Kolmistaan

Verhoilulla 83-vuotiaalle tuolille uusi elämä

Teksti:
Karoliina Pentikäinen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meidän mummo asui mun lapsuudenkodissa. Tai itse asiassa meidän perheellä oli mummon kanssa paritalo, jossa oli yhteinen kylppäri, mutta omat asunnot muuten. Käytännössä elämä oli kuitenkin kovin yhteistä, ja me hengattiin “mummon puolella” siskojen kanssa alvariinsa. Mummo teki meille aina kouluaamuina aamupalat ja koulusta tullessa välipalan (eli mulle kahvia ja voikkuleipiä tai voissa paistettua pyttipannua). Mä en edes omistanut lapsuudenkotiini koskaan avainta (kyllä vaan, 19 ensimmäistä elinvuotta ilman kotiavainta), koska mummo oli AINA kotona.

Meidän mummolta ei juuri perintöä jäänyt, mutta mä olen kovin onnellinen siitä, että mä sain jo mummon eläessä häneltä itseltään tämän tuolin. Tuoli on mummon ja papan ensimmäinen yhteinen huonekalu. Se on ostettu vuonna 1939, heidän häälahjarahoillaan. Miettikää, miten ennen vanhaan huonekalut on tehty kestämään! Tämä tuoli on 83 vuotta vanha, ja edelleen tukeva ja toimiva. 

Meidän perhe on vuosien saatossa iskenyt tuolin pehmusteosan päälle lukuisia ja taas lukuisia kankaita niittipyssyllä kiinni, mutta viime kesänä mä päätin, että haluan viedä pehmusteen oikeaan verhoiluun. Moni oli suositellut mulle Satamakadulta Made by Anu-Riinaa, eikä suotta. Liikkeeseen astuessa tulee himo hypistellä kaikkia niitä ihania verhoiltuja huonekalukaunottaria. 

Mä valitsin tuolin kankaaksi Lauritzonin Wildlife 2 -kankaan, koska musta sen väri ja tyyli kävi hyvin meidän olkkarin muuhun sisustukseen (mm. Finarten Väre -mattoon*) ja Mimoun tapettiin. Toisaalta mun mielestä rohkea ja moderni kuosi oli kiva pari vanhalle tuolille. 

Kankaan vaihdon lisäksi Anu-Riina teki istuinosaan uudet pehmusteet, joten nyt siinä on entistäkin mukavampi istua. 

Löysin muuten verkon syövereistä tästä tuolista DIY-postauksen vuodelta 2015. Vitsi mä fiilasin tätä tuolia jo silloin. Ja voi kuinka tuollainen graafinen, musta-valkokeltainen Marimekko oli silloin NIIN ihanaa mun mielestä. Kellä muulla oli noina vuosina musta-valkoiset raitavuodet?

-Karoliina-

Lue myös

X