Täytetyt uuniomenat. Parempi resepti -postaussarja.
Mulle yksi rakkaimpia tuoksumuistoja on syksyisen omena-kaurapaistoksen tuoksu. Tein paistosta taas yhtenä iltana, ja heti kun tuoksu alkoi leijailla uunista, pääsin aikamatkalle omaan lapsuuteen.
Meillä tehdään usein perinteistä kaurapaistosta, joka syödään (Kolmen kaverin) vaniljajäden kanssa. Mutta koska voi-sokeripaistosta ei joka ilta viitsi syödä iltapalaksi, kehittelin tällaisen kevyemmän reseptin perinteisen kylkeen.
Terveellisempi uuniomenaherkku
- 1-2 omenaa/syöjä
- (juoksevaa) maapähkinävoita
- kanelia
- rouhittua mantelia tai pähkinää
- tarjoiluun Valion Pro Feel vanilja-marenkivanukasta
- Kairaa omenan kannon kohdalle kolonen.
- Sekoita ompputäytteet keskenään tahnaksi ja täytä tahnalla omenaan kairattu kolonen. Se, kuinka paljon tätä tahnaa tulee, on makuasia. Itse haluan, että kantokolonen täytetään aivan piripintaan.
- Paista omenat uunissa 175 astetta noin 30 min.
- Nauti lämmin omena Valion Pro Feeln vanilja-marenkivanukkaan kanssa.
-Karoliina-