Leivonta

Pikkujoulujen helpot leivonnaiset

Teksti:
Anna.fi

Sormin syötävät leivonnaiset sopivat joulukuun juhliin. Glögin kanssa maistuvat minisämpylät, poropiirakat ja omenaviinerit. Toscaleivoksia voi tarjota jälkiruoaksi. Kahvipöydän kruunu on viehkeä suklaa-mascarponekakku.

Juustokeksit sopivat glögin kanssa ja myös keiton lisukkeena.

Pienten poropiiraiden sijasta voit tehdä yhden ison piirakan. Tästä poropiiraiden reseptistä tulee 1 iso piirakka tai noin 12 pikkupiirasta

Täytä minisämpylät esimerkiksi maustetulla tuorejuustolla ja lohella tai ilmakuivatulla kinkulla. Tällä reseptillä leivot noin 12 kappaletta minisämpylöitä.

Helppotekoiset omenaviinerit syntyvät valmiista voitaikinasta ja maistuvat glögin kanssa.

Mantelilikööri sopii yhteen toscaleivosten kanssa.

Suklaa-mascarpone- eli ballerinakakun pohjat on paistettu kolmessa minivuoassa (halkaisija 12 cm), mutta mutta voit tehdä pohjan yhdessä vuoassa (halkaisija 22 cm). Tällöin kakkuun tulee vähemmän kerroksia.

Toimittaja: Taina Salovaara
Kuvat: Mirva Kakko

Lisää ruokaideoita pikkujouluihin:

Pikkujoulujen rento menu
Sormiruokaa
Blini-ilta
Kotiliesi: Pikkujouluruokia ja kuumia juomia

X