Leivonta

Leivo leipää lauantai-illaksi

Teksti:
Anna.fi

Onnea on koti-ilta, itsetehty leipä ja lasillinen viiniä. Annamme ohjeet vaivaamista ja verkkaista kohottamista vaativiin leipiin, mutta mukana on myös vikkelästi valmistuvan, leivinjauheella valmistetun leivän ohje.

taikinan vaivaus

Kun teet focacciaa, älä nuukaile öljyn käytössä. Laadukas oliiviöljy antaa leivälle oikeanlaisen maun ja mehevyyden.

Fetajuustolla ja aurinkotomaateilla höystetty leipä on rakenteeltaan kakkumaisen mehevä. Todella helppotekoinen leipä pitää syödä heti valmistamispäivänä. Leipä kestää hyvin pakastamisen.

Ranskalainen fougasse tehdään löysästä taikinasta ja jokaisesta lehden mallisesta leivästä tulee väkisinkin omannäköisensä. Fougassessa on paljon rapeaa paistopintaa ja se onkin tämän leivän herkullisuuden salaisuus.

Bostonkakun tapaan tehdyissä sämpylöissä on suolaisen makea täyte. Hauduta sämpylöiden seuraksi pannullinen hyvää teetä.

Katso myös parmesaanileivän, naanleivän ja teeleipien reseptit.

 

Taina Salovaara

Kuvat: Colourbox.com ja SKOY

X