Kolmistaan

DIY-huulikuorinta + tehokasvohoidon vinkit

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

*olen joskus saanut kyseisen tuotteen, joskus ostanut itse. 

Mä hoidan mun ihoa aamuin illoin pääasiassa BD Medicalin* tuottein, mutta noin pari kertaa kuussa pyrin tekemään myös vähän tehokkaamman kasvojenhoidon kotioloissa. Vaikka koen, että perushuolto pitää ihon pääasiassa kunnossa, varsinkin talvisin iho kaipaa säännöllisesti vähän tehokkaampia hoitoja kotona ja hoitolassa. 

 

  1. Kuorin ihon Skinbetterin Detoxifying Scrub Maskilla. Hieron kuorintaa kevyesti kasvoille veden kanssa ja huuhtelen lopuksi kasvot. 
  2. Tämän jälkeen kuorin huulet omatekoisella seoksella, jossa on oliiviöljyä ja tavallista hienosokeria. Hieron tätä kevyin liikkein huuliin. Pyyhin paperilla pois ja teen saman homman vielä toistamiseen. Sokerin kaveriksi käy moni muukin öljy. Esimerkiksi kookosöljy tuoksuu (ja maistuu) ihanalle. Joskus, jos ei ole aikaa tai mahdollisuutta tehdä seosta, kostutan palasokeria vedessä ja hieron sitä huuliani. Sama kuoriva vaikutus, mutta tämän jälkeen huulet tulee toki voidella jollain rasvalla todella hyvin. 
  3. Kuorintojen jälkeen levitän kasvoilleni Skin Republic-naamion *ja huulille Bephantenia. Jotkut on ihan kauhuissaan, kun vetelen perus-Niveat ja Bephantenit huuliin, mutta mä ajattelen niin, että huulirasvat on käytännössä samaa ainetta kuin muutkin voiteet. Kunhan ei kauheasti syö mitään kemikaaleja. Huulia kannattaa ennemmin kosteuttaa monta ohutta kerrosta peräjälkeen, kuin vetää kerralla niihin yksi paksu kerros. Kun otan naamion pois, hieron naamiosta kasvoille jäävän aineen vielä pyörivin liikkein iholleni. Mä ostan Skin Republickin naamioni aina paikan päältä Beautiful Yousta, mutta heillä on myös verkkokauppa. Näissä naamioissa on mun mielestä paras hinta-laatusuhde. Vaikka kymppi tuntuu alkuun aika isolle summalle yhdestä naamioista, on näiden teho on niin loistava, että tällä voi pidentää kauneushoitolakäyntien väliä huomattavasti, ja se taas säästää sillä tavoin kymppejä. Mun suosikkeja ovat kosteuttavat naamiot ja collagen-naamiot. 

 

-Karoliina- 

X