi kaksi viikonloppupäivää ennen vuotta 2023 vapaana”. 

Samalla havahduin siihen, kuinka oma sapattiloma lyhenee päivä päivältä. Enää kaksi kuukautta ja sitten tämä luksus on takana. Ne ajatukset, jotka mulla oli keväällä ja kesällä siitä, mitä “teen sitten syssymmällä” on jo tässä. Tai jopa jo ollutta ja mennyttä. Nyt on syksy, ensi viikolla ainakin oman laskentatapani mukaan jo talvi. 

Mutta eipä siinä mitään. Olo on rauhaisa ja odottava. Kun on saanut levätä (ainakin henkisesti), pohdiskella elämäänsä, liikkua ja suunnitella tulevaa, on varmempi olo palata vanhaan. Tai itse asiassa – vaikka osa työkuvioista palaa, en usko, että palaan enää monellakaan tapaa muuten enää vanhaan. Mulla on kova luotto siitä, että vuodesta 2023 tulee omalla tavallaan käänteentekevä. 

Mä päätin jo sapatin alussa, että haluan rauhoittaa joulukuun jouluttamiselle. Marraskuusta tuleekin siksi todella toiminnantäyteinen, koska yritän sen aikana tehdä pääosan joulukuun töistä ja myös alkuvuoden 2023 hommista.

Mulla on ollut koko aikuisiän haaveena se, että joulukuussa voisi rauhoittua joulutunnelmaan, mutta käytännössä tahti on aina vaan kiihtynyt joulun alla. Opettajana syyslukukauden loppu, todistukset ja äikän opea kuormittavat joulujuhlat, sekä toisaalta markkinoinnissa joulumyynti, eivät ole varsinaisesti mahdollistaneet pehmeää laskua jouluun. Niinpä tänä vuonna yritän sitä, mistä olen haaveillut. Tämähän on muutenkin ollut hulluttelevien haaveiden vuosi, joten mikä ettei. 

Jos mun “sitten syssymmällä -tavoite” oli henkisen kasvun ja fyysisen kunnon lisääminen, tämän vuoden lopulle mulla on seuraavia haaveita ja tavoitteita.

MARRASKUU:

 • Miehen synttärikemujen juhliminen. 
 • Vuoden 2023 vuosikumppanisopimusten neuvottelu ja klousaaminen.
 • Metsäretki perheen kanssa. 
 • Marras-joulukuun yhteistyönostojen kuvaaminen ja kirjoittaminen (osa jemmaan).
 • Kylmävesiuinnin jatkaminen.
 • Kevään reissujen suunnittelu ja varaaminen. 
 • Parissa yritystapahtumassa vierailu emäntänä/puhujana.
 • Isänpäivä.
 • Yhdet isot lehtikuvaukset.
 • Yksi jännä lanseeraus. 
 • Pieni äiti-tytärmatka Jyväskylään.
 • Pienimuotoinen ”remppa” yhteen kodin seinistä – tällä kertaa tavoitteeni on tarttua itse pensseliin ja vasaraan.
 • Vuoden 2023 ”brändiuudistuksen” suunnittelu. Mietin, että jotta pysyn virkeänä, pitää tätä omaakin brändiä ja yritystä vähän uudistaa. Saa esittää toiveita sisällön suhteen.

JOULUKUU:

 • Valokuvien etsintä ja tilaaminen vuosilta 2018-2022. Kirja vai perinteiset kuvat, kertokaa? 
 • Joulun viettäminen etukäteen lapsuudenperheen parissa. Ja sitten  joulun juhlinta varsinaiseen h-hetkeen perheenä kanssa ja vielä joulupäivänä ystävien kanssa. 
 • Miehen synttärijuhlinnan jatkamista.
 • Esikoisen synttärit parissa erässä juhlittuna. 
 • Joulukonsertti tai -konsertteja. Lasten joulukonserteista ja ohjelmasta Tampereen seudulta otan vinkkejä!
 • Lököttelyä, kotoilua, glögiä, kirjoja. 

Reilut kaksi kuukautta aikaa – Mitä sä toivot loppuvuodelta?

-Karoliina-

Kuva: Pixabay

X