Kauneus

Apteekin silmänympärysvoiteet testissä: voiteiden tehokkuus yllätti

Silmänympärykset ovat kovilla, kun ohut iho kohtaa viiman ja kuivan sisäilman. Testasimme, olisiko apteekkien myymistä silmänympärysvoiteista apua.
14.11.2017 Teksti: Sini Kesänen Kuvat: iStock, valmistajat

Kevyt ja kiilloton

Löwengrip Eyelighter Eye Cream myös vahvistaa ohutta silmänympärysihoa, 15 mol 23 e.

Ihoni on silmien alta tumman sinertävä ja läpikuultava. Turvotusta on etenkin aamuisin.

Tuote lupaa: Tuoksuton, höyhenenkevyt voide häivyttää silmäpusseja ja tummia silmänalusia. Valoa taittavat hiukkaset saavat ihon näyttämään heleämmältä ja sileämmältä.

Näin se toimii: Geelimäinen voide levittyy helposti ja imeytyy nopeasti. Iho jää mattapintaiseksi, mistä olen iloinen. Monet rasvaisemmat voiteet korostavat silmänympärysalueen turvotusta, joten mattavoide on ollut etsinnässä pidempään.

Pitikö lupauksensa? Kyllä ainakin silmäpussien häivyttämisen suhteen. Iho tuntui kosteutetulta ja hyvinvoivalta.

Tämä yllätti: Todella riittoisa voide.

Pisteet 9/10

Piia, 43

Kosteutta herkälle

Favora Uudistava silmänympärysvoide on hajusteeton ja väriaineeton, 15 ml 17 e.

Ihoni on erittäin herkkä. Monet tuotteet saavat silmäluomeni turpoamaan ja kutisemaan.

Tuote lupaa: Hoitavia kasviöljyjä, kosteutta sitovaa glyserolia ja hyaluronihappoa sisältävä kevyt silmänympärysvoide kosteuttaa, ravitsee ja silottaa juonteita. Kehitetty yhteistyössä Allergia- ja Astmaliiton kanssa.

Näin se toimii: Kevyeltä tuntuva voide levittyy iholle helposti. Silmien ympärille jää raikas tunne. Tuoksu on todella mieto, lähes olematon, mutta miellyttävä.

Pitikö lupauksensa? Herkälle iholleni ei tullut allergisia oireita, ja silmänympärykset tuntuivat virkeiltä ja raikkailta. Rypyissä en vielä huomannut mitään eroa tai vähenemistä.

Pisteet 8/10

Tinka, 40

Kuivalle iholle

Atopik Sensitive -silmänympärysvoide sisältää myös rauhoittavaa kauraöljyä ja hoitavaa mangovoita, 15 ml 28 e.

Ihoni on hyvin herkkä, atooppinen ja kuiva, ja silmien ympärillä on jo juonteita.

Tuote lupaa: Helposti imeytyvä, tehokkaasti kosteuttava ja ihoa rauhoittava voide, joka sisältää herkän silmänympärysihon hyödyllisten mikrobien toimintaa tukevia prebiootteja.

Näin se toimii: Voide imeytyy ja kosteuttaa hyvin. Saan helposti oireita hajusteista ja väriaineista, mutta tämä voide osoittautuu turvalliseksi. Iho pysyy rauhallisena ja tuntuu pehmeältä ja joustavalta voiteen levittämisen jälkeen.

Pitikö lupauksensa? Kyllä.

Tämä yllätti: Voide oli yllättävän riittoisa, pieni määrä riitti. Tuoksu on mieto ja kauramainen, koin sen aluksi vähän oudoksi.

Pisteet 9/10

Inkeri, 43

Luksustehoa ja raikkautta

Mustien kukkien uutteita ja hyaluronihappoa sisältävä Lierac Premium Eyes uudistaa ihoa, 15 ml 65 e.

Ihoni on kuiva ja ryppyinen. Myös turvotus ja selvä kiinteyden puute vaivaavat välillä.

Tuote lupaa: Korjaa ikääntymisen merkkejä, joita ovat rypyt, kiinteyden menetys, turvotus, tummat silmänympärykset ja pigmenttiläiskät.

Näin se toimii: Tuntuu miellyttävän raikkaalta ja mukavan täyteläiseltä olematta kuitenkaan raskas. Pumppupullosta saa sopivan määrän ja voidetta on helppo levittää.

Pitikö lupauksensa? Piti. Iho tuntuu pehmeämmältä, kosteutetulta ja joustavammalta ja näyttää aiempaa tasaisemmalta.

Tämä yllätti: Voide on tuoksuton, mikä varmaan tehosti raikkauden ja puhtauden tuntua. Pumppupullo on ylellisen ja hygieenisen oloinen.

Pisteet 9/10

Sissi, 56

Yllättävän tehokas

Vichy Slow Âge Eyes lupaa hidastaa ikääntymisen merkkien ilmaantumista, 15 ml 29,50 e.

Ihoni on kuivuuteen taipuvainen. Rypyt lisääntyvät pikkuhiljaa. Lievät silmäpussit ilmestyivät täytettyäni 40 ja valvottuani vielä kolmannen lapsen vauva-ajan.

Tuote lupaa: Auttaa häivyttämään silmäpusseja, kosteuttaa ja silottaa juonteita. Iho tuntuu välittömästi kosteutetulta ja näyttää levänneemmältä.

Näin se toimii: Koostumus on miellyttävä, ei liian ohut eikä paksu, ja tuoksu hyvä. Voide on helppo annostella eikä se leviä silmiin.

Pitikö lupauksensa? Kyllä osittain, iho näyttää kosteutetulta ja sileämmältä. Vaikutusta silmäpusseihin jään vielä odottelemaan.

Tämä yllätti: Säännöllisen käytön (joka aamu ja ilta) tuoma tehokkuus.

Pisteet 8,5/10

Matilda, 42

Monikäyttöisyyttä

Mincer Pharma Argan Life Anti-wrinkle Eye and Lip Cream sisältää ihoa hoitavia ja vahvistavia öljyjä ja E-vitamiinia, 15 ml 11 e.

Ihoni on normaalin ja sekaihon väliltä. Silmänurkkiin on kertynyt jonkin verran ryppyjä.

Tuote lupaa: Silottaa ja kiinteyttää ihoa, vahvistaa hiussuonia, joiden katkeilu näkyy iholla, ja kirkastaa tummaa silmänympärysihoa.

Näin se toimii: Voidetta levitetään aamulla ja illalla. Ohut voide levittyy iholle hyvin ja imeytyy nopeasti.

Pitikö lupauksensa? Tuotetta oli miellyttävä käyttää. Se sopi myös meikin alle. Voide kosteutti ihoa hyvin, mutta tummiin silmänalusiin käyttäisin jotakin tehokkaampaa tuotetta.

Tämä yllätti: Voidetta voi käyttää myös huulten ympärille. Ryhdyinkin saman tien ehkäisemään voiteella myös suun alueen ryppyjä!

Pisteet 8/10

Oili, 49

Silotusta rypyille

–417 Time Control Rich Eye Cream hoitaa mineraali-vitamiiniyhdisteiden ja kasviuutteiden avulla, 30 ml 54 e.

Ihoni on kuiva ja herkkä, ja ryppyjä siinä on 50 vuoden verran.

Tuote lupaa: Kiinteyttävä silmänympärysvoide herkälle silmänympärysalueelle. Vähentää turvotusta ja väsymyksen merkkejä ja kohottaa, pehmentää ja ravitsee ihoa.

Näin se toimii: Miedon tuoksuinen, erittäin ohut voide imeytyy nopeasti. Kosteutus tuntuu heti viilentävästi, mikä virkistää silmiäkin.

Pitikö lupauksensa? Kyllä, suorastaan hämmästyttävän hyvin. Iho pehmeni, kirkastui ja pienet rypyt silottuivat silminnähden. Syvempiin juonteisiin voide ei vielä reilussa parissa viikossa tepsinyt.

Tämä yllätti: Vaikutukset näkyivät jo muutaman päivän jälkeen. Koko kasvojen ilme keveni ja voide myös poisti tehokkaasti turvotusta.

Pisteet 9,5/10

Iina, 50

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *