Kauneus

Anu Sinisalon kauneuden salaisuudet: sitruunamehua ja 8 muuta kauneusvinkkiä

Näyttelijä Anu Sinisalon iho joutuu välillä koville raskaiden meikkien ja voimakkaiden valojen takia. Anu sanoo olevansa välillä ”hyvinkin laiska” hoitamaan ihoaan. Silti Anun iho hehkuu kuulaana ja nuorekkaana. Miten se onnistuu?

Teksti:
Iina Alanko
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Näyttelijä Anu Sinisalon iho joutuu välillä koville raskaiden meikkien ja voimakkaiden valojen takia. Anu sanoo olevansa välillä "hyvinkin laiska" hoitamaan ihoaan. Silti Anun iho hehkuu kuulaana ja nuorekkaana. Miten se onnistuu?

Vettä sisäisesti ja ulkoisesti

”Omalla mummollani on yhä todella kaunis iho, vaikka ikää on jo kohtuullisesti. Hän on neuvonut minua aina juomaan paljon vettä ja ulkoilemaan puhtailla kasvoilla, ilman meikkiä. Hän on myös neuvonut menemään ulos kostealla säällä, koska silloin iho saa kosteutta. Näitä vinkkejä olen käyttänyt niin kauan kuin muistan.”

Sitruuna tasapainottaa kehoa

”Kauneus on koko kehon kokonaisvaltaista hyvää oloa. Aamuisin puristan puolikkaan tai kokonaisen luomusitruunan mehun ja juon sen sellaisenaan tasapainottamaan elimistön PH:ta.

Sitruunan lisäksi PH:ta voi tasapainottaa esimerkiksi hapankaalilla.”

Lue lisää kehon happo-emästasapainosta täältä.

E-vitamiinia kuureina

”Kolmekymppisestä lähtien olen syönyt e-vitamiinia kuuriluontoisesti. Olen huomannut, että se toimii minulle. Kun E-vitamiinia syö purkillisen ohjeen mukaan eli kapselin päivässä, kuuri kestää noin kuukauden.

E-vitamiini vaikuttaa ihon lisäksi myös muun muassa solujen aineenvaihduntaan.”

 Tarvittaessa kasvohoitoja

”Välillä hoidan ihoani hyvinkin laiskasti. En ole juurikaan käyttänyt kasvovesiä tai sisäistänyt sitä, että kasvot kannattaa puhdistaa huolellisesti ennen voiteiden käyttöä, jotta ne pääsisivät vaikuttamaan mahdollisimman tehokkaasti.

Olen ollut pitkään apteekkikosmetiikan ja luontaistuotteiden käyttäjä. Ennen viime kesää olin käynyt kosmetologilla vain muutaman kerran koko elämäni aikana. Ystäväni kehui kuitenkin SkinMedin kosmetologia Anne Tuovista niin, että lähdin kokeilemaan.

Anne on paitsi kosmetologi, myös sairaanhoitaja. Pidän siitä, että hän hoitaa ihoani tarpeen mukaan. Jos ihoni on vähän samea tai tunkkainen, hän löytää sille sopivan hoidon. Arvostan paljon myös sitä, että jos ihoni ei jollakin kertaa hoitoja kaipaa, Anne sanoo senkin.

Olen ihastunut Annen antamiin hoitoihin ja huomannut, että ne tekevät ihostani kirkkaamman ja kuulaamman. Pidän myös älyttömästi Annen suosittelemasta ZO Skin Healthin Ommerse-yövoiteesta. Siinä on miellyttävän mieto tuoksu ja se kirkastaa ja kosteuttaa ihoa. Olen huomannut, että Ommerse-voide häivyttää hyvin esimerkiksi valvomisen merkkejä.

Lepo ja uni kaunistavat

”Se, kuinka voit, näkyy ulospäin. Siksi koen, että lepo ja uni ovat olennainen osa kauneudenhoitoani. On tärkeää kuunnella niitä viestejä, joita keho antaa. Jos se huutaa lepoa, lepään, kotihommat ehdin kyllä hoitaa myöhemminkin.

Lepäämisen taidon olen joutunut opettelemaan, koska aiemmin minulla oli tapana tehdä ja touhuta koko ajan jotain. Olen tyytyväinen, että olen päässyt siitä irti ja tajunnut, että kaikki kyllä hoituu, vaikka välillä antaisikin itselleen luvan levätä tai laittaa aivot narikkaan esimerkiksi lukemalla tai musiikkia kuuntelemalla.”

Lue myös:

Näyttelijä Anu Sinisalo: ”Nyt ymmärrän, miksi uuvun niin helposti”

Anu Sinisalo: ”Olen haastava kumppani”

Ratkaisen iho-ongelmat vitamiineilla: Rypyt, akne, atopia ja rasvainen iho kuriin

X