kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.01.2023

Verhoilulla 83-vuotiaalle tuolille uusi elämä

Teksti
Karoliina Pentikäinen
7 kommenttia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meidän mummo asui mun lapsuudenkodissa. Tai itse asiassa meidän perheellä oli mummon kanssa paritalo, jossa oli yhteinen kylppäri, mutta omat asunnot muuten. Käytännössä elämä oli kuitenkin kovin yhteistä, ja me hengattiin “mummon puolella” siskojen kanssa alvariinsa. Mummo teki meille aina kouluaamuina aamupalat ja koulusta tullessa välipalan (eli mulle kahvia ja voikkuleipiä tai voissa paistettua pyttipannua). Mä en edes omistanut lapsuudenkotiini koskaan avainta (kyllä vaan, 19 ensimmäistä elinvuotta ilman kotiavainta), koska mummo oli AINA kotona.

Meidän mummolta ei juuri perintöä jäänyt, mutta mä olen kovin onnellinen siitä, että mä sain jo mummon eläessä häneltä itseltään tämän tuolin. Tuoli on mummon ja papan ensimmäinen yhteinen huonekalu. Se on ostettu vuonna 1939, heidän häälahjarahoillaan. Miettikää, miten ennen vanhaan huonekalut on tehty kestämään! Tämä tuoli on 83 vuotta vanha, ja edelleen tukeva ja toimiva. 

Meidän perhe on vuosien saatossa iskenyt tuolin pehmusteosan päälle lukuisia ja taas lukuisia kankaita niittipyssyllä kiinni, mutta viime kesänä mä päätin, että haluan viedä pehmusteen oikeaan verhoiluun. Moni oli suositellut mulle Satamakadulta Made by Anu-Riinaa, eikä suotta. Liikkeeseen astuessa tulee himo hypistellä kaikkia niitä ihania verhoiltuja huonekalukaunottaria. 

Mä valitsin tuolin kankaaksi Lauritzonin Wildlife 2 -kankaan, koska musta sen väri ja tyyli kävi hyvin meidän olkkarin muuhun sisustukseen (mm. Finarten Väre -mattoon*) ja Mimoun tapettiin. Toisaalta mun mielestä rohkea ja moderni kuosi oli kiva pari vanhalle tuolille. 

Kankaan vaihdon lisäksi Anu-Riina teki istuinosaan uudet pehmusteet, joten nyt siinä on entistäkin mukavampi istua. 

Löysin muuten verkon syövereistä tästä tuolista DIY-postauksen vuodelta 2015. Vitsi mä fiilasin tätä tuolia jo silloin. Ja voi kuinka tuollainen graafinen, musta-valkokeltainen Marimekko oli silloin NIIN ihanaa mun mielestä. Kellä muulla oli noina vuosina musta-valkoiset raitavuodet?

-Karoliina-

Kommentit (7)

Tosi onnistunut kangasvalinta, sopii hienosti myös tuolin puuosien sävyyn! ❤️

Tuo linkki ”tästä tuolista DIY-postauksen vuodelta 2015” ei ainakaan minulla toimi, saisiko sen korjattua? 😊

Hieno tuo kangas😊 tuo jotain uutta tuoliin mutta antaa itse tuolin kuitenkin olla pääosassa.

Hahaa, veit suorastaan sanat suustani, sillä sanoin melkein samoin sanoin toiselle kommentoijalle! Ja kangas oli kyllä todella kaunis, kävisi moneen muuhunkin paikkaan.

Hei, tämä ei liity tähän kirjoitukseen mutta… Saisiko udella tuon kodinhoitohuoneen Durat-tason hintaa? Ihastuin itsekin tuohon Martini väriin, tosin ajattelin sitä keittiöön ja sattumalta myös sinisten kaappien kanssa. 🙂 Yritin sitten googlailla Durat Martinia ja löysin kirjoituksesi.
En ole löytänyt oikein mistään hintoja tasolle, ja oletan että jos firmalta kysyy, se johtaa vain innokkaaseen myynti-yritykseen.
Onko sinulla sattumalta sellaista kuvaa joka olisi suoraan edestäpäin ja hiukan yläkulmassa? Saisi paremman kuvan kuinka hyvin tason ja kaapin värit toimivat yhteen. Upeilta näyttävät. ♥️

Rahdin kanssa noin 500€ ❤️

Kiitos huomioista, linkki nyt korjattu! Sekä tietenkin myös kehusta; tuntuu tosiaan, että kangas tuo oikein esiin vanhan tuolin omaa ajan hiomaa särmää!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X