Kauneus 20.4.2017

Ammattilaisen 6 tehokasta vinkkiä: näin föönaat hiukset oikeaoppisesti tuuheiksi

Teksti: Oili Urmas Kuvat: iStock
Oikein tehdyllä föönauksella hiuksiin saa lisää runsautta ja kiiltoa. Opi ammattilaisvinkkien avulla föönaamaan hiukset niin, että näytät siltä, kuin olisit käynyt juuri kampaajalla.

1. Hiusten kosteus vaikuttaa föönaukseen

Jos haluat hiuksiin tuuheutta, anna pyyhekuivien hiusten kuivua vielä hetken. Jos haluat hyvin sileät ja suorat hiukset, föönaa hiukset heti pyyhekuivauksen jälkeen.

2. Valitse hiuksia kohottava muotoilutuote

Valitse muotoilutuote, joka kohottaa hiuksia ja antaa niihin lisää runsautta. Muotoilutuotteessa pitäisi olla myös lämpösuoja, jotta kuumuus ei vaurioita hiuksia. Levitä muotoilutuote tasaisesti hiuksiin ja kampaa hiukset vielä läpi ennen föönausta.

3. Föönaa hiukset osioissa

Jaa hiukset osioihin ennen föönausta. Pyöröharja sopii hyvin föönaukseen. Pyöritä hiusosio harjan ympäri, mutta älä ota liikaa hiuksia kerralla harjaan. Hiusosio ei saa olla leveämpi kuin harja. Kun nostat harjaa föönauksen aikana, hiukset kohoavat tyvestä ja näyttävät tuuheammilta.

4. Säädä puhallustehoa föönauksen aikana

Kun föönaat hiusten tyvet, käytä vähän puhallusta. Hiusten latvoihin puolestaan käytä suurta puhallustehoa. Hiusten latvat eivät ole yhtä kimmoisat kuin juuret, joten niihin tarvitaan enemmän puhallustehoa. Voit lopuksi tuupeerata hiuksia tyvestä, ja föönata osion vielä kertaalleen läpi. Tupeeraus kohottaa ja tuo runsautta hiuksiin.

5. Pyöritä harjaa

Pyöritä harjaa föönauksen aikana hiuksissa, jolloin hiuksiin tulee lisää ilmavuutta. Harjan pyöritys myös lisää hiusten kiiltoa.

6. Älä lisää hiuslakkaa päivän aikana

Anna hiusten jäähtyä föönauksen jälkeen, ennen kuin viimeistelet kampauksen. Käytä hiusten viimeistelyyn harvapiikkistä kampaa tai harjaa, jotta hiukset pysyvät ilmavina. Jos haluat kampauksen kestävän koko päivän, valitse voimakas hiuskiinne, joka suojaa kosteudelta. Hienojakoinen hiuskiinne ei latista hiuksia.

Hiuskiinnettä ei kannata lisätä päivän mittaan, sillä hiuslakka kostuttaa hiuksia ja samalla kampaus latistuu.

Asiantuntijana toimi Kevin Murphy -kouluttaja Massimo Morello.

Lue lisää:

Kevään viisi trendikkäintä hiusväriä

Kevään 9 kuuminta hiustrendiä

Parhaat hiusmallit eri muotoisille kasvoille

Kuusi yleistä hiusongelmaa ja ratkaisut niihin

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi