5 parasta hiustenpesuvinkkiä
Oletko sinäkin pessyt hiuksesi tähän asti pystyasennossa? Ei ehkä kannattaisi.
Kauneus

5 parasta hiustenpesuvinkkiä – muista nämä asiat ennen suihkuun menoa, pesun aikana ja sen jälkeen

Jos haluat pitää hiuksistasi parasta mahdollista huolta, sinun kannattaa muistaa asioita ennen suihkuun menemistä, hiustenpesun aikana ja pesun jälkeen.
Teksti: Hilppa Wuokko Kuvat: iStock

Hyvinvoivat hiukset ovat usein tulosta hyvin ja hellävaraisesti pestyistä hiuksista. Nämä vinkit sopivat jokaiselle hiusten hyvinvoinnista huolehtivalle.

1. Levitä hiuksiin öljyä ennen pesua

Kun hierot hiuksiisi kevyesti lämmitettyä öljyä vähintään tunti ennen shampoopesua, öljy suojaa hiuksiasi pesun aikana. Voit halutessasi laittaa lämmitetyn öljyn hiuksiisi aamuista suihkua varten jo edellisenä iltana. Esimerkiksi kookos- tai oliiviöljy sopii mainiosti tähän tarkoitukseen.

2. Käytä shampoon ja hoitoaineen lisäksi säännöllisesti hiusnaamiota

Shampoon tarkoituksena on puhdistaa päänahka. Siksi se hierotaan päänahkaan, ei hiuksiin. Hiusten pituuksien peseminen shampoolla vain rasittaa ja kuivattaa hiusta. Hoitoaineen kanssa asia taas on päinvastoin. Sen tarkoitus on hoitaa ja silottaa hiusta, joten se levitetään hiuksiin, ei päänahkaan. Jos hoitoainetta levittää hiusten lisäksi päänahkaan, hiukset saattavat jäädä rasvaisen oloisiksi tai niistä saattaa tulla lättänät.

Jos pelkkä hoitoaine ei tunnu riittävän, kannattaa käyttää säännöllisesti hiusnaamiota, joka on tarkoitettu sekä hiuksille että hiuspohjalle. Hiusnaamioiden käyttö silloin tällöin tekee hyvää ihan jokaiselle. Kokeilemalla löydät omalle tukalle parhaiten sopivan tuotteen.

Glitz & Glam: 5 parasta kosteuttavaa hiusnaamiota

3. Käytä hiustenpesuun haaleaa ja kylmää vettä

Kuuma vesi avaa hiussuomuja ja kuivattaa hiusta. Kuuma vesi voi myös vahingoittaa päänahkaa. Siksi kuumat suihkuttelu kannattaa hoitaa haalealla vedellä. Kun huuhtelet hiuksesi viimeisen kerran ennen suihkusta poistumista, tee se mahdollisimman kylmällä vedellä. Se sulkee hiussuomuja ja tekee hiuksista kiiltävämmät.

4. Pidä pää alaspäin hiuksia pestessä

Ovatko hiuksesi littanat ja huonokuntoisemmat päältä kuin niskasta? Näin on useimmilla. Kun peset hiukset pää alaspäin, et tule vahingossa hanganneeksi liian kovaa päällimmäisiä hiuksia esimerkiksi shampoota levittäessä. Kun peset hiuksesi pää alaspäin, kohotat hiuksiesi tyviä ja hiukset näyttävät pesun jälkeen tuuheammilta. Ja kun huuhtelet hiukset pää alaspäin, viileä vesi ei pääse valumaan selkää pitkin.

5. Ole varovainen märkiä hiuksia käsitellessä

Märät hiukset ovat kaikista alttiimmat vaurioitumiselle. Siksi märkien hiusten liian voimakas hankaaminen pyyhkeellä tai harjaaminen riuskoin ottein ei kannata. Onneksi hiukset on mahdollista kuivata nopeasti mutta rasittamatta niitä.

Lähteet: Beautiful with Brains, Black Girl with Long Hair, Bustle, Hair Romance, Metro NewsRefinery 29, SC, Stylecraze, Teen Vogue, Today, Venusian Glow, wikiHow

X