kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 04.08.2023

Vegaaninen pesto - Parempi resepti

Teksti
Karoliina Pentikäinen
10 kommenttia

Kun mä kuulin ensimmäisen kerran termin “ravintohiiva”, mua alkoi ällöttää. Jotenkaan hiiva ei kuulosta sille, että se houkuttelisi erityisille makumatkoille, ja ravinto taas kuulostaa pakolliselle syötävälle (lue: ei hyvälle), jotta pysyy hengissä. 

Olin kuitenkin saanut ravintohiivaa ystävän lähettämässä ruokalahjapakkauksessa ja googlasin, miten sitä voisi käyttää. Vastaus: parmesaanin tavoin. 

Päätin testata ravintohiivaa pestoon, ja yllätyin valtavasti, kun pestosta tuli parempaa ravintohiivalla kuin tavallisella parmesaanilla!

Vertaa:

Ravintohiivassa (100g) on 339 kcal, 5g (5%) rasvaa ja 47g (47%) proteiinia. 

Parmesaanissa (100g) on 392 kcal, 28g (28%) rasvaa ja 33g (33%) proteiinia. 

Vegaaninen pesto (4-6 pasta-annokseen)

  • 2 ruukullista basilikaa
  • 1 dl cashew-pähkinöitä ja/tai pinjansiemeniä (paahdettuna)
  • 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 0,5-1tl suolaa 
  • pari rouhaisua mustapippuria
  • 0,5 dl limen tai sitruunan mehua 
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl ravintohiivaa
  1. Laita blenderiin kaikki listan ainekset ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Peston koostumusta voi muunnella oliiviöljyn määrällä. 

Mitä enemmän yrttejä pestossa on, sen voimakkaampi maku. 

Jos pesto maistuu blenderistä maistettuna, pelkiltään, liian voimakkaalle/suolaiselle, on se juuri hyvin maustettu. Pastan sekaan sekoitettuna pesto laimenee huomattavasti miedommaksi. 

Nauti suosikkipastasi kanssa! 

-Karoliina-

Kommentit (10)

Luuletko että pestoa voi pakastaa?

Hyvä homma! Tällä saa semmoista umamimakua mukavasti moneen ruokaan. Kokeilepa green goddes salaatti vegaanisena, avot!

Ostettiin muuten just umamia ihan maustemausteena vähän aikaa sitten, ja yritetty opetella sen käyttöä 🙂

Huvittaa, että olen ajatellut ihan samoin ravintohiivasta. Olen ollut vegaani reilut 9 vuotta (sitä ennen lakto-ovo), mutta ravintohiivaan en ole koskenut. Nyt pitänee uskaltautua! 🙂

Suosittelen ehdottomasti!

Kiitos tosi paljon tästä ohjeesta!! Kaupan mikään pesto ei syystä tai toisesta sovi omaan rajattuun ruokavaliooni. En ole tajunnut, että voisin tehdä itse! Tämä sopii, ja kuulostaa tosi hyvältä! Täytyypä testata 🙂

Kerro sitten, miten maistui ja miten sopi!

Oli kyllä parasta pestoa koskaan! Ois voinu syödä kerralla koko annoksen 😂 Taitaa tulla tehtyä viikottain tätä jatkossa 👌😋 Suolaa max. tuon 1/2tl pystyn ite laittaa, ettei mee liian suolaseksi. Kiitos reseptistä!🥰

Hei vähänkö ihana kuulla <3 Kiitos!

En ole kyllä mikään asiantuntija, mutta mitä tuossa googlailin, niin käsittääkseni pakastamisen pitäisi onnistua (myös vegaaniselle pestolle), kunhan muistaa sulattaa sitten rauhassa jääkaapissa!

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X