Kun sinä nukut, ihosi työskentelee.
Kauneus

Auta ihoa korjaamaan itseään öisin – näin tehohoidat ihoasi nukkuessasi

Yöllä iho on vastaanottavaisimmillaan hoitoaineille, mutta on myös muita syitä, miksi kasvoihin kannattaa sivellä yöksi eri aineet kuin päiväksi.
Teksti: Riikka Väänänen Kuvat: iStock ja valmistajat

Riittävä uni vaikuttaa myönteisesti kehoon, muistiin, vastustuskykyyn ja henkiseen hyvinvointiin. Se myös tiedetään, että unen puute näkyy tummina silmänalusina ja elähtäneenä ilmeenä naamalla.

Mutta tiesitkö, kuinka tärkeää on ihonhoito yöaikaan ja miksi?

Yövoiteet, -kuorinnat, -seerumit ja -naamiot eivät ole vain markkinamiesten ja -naisten keksintöjä lisätä myyntiä vaan erittäin olennaisia tekijöitä ihon terveyden ja kauneuden ylläpidossa ja jopa parantamisessa.

Iho tarvitsee yöllä eri aineita kuin päivällä

Kun ihminen nukkuu, iho painaa hommia. Päivällä ihon tehtävä on suojata kehoa saasteilta, UV-säteilyltä, viimalta ja muilta ulkoisilta ärsytystekijöiltä. Yöllä se korjaa päivän aikana syntyneitä vaurioita.

Nukkuessa solujen uudistuminen tehostuu. Verisuonet laajenevat ja ihon lämpötila kohoaa, jolloin iho on vastaanottavaisempi hoitotuotteiden vaikuttaville aineille. Juuri siksi yöksi iholle on hyvä levittää tehoaineita, kuten kosteuttavaa hyaluronihappoa, kirkastavaa ja elvyttävää C-vitamiinia tai näpyt nitistävää salisyylihappoa, samoin kuin ihon uudistumista tehostavia keramideja, ryppyjä silottavia peptidejä sekä ihon ikääntymistä hidastavaa ja valovaurioita korjaavaa retinolia.

Suojakerroin on yövoiteessa turha

On myös muita syitä tuutata naamaan eri tavaraa illalla kuin aamulla. Esimerkiksi suojakerroin on yövoiteessa turha, mutta siinä voi hyvin olla UV-säteilylle herkkiä tai herkistäviä aineita, kuten erilaisia happoja ja vitamiineja.

Kuivaihoinen voi levittää yöksi iholle päivävoidetta rasvaisemman voiteen tarvitsematta huolehtia meikin pysyvyydestä. Myös väriltään valkoiset, sinkkipitoiset näppyjen nitistäjät saavat rauhassa loimottaa naamalla.

Ihon öiset hoitoaineet

Naamioi ihosi kosteaksi

 

Origins Drink Up Intensive Overnight -naamio sopii etenkin pintakuivalle iholle. Se juottaa janoista ihoa yön aikana, sitoo kosteutta ja estää kosteuden haihtumista iholta, 100 ml 25 e.

Naamioi ihosi säteileväksi

 

GlamGlow Dreamduo -tuhkimohoidossa on kaksi vaihetta: alle seerumi ja päälle naamio. Jätä kombo naamalle yöksi ja aamulla heräät säteilevänä, 20 g ja 20 ml 50 e.

Naamioi ihosi rennoksi

 

Clarins Extra-Firming -naamion tehoaineet rentouttavat stressin syventämiä ilmeryppyjä. Naamion tuoksu ja rauhoittava malvan­väri lisäävät rentouttavaa vaikutusta, 75 ml 76 e.

Naamioi ihosi levänneeksi

 

Shiseido Ibuki Sleeping -naamio pelastaa silloin, kun unet jäävät vähiin. Se kirkastaa ja vahvistaa ihoa sekä lataa ihon akkuja silloinkin, kun leuat meinaavat revetä haukottelusta,
80 ml 55 e.

Naamioi ihosi puhtaaksi

 

Dermosil Fresh! -syvä­puhdistavassa yönaamiossa on talin muodostumista hillitsevää ja ihon rasvaisuutta tasapainottavaa B3-vitamiinia sekä kuorivaa salisyylihappoa, 75 ml 5 e.

Naamioi ihosi sileäksi

 

Korres Wild Rose Advanced Repair Sleeping Facial -yönaamio kirkastaa ihoa ja silottaa juonteita. Villi­ruusuöljy tehostaa solujen uusiutumista unien aikana, 40 ml 42 e.

Kuori ihosi kauniin väriseksi

 

Kiehl’s Nightly Refining Micro-Peel Concentrate -yökuorinta heleyttää ihoa, tasoittaa juonteita ja vähentää ihon sävyeroja, 30 ml 53 e.

Kuori ihoasi kuurina

 

Lancôme Visionnaire Crescendo -nestemäinen kuorinta on kuukauden kuuri, joka taklaa niin rypyt, laajen­tuneet iho­huokoset kuin ihonvärin sameudenkin, 30 ml 82 e.

Kuori ihosi täyteläiseksi

 

Filorga Sleep and Peel -kuorivassa yövoiteessa on ihoa kirkastavia hedelmähappoja. Peptidit palauttavat iholle nuorekasta mehukkuutta ja hyaluronihappo kosteuttaa, 50 ml 61 e.

Kuori ihosi kiinteäksi

 

Philosophy The Microdelivery Overnight Anti-Aging Peel -neste kuorii ihoa glykoli- ja maitohappojen avulla. Geeli rauhoittaa, kiinteyttää ja elvyttää ihoa, 50 ml ja 60 ml 74 e.

Selätä stressi

 

Estée Lauder Advanced Night Repair Intensive Recovery -ampullien avulla voi valmistaa ihoa kestämään stressiä ja hoitaa stressistä seuranneita ihoärsytyksiä, 60 ampullia 125 e.

Turvaudu tippoihin

 

Guerlain Midnight Secret Late Night Recovery Treatment on väsymyksen nitistäjänä suorastaan klassikko, joka auttaa silloinkin, kun unet jäävät lyhyiksi, 15 ml 32,50 e.

Päivety uneksiessasi

 

Vita Liberata Self Tanning Night Moisture -naamiossa on A-, C- ja D-vitamiineja. Se on oikea  monitoimituote, joka hoitaa, kosteuttaa ja ruskettaa ihoa yöllä, 65 ml 38 e.

Luota luomuun

 

Esse Restorative Moisturiser yhdistää luomun ja probiootit. Se vahvistaa ihon vastustuskykyä. Eniten voiteesta hyötyvät yli 45-vuotiaat kuivasta ja ohuesta ihosta sekä couperosasta kärsivät, 50 ml 126 e.

Lue myös:

Nämä kosmetiikan raaka-aineet suojaavat ihoa ikääntymiseltä – opi tärkeimmät anti-age-tehoaineet

Finnit eri puolilla kasvoja – tämän se kertoo terveydestäsi kiinalaisen lääketieteen mukaan

X