70-luvun hiukset ovat nyt trendikkäät.
Margot Robbie, Jessica Biel ja Jessica Alba ovat hiustyyleineen trendien huipulla. Erityisesti 70-luvun hiukset ovat muodikkaat.
Kauneus

Hiustrendeissä inspiroi 70-luku – nyt halutaan volyymia ja kiharoita

On aika kaivaa kaapista ilmakiharrin esiin! Hiuksissa saa nyt olla kuohkeutta 70-luvun tyyliin, ja kiharoita tehdään kaikenlaisiin hiuksiin. Värikartalla suunnistetaan kohti lämpimiä sävyjä.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: MVPhotos

Nyt hiusinspiraatiota antavat 70-luvun hiukset: pöyheä tyyli ja runsas volyymi, huolettomista puolinutturoista ja kaikenlaisista kiharoista.

70-luvun pöyheät hiukset ovat täällä taas

Se on täällä taas. Tuo hurmaava 1970-luku. Tällä kertaa kuitenkin ilman hippimäistä keskijakausta ja kukkia kutreilla. Niiden sijaan panostetaan hulmuaviin föönauksiin paksuine otsatukkineen ja terhakoine kiharoineen – aivan kuten Farrah Fawcettilla aikoinaan, mutta toki hivenen modernisoituna.

70-luvun hiukset: Farrah Fawcett

Farrah Fawcett edustaa 1970-luvun föönattua tyyliä. Taivuta otsis ja latvat ulospäin, jos halua pysyä vuosikymmenelle uskollisena.

Joka tapauksessa sääntö on seuraava: mitä enemmän volyymiä, sitä trendikkäämpi kampaus. Siksi nyt on aika hankkia kiharrusrauta, kaivaa puhallinkiharrin laatikon pohjalta tai pursotella tukkaan muotovaahtoa. Ei ole väliä, yltävätkö hiuksesi olkapäille vai lapaluille, pöyheä rakkauden vuosikymmenen kampaus sopii siihen silti.

Lue myös: Loihdi hiuksiin volyymia kotiföönillä ja vältä föönausmokat – asiantuntija antaa vinkit hiusten föönaamiseen ja listaa 3 yleistä virhettä

Näyttelijä Zendayan pitkä otsis, huoleton föönaus ja ruskea sävy sopivat kuin nakutettu syksyn hiustrendeihin. Näyttelijä Katie Holmesin hiusten täyteläinen ruskea on oiva esimerkki syksyn trendisävystä. Näyttelijä Mila Kunisin pese ja pidä -kampaus sopii niin juhliin kuin toimistoonkin.

Zendayan (vas.) pitkä otsis, huoleton föönaus ja ruskea sävy sopivat kuin nakutettu syksyn hiustrendeihin. Katie Holmesin hiusten täyteläinen ruskea on oiva esimerkki syksyn trendisävystä. Mila Kunisin (oik.) pese ja pidä -kampaus sopii niin juhliin kuin toimistoonkin.

Jos olet suunnitellut otsatukan leikkauttamista, pyydä kampaajaltasi paksua, pitkää ja näyttävää otsista. Se saattaa kuulostaa työläältä, mutta on helposti muotoiltavissa juuri puhallinkihartimella. Varaa käsilaukkuusi myös pieni pullollinen kuivasampoota, sillä se on kätevin keino pöyhistää ja raikastaa otsatukka kesken työpäivän, vaikka kokous osoittautuisikin vähän hikiseksi.

Näyttelijä Jessica Biel on boheemin rennossa hiustyylissään kuin 70-luvulta tähän päivään napattu.

Jessica Biel on boheemin rennossa hiustyylissään kuin 70-luvulta tähän päivään napattu.

Huolettomasti nutturalla

70-luvun tyyliset hiukset ovat inspiraationa myös taas muotiin tulleille puolinutturoille, joissa hiusten päälliosa ja sivut kiinnitetään Brigitte Bardot -tyyliin ylös ja alaosa jätetään vapaaksi. Tämänkin kampauksen juju on laine- tai kihararaudalla taivutetuissa hiuksissa. Koska tarkoituksena ei ole tehdä tiukkoja kiharoita vaan löysähköjä laineita, voit taivuttaa hiuksia isompia osioita kerrallaan vähän sinne päin ja harjata ne lapioharjalla auki ennen hiusten kiinnittämistä.

70-luvun hiukset: Brigitte Bardot

Brigitte Bardot näytti sen meille: niin nainen kuin tukkakin voi olla yhtä aikaa vapaa ja kiinni.

Seuraavan päivän kampaus onkin sitten helppo: suihkuta kuivaan tukkaan rakennesuihketta ja pyöräytä latvat niskakuopan kohdalle löysäksi ja sotkuiseksi nutturaksi. Kampaus toimii myös lyhyemmissä hiuksissa, sillä kaikkien suortuvien ei tarvitse yltää nutturaan asti. Irtohiukset vain lisäävät muodikkaan huoletonta vaikutelmaa.

Näyttelijä Margot Robbien kevyesti taivutetut sivuhiukset tekevät kampauksesta uskottavan vaikka punaiselle matolle. Hunajaiset raidat toistavat syksyn muotisävyjä. Näyttelijä Sienna Miller on aina suosinut sotkuista nutturaa ja on nyt muodikkaampi kuin koskaan. Näyttelijä Diane Krugerin puolinuttura on kiinnitetty korkealle takaraivolle. Kultainen beige sävy antaa lämpöä kasvoille. 

Margot Robbien (vas.) kevyesti taivutetut sivuhiukset tekevät kampauksesta uskottavan vaikka punaiselle matolle. Hunajaiset raidat toistavat syksyn muotisävyjä. Sienna Miller on aina suosinut sotkuista nutturaa ja on nyt muodikkaampi kuin koskaan. Diane Krugerin puolinuttura on kiinnitetty korkealle takaraivolle. Kultainen beige sävy antaa lämpöä kasvoille.

Lue myös: Nutturakampaukset joka juhlaan: 7 helppoa tyyliä pitkille ja lyhyemmille hiuksille – katso ohjeet!

Kiharoita joka tukkaan

Jos hulmuavat föönikampaukset eivät ole sinun juttusi ja kaipaat hivenen kujeilevampaa lookia, olisiko pitkästä aikaa kiva kokeilla kiharoita? Vaikka et olisi saanut geenilotossa taipuisaa tukkaa, kiharat eivät ole poissuljettu tyyli sinultakaan. Nykymuotoilulaitteilla ja -tuotteilla jopa liukastukkainen onnistuu luomaan hiuksiinsa napakat kiharat niin halutessaan. Se vain vaatii jonkin verran enemmän vaivaa, aikaa ja tuotteita.

Lue myös: Näin yksi lainerauta eroaa toisesta: kuvasimme, millaista jälkeä niillä syntyy – vertaa suoristusraudan 2 helppoon kikkaan!

Näyttelijä Julia Robertsin vallattomat kiharat lienevät ainakin jossain kohtaa olleet joka tytön päiväuni.

Julia Robertsin vallattomat kiharat lienevät ainakin jossain kohtaa olleet joka tytön päiväuni.

Vältä kaikkea silottavaa ja hanki kihartamisen alle sopiva kampausneste tai muotovaahto sekä kaksi erilaista hiuslakkaa: toinen kiharoiden työstämiseen ja toinen kiinnittämiseen. Kiharra hiukset pieni osio kerrallaan ja kiinnitä valmis kiharasykerö hiusklipseillä jäähtymään. Avaa sykerö vasta, kun se on täysin jäähtynyt, ja suihkuta ennen avaamista kiharaan runsaasti jämäkkää hiuslakkaa.

Lue myös: Kaikki haluavat nyt kylmät kiharat! Näin saat ihanat kiharat helposti ja ilman lämpöä – katso videolta, miten se onnistuu sukkien avulla

Laulaja Rita Oran päässä näkyy useampikin trendi: kiharat, karamellin sävy ja hiukan märän näköinen muotoilu. Näyttelijä Amy Brennemanin loivat laineet saattavat olla kiharakampauk­sen seuraavan päivän versio. Näyttelijä Jessica Alban hiuksissa on monta eri trendisävyä ja hurmaavan huolettomat laineet. Kun latvat jättää suoriksi, lopputulos on entistä rennompi.

Rita Oran (vas.) päässä näkyy useampikin trendi: kiharat, karamellin sävy ja hiukan märän näköinen muotoilu. Amy Brennemanin loivat laineet saattavat olla kiharakampauk­sen seuraavan päivän versio. Jessica Alban hiuksissa on monta eri trendisävyä ja hurmaavan huolettomat laineet. Kun latvat jättää suoriksi, lopputulos on entistä rennompi.

Jos hiuksesi ovat luonnostaan taipuisat, saatat selvitä pelkästään kiharille hiuksille tarkoitetuilla hoitotuotteilla. Ne antavat kiharoille joustoa, korostavat kiharoiden luontaista muotoa ja estävät kiharoille tyypillistä pörrööntymistä.

Lue myös: Pörröiset hiukset aina pesun jälkeen? Ploppaus tuo esiin upeat luonnonkiharat – näin suosittu kuivauskikka toimii

Kiharra hiukset pienissä osissa ja kiinnitä ne sykeröiksi jäähtymään.

Parhaiten kihara pysyy napakkana lyhyissä hiuksissa. Siksi kiharoista pitävän pitkähiuksisen kannattaa suosia kerrostettuja leikkauksia. Kerrostuksen ansiosta kikkara tukka ei myöskään näytä pallomaiselta, vaan laskeutuu kauniisti kasvoja ja kaulaa vasten. Ja se toki kannattaa pitää mielessä, että kiharrettu tukka näyttää aina suoristettua lyhyemmältä.

X