Kauneus

9 kekseliästä meikkivinkkiä, jotka sinunkin kannattaa tietää

Meikkaaminen ei aina suju niin kuin Strömsössä. Loihtimasi iltameikki saattaa valua kasvoillesi ennen aikojaan tai ”smokey eye” näyttää ennemminkin mustalta silmältä. Näiden meikkiniksien avulla voit säästät aikaa, rahaa ja hermojasi.

Teksti:
Johanna Jantunen
Kuvat:
123 Rf

Meikkaaminen ei aina suju niin kuin Strömsössä. Loihtimasi iltameikki saattaa valua kasvoillesi ennen aikojaan tai "smokey eye" näyttää ennemminkin mustalta silmältä. Näiden meikkiniksien avulla voit säästät aikaa, rahaa ja hermojasi.

Vinkki 1. Pelasta hajonnut luomiväri tai poskipuna alkoholin avulla

Luomiväripaletti lipeää kädestäsi ja räsähtää kylpyhuoneen kaakelilattialle. Argh! Pieniksi paloiksi lohjennut väri on kuitenkin mahdollista pelastaa.

Tarvitset kirkasta alkoholia, suihkepullon, nenäliinan ja luomiväripaletin kokoisen kolikon. Kasaa luomivärin palaset palettiin, suihkuta päälle alkoholia ja paina paletti kasaan nenäliinaan käärityllä kolikolla. Kikka toimii myös hajonneisiin poskipuniin tai meikkipuutereihin.

Vinkki 2. Estä silmämeikin valuminen puuterilla

Oletko jo kuullut Kim Kardashianin ”sandbagging”-tekniikasta? Sen avulla silmämeikkisi ei pääse valumaan poskillesi. Levitä todella reilu kerros puuteria silmiesi alle, tee haluamasi silmämeikki ja huiski lopuksi ylimääräiset puuterit pois.

Kikka perustuu siihen, että puuteri imee itseensä ihosta rasvaa ja luo silmien alle esteen, jonka ansiosta silmämeikki ei pääse leviämään kasvoille.

Lue lisää: Haluatko meikkisi pysyvän siistinä koko päivän? Kokeile Kim Kardashianin “sandbagging”-kikkaa, josta kaikki nyt puhuvat

Vinkki 3. Lämmitä ripsentaivuttimia

Ripset taipuvat helpommin ja taivutus on pysyvämpi, kun ripsentaivuttimet ovat lämpimät. Lämmitä taivuttimia noin viisi sekuntia hiustenkuivaajalla ja taivuta ripsesi sitten normaalisti. Ole kuitenkin varovainen, ettet polta itseäsi. Levitä lopuksi ripsiväri.

Vinkki 4. Tee se itse -eyeliner

Nestemäinen rajauskynäsi on kadoksissa, mutta kissamainen silmänrajaus olisi pakko saada? Ei hätää! Lämmitä kajalkynääsi noin sekunnin ajan esimerkiksi kynttilän liekissä. Odota 15 sekuntia, jotta kynä jäähtyy, ja kädessäsi on geelimäinen silmänrajauskynä.

Jos omistat ohuen meikkisiveltimen, voit käyttää myös ripsiväriä silmänrajauksen tekoon. Ota meikkisiveltimeen väriä ripsivärin harjasta ja piirrä rajaukset silmiisi.

Vinkki 5. Pidemmät ripset vaseliinilla

Jos ripsienpidennykset eivät innosta, mutta haluisit pidemmät räpsyttimet, sivele yöksi ripsiisi vaseliinia. Vaseliini auttaa ripsiä kasvamaan ja tekee niistä eloisammat.

Lue myös: Seitsemän yllättävää tapaa käyttää vaseliinia

Vinkki 6. Piirrä hashtag silmänurkkaan tai ota lusikka apuun

Tuottaako klassisinen silmämeikki ”smokey eye” tai  kissamaiset silmänrajaukset sinulle tuskaa?

Smokey eye -meikissä apuna voit käyttää hashtag-kikkaa. Piirrä rajauskynällä vino hashtag-merkki silmäsi ulkonurkkaan. Häivytä sen jälkeen merkin rajat joko meikkisiveltimellä tai sormella, ja valmista tuli!

Siistit kissarajaukset puolestaan saat lusikan avulla. Tee ensin suora viiva silmän ulkonurkasta ylöspäin lusikan vartta apuna käyttäen. Aseta sen jälkeen lusikkaosa silmäsi päälle. Piirrä lusikan myötäisesti toinen viiva, joka alkaa hieman silmän ulkonurkkaa sisemmältä, ja loppuu ensin piirretyn viivan päähän. Näin viivoista muodostuu hyvin kapea kolmio. Täytä kolmio lopuksi rajauskynällä, ja kissarajaus on valmis.

Lue myös: Lisa Eldridgen meikkivideot: Nopea smokey eye

Vinkki 7. Loihdi huulten amorinkaari esiin X-kirjaimella

Jos ylähuulen amorinkaaren rajaaminen tuntuu vaikealta, otta käyttöön X-kikka. Piirrä X-kirjain keskelle ylähuultasi niin, että kirjaimen sakarat alkavat amorinkaaren kärjistä.

Näin amorinkaaren rajauksesta tulee siisti ja selkeä, ja huulipunan levittäminen amorinkaaren alueelle on helpompaa.

Lue myös:Kestävä huulimeikki syntyy muutamalla pikkukikalla

Vinkki 8. Peitevoidekolmio silmänalusten päälle

Sen sijaan, että peitevoiteen levittää kaarevasti tummien silmänalusten peitoksi, kannattaa peitevoiteella muodostaa silmien alle kärjellään seisova kolmio. Kolmion pohja tulee siis aivan ripsien tyveen, ja kärki osuu posken yläosaan. Näin pandasilmät peittyvät, ja koko kasvot kirkastuvat.

Vinkki 9. Pelasta kuivahtanut ripsiväri silmätipoilla

Ripsiväri pitäisi vaihtaa noin kolmen–neljän kuukauden välein. Jos kallis maskarasi kuivahtaa kuitenkin jo aiemmin, pelastus löytyy silmätipoista. Lisää pari tippaa kosteuttavia silmätippoja ripsiväriputkiloon, ja sekoita kevyesti harjasosalla. Näin ripsivärisi on jälleen nestemäistä ja levittyy ripsiisi kauniisti.

Lue myös: Vihdoin tuuheat ja vahvat ripset! Uudet ripsivärit testissä

Lähteet: BuzzfeedLifehack, Woman’s Day ja You’re so pretty

X