Balayage hiuksissa
Balayage-tekniikan avulla hiuksiin saa luonnollisen kuin auringon vaalentaman lopputuloksen.
Kauneus

Balayage on rakastettu värjäystekniikka, jonka suosiolle ei näy loppua – tällainen balayage on nyt erityisen trendikäs

Balayage-tekniikka on saanut nimensä ranskan kielen sanasta balayer, joka tarkoittaa lakaisemista.
Teksti: Christina Boman Kuvat: iStock, Instagram

Balayage on värjäystekniikka, jolla tavoitellaan auringon vaalentamaa, luonnollista lopputulosta. Studio Play -kampaamon hiusmuotoilija Patricia Seppä kertoo, mitä balayage-tekniikassa on hyvä ottaa huomioon.

Mikä on balayage-tekniikka?

Kyseessä on maalaamista muistuttava vaalennustekniikka, joka tehdään oman värin kirkastamiseksi tai pohjaksi uudelle värille. Siinä vaalennusainetta maalataan siveltimellä vapaalla kädellä liukuen hiusten pituuksiin, samaan tyyliin kuin kankaalle maalatessa. Tällä tavalla väri häivyttyy pehmeästi ilman suurta kontrastia ja liukuu vaaleammaksi pituuksia kohti.

Balayage-tekniikka on ikään kuin pohjatyö, jonka päälle tehdään varsinainen väri tai sävy. Tekniikan avulla haetaan luonnollista, auringon vaalentamaa ja eläväistä lopputulosta.

Balayage-tekniikkaa voidaan varioida eri tavoilla, ja sitä käytetään usein yhdessä esimerkiksi erilaisten raidoitustekniikoiden kanssa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Hailey Rhode Baldwin Bieber (@haileybieber) jakama julkaisu

Hailey Bieber luottaa luonnolliseen hiusväriin.

Lue myös: Tunne hiusvärit ja valmistaudu värjäykseen sävykartalla 

Voiko balayage-tekniikkaa käyttää kaikkiin väreihin ja tummuuksiin?

Voi. Hiuksen kunto ja värihistoria kuitenkin vaikuttavat lopputulokseen ja siihen, kuinka paljon vaalennusaine pystyy vaalentamaan hiusta. Jos hiusta on värjätty useaan otteeseen tummaksi, pohjassa on paljon värikertymiä ja näin ollen vaalennusprosessi on hitaampi.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Eva Longoria Baston (@evalongoria) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Eva Longoria Baston (@evalongoria) jakama julkaisu

Näyttelijä Eva Longorian tummiin hiuksiin on hyödynnetty balayage-tekniikkaa.

Millaisille hiuksille balayage-tekniikka sopii?

Balayage-tekniikkaa voi hyödyntää hiuslaadusta riippumatta, mutta värjäystä valmistellessa täytyy aina huomioida hiuksen kunto ja värihistoria. Esimerkiksi luonnonkiharaan on hyvä tehdä kevyempi käsittely kuin vaikkapa luonnostaan vahvaan ja hyväkuntoiseen hiukseen.  Mitä huokoisempi ja käsitellympi hius on kyseessä, sitä hellävaraisempi käsittely.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Olivia Wilde (@oliviawilde) jakama julkaisu

Näyttelijä Olivia Wilden hiusten tyvi on huomattavasti latvaa tummempi.

Millainen balayage-tekniikka on tällä hetkellä suosittu?

Tällä hetkellä otetaan paljon vaikutteita 90-luvun paksuista raidoista. Hiuksissa saa olla selkeitä ja kirkkaita osioita. Myös kasvojen etuosaan jätetään usein ikään kuin auringon vaalentamat osiot.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Lucy Hale (@lucyhale) jakama julkaisu

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Olivia Palermo (@oliviapalermo) jakama julkaisu

Näyttelijä Lucy Halen ja muotivaikuttaja Olivia Palermon hiuksissa on vaikutteita 90-luvun lopusta ja 2000-luvun alusta, jolloin hiuksissa suosittiin näyttäviä, paksuja raitoja.

Lue myös: Sopiiko sinulle paremmin lyhyet vai pitkät hiukset? Somessa leviää asian ”matemaattinen totuus” – tarvitset kaksi kynää ja viivoittimen

Miksi tekniikka on edelleen niin suosittu?

Balayage takaa luonnollisen lopputuloksen, ja sitä on helppo ylläpitää. Sen kanssa hiuksiin ei tule selkeää tyvikasvua, mikä antaa omalle värille enemmän kasvuvaraa. Tekniikkaa on helppo varioida myös vallitsevien trendien mukaan, eikä se näin ollen mene helposti pois muodista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Lauren Conrad (@laurenconrad) jakama julkaisu

Muotivaikuttaja Lauren Conrad on tunnettu luonnollisista, auringon vaalentamista kutreistaan.

Onko se tavallista värjäystä kalliimpi vaihtoehto?

Värjäys tällä tekniikalla voi olla kertakäynnillä kalliimpi, mutta toisaalta värjäysvälit ovat harvempia – parhaimmillaan värjäysvälin voi venyttää jopa puoleen vuoteen. Värjäyskertojen välissä väriä kannattaa ylläpitää kotona tai kampaajan avulla, jolloin se pysyy koko ajan kauniina. Väriä voi ylläpitää kotona esimerkiksi hopeasampoon tai sävyttävän hoitoaineen avulla.

X