kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 06.07.2023

Tärpit perhelomaan Naantalissa ja Turussa

Teksti
Karoliina Pentikäinen
9 kommenttia

Meidän tämän kesäloman etukäteisesti suunniteltu, ”isoin” lomakohde oli Naantali (ja Turku). Lähdettiin reissuun maanantaiaamuna ja palattiin eilen päivällä. 

Meidän perheestä matkassa olivat kaikki muut paitsi esikoinen, ja meidän joukkueen lisäksi reissussa oli kolme muutakin perhettä. Lapset ikähaitarilla 0-6 vuotta. 

Mulle Turku ja Naantali on melko tuntemattomia alueita, vaikka olenkin käynyt aikuisena useamman kerran Turussa. Siksipä olikin aivan ihanaa, että kun kyselin Turku-vinkkejä IG:ssä, niitä myös roppakaupalla sain. Kiitos siitä! Jaan nyt tässä vähän infoa niistä kohteista, joissa lopulta vinkkien perusteella käytiin. Muumimaailma ja Holiday Club oli ennalta päätettyjä, mutta muut kohteet valikoituivat IG:n suositusten mukaan. 

Tulopäivänä, maanantaina, me pysähdyttiin matkalla Urjalan makeistukussa. Ihan hauska kohde, mutta myös yllättävän kallis. Nimessä mainittu “tukku” antaa kuvan siitä, että kaikki olisi megahalpaa, mutta aika normaalit karkkihinnat minusta myymälässä oli. Koska mahat tuli täytettyä menomatkalla karkilla, lykättiin vähän lounasaikaa, ja hurautettiin suoriltaan lounaalle Turkuun, vaikka alunperin ajateltiin, että syödään jossain puolivälin tienoilla.

Moni kehui IG:ssä RantaKertun lounasta, joten päädyttiin sinne. Lounas oli ihan hyvä ja plussana mainittakoon, että lapset söivät ilmaiseksi ja ravintolassa oli myös leikkipaikka. Mikään kulinaristinen makuelämys paikka ei sentään ollut, eli seuraavalla Turku-reissulla varmaan kokeillaan vaikka Oobua, Mamia, Navettaa, Kauppahallia tai jotain muuta suositelluista kohteista.

Lounaan jälkeen mentiin Kupittaan Seikkailupuistoon, joka oli kerrassaan upea. Pakko sanoa, että Pikku Kakkosen puisto jää kyllä mennen tullen kakkoseksi Seikkikselle. Nyt ryhtiä, Tampere! Seikkiksessä oli mielettömät leikkialueet, kiipeilytelineet ja muut. Jonkin ajan kuluttua alkoi tosin kaatosade, mutta onneksi ehdittiin käydä melkein kaikki vempaimet läpi ennen sitä. Upea, ilmainen kohde, jota suosittelen itsekin kaikille Turkuun matkaaville. Alueella on jäätelökiska, mutta moni kehui myös, että lähellä, Kupittaan Citymarketissa, on kiva kahvila ja hyvä eväsosasto. Tätä ei itse kuitenkaan testattu tällä kertaa. Hyvällä säällä Seikkailupuistossa voisi viettää siis koko päivän, kun hakisi ensin eväät mukaan. 

Me yövyttiin Holiday Club Turun Caribiassa, jonka Villas-huoneisto oli todella siisti ja kiva! Meitä oli aina kaksi perhettä yhdessä ”asunnossa”, ja kokemus oli positiivinen. Villas-huoneista löytyi monta makkaria, keittiö kaikilla herkuilla ja jopa pyykkikone ja pesuaine kylppärissä. Itse hotelli oli osin aika kitsch sisustukseltaan ja aamupalalla jäätävä ruuhka, mutta hotellin palvelut oli hyvää perustasoa. Allasalue oli kattava, alueelta löytyi niin Hese, pitseria kuin sporttiraflakin, ja kaiken lisäksi aulassa oli Ärrä iltapaloja ja muita välipalahetkiä silmällä pitäen. Aktiviteetteinä kylpylän lisäksi hotellilla oli oma Superpark, tosi iso kuntosali ja monen monta pelikonetta, leikkinurkkaa ja kolikkovempainta. 

Meidän pääkohde reissulla oli Naantalin Muumimaailma, joka oli vielä upeampi, mitä F:n pikkulapsiajalta muistin. Niin kauniit puitteet, kivaa puuhaa, hyviä esityksiä ja hauskat Muumi-hahmot. Tiuhti ja Viuhti vei meidän kaikkien sydämen! Ainoa miinus oli alueen hintataso. Neljän hengen sisäänpääsy maksoi melkein 160€, eli aikuisten ja lasten lippu oli samanhintainen ja esimerkiksi pehmiksen hinta oli 4,80€. Eli rahaa kului paljon ihan huomaamatta. 

Naantali-reissulla – miesten ja lasten jäädessä vielä Muumimaailman teatteriin – me naiset suunnattiin nopealle visiitille Living Deauville -sisustusliikkeeseen. Mun käly oli käynyt liikkeessä useasti aikaisemminkin, enkä ihmettele, että hän halusi sinne tälläkin kertaa. Myymälä oli kuin ihanaa, hyväntuoksuista, vaahtokarkkia. Täynnä kauniita esineitä, asusteita ja vähän vaatteitakin. 

Osa sadepäivästä kulutettiin kauppakeskus Myllyssä. Jos etsii Turku-reissulle (Mylly sijaitsee Raision puolella) ilmaista puuhaa, Myllyssä oli tosi monta leikkialuetta lapsille. Löytyi Muumitalo liukumäellä, laiva ja isompi aidattu leikkialue mm. kiipeilyseinällä. 

Sellainen reissu! Alle saa laittaa vielä omia Turku-Naantali -vinkkejä muillekin jakoon. 

-Karoliina-

Kommentit (9)

Hei ! Rantakertun nettisivujen mukaan 1-4 vuotiaita lapset syö ilmaiseksi,ei suinkaan kaiken ikäiset lapset.Olin jo innoissani,et missä on sellainen paikka missä esim 7 vuotias syö ilmasee😀Kiitos kivoista teksteistä.

Muumimaailman sisäänpääsystä saa 30% monikkoalea ja liput ennakkoon on pikkusen edullisemmat 😊

Hyvä vinkki, kiitos!

Muumimaailma on ihana! Naantalin vanhakaupunki on myös tosi kaunis. Muumifaneille Eriskummallinen kahvila on myös ehdoton käyntikohde!

Nyt ryhtiä Tampere?? Tampereella on vaikka kuinka paljon ilmaista ja kivaa tekemistä lasten kanssa jos vaan viitsii nähdä vaivaa ja käydä lasten kanssa.

Ja kyllä, lomailu lasten kanssa on kallista, mutta ei ihan ilmaisia ole myöskään woltatut aamupalat, take away kahvit ym. Mitä kukakin arvottaa ja mihin rahan haluaa laittaa.

Tuo seikkailupuisto onkin hyvä vinkki, kiitos siitä!

Me ollaan käyty muumimaailmassa yhteensä neljä kertaa. Pari kertaa kun isommat lapset oli pieniä koko perheen voimilla. Ja kaksi kertaa sitten pienemmän lapsen kanssa niin, että vain minä ja lapsi oltiin ystävän ja hänen lapsensa kanssa. Tehtiin niin, että hurautettiin Turkuun siitä mentiin Ukko-Pekka höyrylaivalla Naantaliin matkalla syötiin laivassa lounas ja ihasteltiin maisemia ja vanhan ajan tunnelmia. Siitä sitten päivä Muumimaailmassa. Ja hiukan Naantalissa ja paikallis bussilla takaisin Turkuun ja Turun karibiaan.

Toisella kerralla olitiin sitten koko perhe Suomi matkalla ja koska isommat lapset eivät enää olleet niin kiinnostuneita muumimaailmasta ja pienimmäiselle se oli kesän kohokohta. Tehtiin niin, että yövyttiin Naantalin leirintäalueella josta minä lähdin pienimmän kanssa muumimaailmaan kun mies ja lapset jäivät vielä leirintä-alueelle josta siirtyivät Naantalin uimarannalle uimaan ja kun me tulimme muumimaailmasta kiertelimme Naantalissa ja illastimme myös siellä. Ja suuntasimme Turkuun karibiaan. Ja siitä sitten Turun saaristoja kiertämään. Muutama vuosi pitää vielä odottaa, että päästäisiin kiertää pyörällä rengasreitit koko perheen voimin niin, että kaikki jaksaa pyöräillä.

Seikkis on best + puistossa muuten olevat: maauimala, liikennepuisto, eläinpuisto ja paljon tilaa piknikille ja tosiaan Kupittaan cittarin hyvä eväs tarjonta 👌👌

Hyvä tarkennus!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X