90-luvun hiukset
Monet 90-luvun hiustyylit ovat taas muodissa.
Kauneus

90-luvun hiukset aidoissa kuvissa Suomi-tyyliin! Näitä villejä leikkauksia ja etuheittoja rukoillaan pian kampaajalta

90-luvun hiustyylit kasvattavat suosiotaan. Kaivelimme Annan arkistojen aarteita ja poimimme ihanimmat hiustyylit suoraan 90-luvulta. Katsopa kuvat!
Teksti: Tiia Kailaheimo Kuvat: Annan arkisto

90-luvun hiukset muistetaan muun muassa kerroksista, permanenteista ja villeistä, graafisista leikkauksista.

Nyt kampaajille marssitaan mukana vanhoja kuvia ysärin tukkaidoleista, kuten uusrenessanssiaan elävästä näyttelijästä Winona Ryderista.

Moderneihin ysärivaikutteisiin tyyleihin kuuluvat klassiset kerrokset, muhkeat supermallihiukset ja villitkin leikkaukset, kuten mulletit eli takatukat.

Kaivelimme Annan arkistoja, ja etsimme hiusinspiraatiota aidoista 90-luvun hiuksista! Osa niistä on jo löytänyt tiensä takaisin valtavirtaan, osan vuoro on ehkä seuraavaksi.

90-luvun pitkät hiukset: missikutreja ja kiharoita

90-luvun hiukset

Etuheitto oli 90-luvulla suosittu hiustyyli.

90-luvulla hiuksiin kammattiin huolettoman näköinen etuheitto. Nyt kun joku 90-luvun hiustaituri vielä kertoisi, kuinka etuheiton saa pysymään tällä korkeudella ja sivulle heitetyn näköisenä koko päivän. Tämä kuva on Annasta vuodelta 1994.

90-luvun hiukset

Eleganttia ysärityyliä missien tapaan vuoden 1994 Annassa.

Myös Miss Suomi -kilpailijat kampasivat hiuksensa sivulle ja luottivat sivujakaukseen. Vuoden -94 missiehdokkaiden Kati Aavikon, Marja Vuoriston ja Petra von Hellensin pitkät hiukset laskeutuvat alas elegantein kiharoin.

permanentti

Vuoden 1995 muotijutun asun viimeistelevät Ainot.

Permanentti oli kova ja sitä se on taas – niin naisilla kuin miehillä. Annassa vuonna 1995 julkaistun muotijutun neidolla on kiharat kuin Carrie Bradshawlla!

90-luvun hiukset: lyhyitä leikkauksia ja kerroksia

Kaija Koo

Kaija Koon hiustyylejä pystyi 90-luvulla ihastelemaan Annan sivuilla useasti.

1990-luku oli kerroksittain leikattujen hiusten kulta-aikaa.

Ikonisin kerroksittain leikattu tukka 90-luvulta on varmasti Frendit-tähti Jennifer Anistonin ”Rachel-tukka”, mutta osattiin sitä Suomessakin. Kaija Koo on yhdistänyt kerrostettuun tyyliin otsahiukset Annassa vuonna 1999.

Kerrostetut hiukset ovat tehneet comebackin rytinällä, ja nyt kampaajilta pyydetään etenkin butterfly cut -leikkausta, joka stailataan keskijakauksella ja tuuhealla föönauksella.

90-luvun hiukset

Vuonna 1999 26-vuotias Jonna Tervomaa oli toistamiseen laulajan uralla.

Jonna Tervomaan lyhyet kerrokset vuoden 1999 Annassa ovat astetta räväkämmät. Jutussa Jonnan kerrotaan aloittaneen kaksi megailmiötä: ensin hänestä tuli tenavatähti ennen tenavatähtiä kappaleella Minttu sekä Ville, viisitoista vuotta myöhemmin Jonnan paluu aloitti Suomi-rockin kentällä itsenäisten naisten ilmiön. Kappas vaan!

Jonnan ikimuistoisimmalle hiustyylille voi siis hyvin luvata samassa hengessä toisen tulemisen.

90-luvun hiukset

Baba Lybeckin kanssa samalta sivulta kurkistaa jälleen myös Kaija Koo.

90-luvun hiukset eivät aina olleet kerroksilla ja permanenteilla pöyhennettyjä. Baba Lybeckillä on vuoden 1994 Annassa sileä, lyhyt polkka – myös erittäin ysäriä.

Vieläkin lyhyempää!

Laura Voutilainen

Laura Voutilainen ja Juha Heikkilä olivat 90-luvulla hiusmuodin aallonharjalla.

Laura Voutilaisen superlyhyt hiustyyli Annassa 1995 kuuluu paluun tehneiden ysäritukkien joukkoon. Pixie cut -tukka muistetaan myös näyttelijä Winona Ryderilta, jonka toinenkin hiustyyli 90-luvulta on noussut uudestaan suosioon: pixietä hieman pidempää, kerrostettua polkkaa kutsutaan nyt Winona-tukaksi.

Myös Lauran ex-miehen Juha Heikkilän hiustyyli on taattua 90-lukua, jolle kaavaillaankin lähitulevaisuudessa uutta paluuta! Graafinen siili on peruja 80-luvulta, mutta sen suosio jatkui läpi 90-luvun.

Hype

22-vuotias Paavo Kerosuo oli 90-luvun hittimusikaalin Hypen tähti.

Miesten 90-luvun hiukset olivat myös pidempiä. Hype-musikaalin tähdellä, Paavo Kerosuolla, nähtiin vuoden 1994 Annassa verhotukka, jonka paluuta suurempaan suosioon yhä haikeina odottelemme.

90-luvun verhotukasta vaikutteita on nähty jo The Crown -sarjassa Dianaa näytelleellä Emma Corrinilla.

Hanna-Riikka Siitosen villi tukka on vuodelta 1995.

Laulaja Hanna-Riikka Siitosen 90-luvun hiukset tihkuivat asennetta. Jutussa vuodelta 1995 Hanna-Riikka ja Nina Tapio kävivät läpi Taikapeili-duon suosiollista tarinaa.

Takatukka onkin tehnyt jo paluun sekä naisten että miesten hiustyyleihin.

Lue myös: Ysäriltä tuttu hainhammasklipsi on taas supertrendikäs – nämä rennot hiustyylit tuovat sen 2020-luvulle

X