kolmistaan - Banneri
Kolmistaan 27.08.2023

Helppo lihapullapata. Arkiresepti.

Teksti
Karoliina Pentikäinen

Yksi mun lemppariruuista on lapsuudesta tuttu lihapullat ja spagetti. Näin aikuisena olen puolestaan ihastunut patakokkailuun ja -leipomiseen, ja tämä resepti yhdistää molemmat lemppariasiat. 

Lihapullapata 

  • 700-800 g naudan jauhelihaa
  • 1 dl lihapullajatketta
  • 1 dl kermaviiliä/kermaa
  • 1 dl vettä jos laitat kermaviiliä / 0,5 dl vettä, jos käytät kermaa 
  • 1 tls suolaa
  • voita paistamiseen
  • pari rouhaisua mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • tuoreita yrttejä hienonnettuna: timjami, basilika ja/tai oregano
  • 2 purkkia Mutti-tomaattimurskaa TAI 1 Mutti + 1 purkki valmista tomaattipastakastiketta purkista
  • pari desiä vettä
  • 1-2 sipulia
  1. Tee lihapullataikina oman mielesi mukaan. Minä sekoitan 700 g jauhelihaa, 1 dl korppujauho-mausteseosta (Tampereen kauppahallin Lihakippareiden oma seos), 1 dl kermaviiliä, 1 dl vettä ja 1 tls suolaa. Jokaisella on varmasti oma lemppariresepti pullille!
  2. Pyörittele lihapullat ja paista pullien pinta kiinni nopsasti voissa pannulla.
  3. Siivuta sipuli, heitä ne pataan tomaattimurskan/kastikkeen, veden, sokerin, suolan ja yrttien kanssa. Asettele lihapullat kastikkeen sekaan. Halutessasi voit heittää pataan myös oliiveja. 
  4. Laita padalle kansi. Kypsennä 175 asteessa 45 min. 
  5. Tarjoile spagetin ja parmesaanin kanssa. 

-Karoliina-

Kaupallinen yhteistyö

Karoliina Pentikäinen

Karoliina Pentikäinen

Kolmistaan-blogi on yksi Suomen ensimmäisiä perheblogeja. 13-vuotisen historiansa aikana blogissa on eletty Karoliinan ja tämän perheen elämänvaiheita iloista suruihin ja arjesta juhlaan. Nykyisin Karoliina, 38, asuu uusperheensä kanssa Tampereen Pyynikillä. Perheeseen kuuluu aviomiehen lisäksi 13-vuotias esikoinen ja 4-vuotiaat kaksoset. Ruuhkavuosien lisäksi Karoliina kirjoittaa naiseudesta, kauneudesta, kodista ja hyvinvoinnista. Balanssi on Karoliinan teema vuodelle 2024!

Arkisto

X