kolmistaan

Vinkit parempaan ja helpompaan tortillakattaukseen

Teksti: Karoliina Pentikäinen
maailman paras tortilla

Tortillat on yksi meidän perheen yhteisiä lempiruokia. Osin varmasti siksi, että niistä voi jokainen tehdä oman makunsa mukaisen. 

Me tehtiin tosi monta vuotta  – lukuun ottamatta tortillalättyjen kuoria – kaikki osaset tortilloissa itse alusta asti, mutta nyt ollaan löydetty monia ihan valmiita tai puolivalmiita täytteitä, jotka on tosi hyvänmakuisia. Siksipä halusin vinkata ne myös tänne, koska näillä voi hyvin oikaista tarjoiluissa.

Parhaat tortillatäytteet:

  • Tuorekset-salsat. Näitä löytyy mietona, tulisena ja texmex-versiona. Kun sekaan muussaa hitusen tomaatin sisusta ja valkosipulia tai puristaa vähän limeä, tulee tosi hyvää! Menee kyllä tietysti ihan ilman tuunaustakin. 
  • Pirkka Parhaat Guacamole-dippi. Guacamolehan on helppo tehdä itse, mutta jos haluaa välttää jännityksen avocadojen kunnosta, Pirkan guacamole on tosi hyvä valinta. Siinä on 95% avocadoa, joka on tosi paljon verrattuna moniin muihin.
  • Santa Maria Tortilla Corn & Wheat Small -letut. Mun mielestä aivan parhaat tortillakuoret. Eikä ole liian isoja! Pienille lapsille ehdoton suosikkini on Old El Paso Tortilla pockets, koska ne ei hajoa ja täytteet pysyy hyvin taskun sisällä. Lapset kutsuu näitä jätskitortilloiksi. 
  • Santa Maria Crispy Chicken Spice Mix -mausteseos kanalle/muulle protskulle. Mä yleensä vedän blenderissä tämän seoksen sekaan vähän hapankorppua tai kuivaa leipää ja maustan seosta vielä vähän yrteillä/pippureilla. Mielettömän helppo ja hyvä tapa saada kanoihin rapeutta ja makua. Seos sekoitetaan öljyn kanssa kanapaloihin, ja sitten palat laitetaan vaan uuniin kypsymään. Tällä tavalla maustuu ja paistuu iso määrä täytettä kerralla. 
  • Siipiweikkojen siipikastike. Tampereellahan siipikastiketta laitetaan kaikkialle, mutta muualla Suomessa siipikastike ei (kai?) ole vielä niin suosittua. Mä tykkään valtavasti Siippareiden kastikkeesta nimenomaan tortilloissa.  Varsinkin, jos salsan haluaa pitää monelle sopivaan makuun freesinä ja vähemmän tulisena, saa siipikastikkeella hyvin potkua omaan kääröön, jos niin haluaa.
  • El Taco Truck  -kastikkeet. Nämähän on ihania kaikki! Myös pullojen visuaalisuus puhuttelee mua. 

Mitkä on sun suosikit tortilloihin ja tacoihin? 

-Karoliina-

 

Lue myös

X