Vaikka Lontoon kaupunkikuva ei ehkä tarjoa täydellisiä puitteita rantalomille, monet kaupungin asukkaat pitävät itsensä bikinikunnossa siitä huolimatta ympäri vuoden. Brasilialaiset ja hollywoodilaiset vahaukset ovat nyt suositumpia kuin koskaan.

Strip Wax Bar
Poista vaikka kaikkialta

Ja kun on kysyntää, on tarjontaakin: Lontoossa riittää kauneussalonkeja. Niiden palveluihin kuuluu vahauksia, jotka poistavat karvat niin kasvoilta, jaloista, käsistä kuin genitaalialueeltakin. Kaupungin vanhin vahausstudio erottuu selvästi muiden joukosta.

Olohuonemainen tunnelma

Eläväisessä sateenkaarikaupunginosassa Sohossa, komean yläluokkaisessa Chelseassaja romanttisen kauniissa Notting Hillissä sijaitsevat Strip Wax Bar -vahausstudiot ja alusvaatemyymälät eivät ole niitä tavanomaisimpia kauneussalonkeja. Strip Wax Bar näyttää ulkoapäin suloiselta karkkikaupalta tai taidegallerialta, mutta kun värikkäästä ovesta astuu sisään, näkymä on kuin trendikkäästi sisustetussa olohuoneessa tai Sedu Koskisen yökerhossa.

Strip Wax Bar
Tuoksu auttaa rentoutumaan

Vahausta ei voi sanoa varsinaisesti itsensä hemmotteluksi, mutta Strip Wax Bar tarjoaa sille mahdollisimman mukavan ympäristön ja hyväntuoksuisia vaihtoehtoja. Naisten vahauksia on tarjolla jokaiseen makuun.

– Pehmeä marjavahaus on tarkoitettu erityisesti herkille alueille, ja julkkistenkin suosimassa suklaavahauksessa asiakas saa nauttia suklaasta ilman kaloreita. Oliiviöljy-, laventeli- ja kamomillasekoitukset taas poistavat karvat hellästi, mutta erittäin tehokkaasti, Strip Wax Barin tiedottaja Miriam Engley ylistää.

Saako olla tähti, kartio vai timantti?  

Mikäli asiakas ei halua katsella vahausoperaatiota, hän voi vaikka seurata lempi TV-sarjaansa huoneessa olevasta taulutelevisiosta. Lopputulos on joka tapauksessa sitä, mitä on tilattu. Genitaalialueen karvat voidaan poistaa alushousujen malliin sopivaksi, brasilialaisittain eli osittain tai hollywoodilaisittain eli kokonaan. Operaatiot lontoolaisittain, eli Soho-, Chelsea ja Notting Hill -vahaukset trimmaavat bikinialueen tähden, martinilasin tai timantin muotoiseksi. Juhlapäiviin, kuten hääyöhön tai ystävänpäivään, voi saada haluamansa varmasti mieleenpainuvan kuvioinnin. 

Miehet mukana trendissä

Miehille löytyy myös oma vahapaketti tai -sekoitus kaikkien karvojen poistoon. Nekään eivät jää vanhenemaan kauneussalonkien hyllyille. Uusimman trendin mukaisesti lontoolaiset miehet haluavat itsensä sileiksi.

– Olen jo muutaman vuoden ajan käynyt säännöllisesti brasilialaisessa vahauksessa. Se näyttää hienolta. Tunnen itseni viriiliksi ja tyttöystäväni rakastaa sitä, toteaa yksi mies London Evening Standard -lehdelle.

Strip Wax Bar
Koko kansan huvia

Naisasiakkaista tunnetuimpia ja seuratuimpia ovat muun muassa Victoria Beckham sekä tv-sarjasta Hiljainen todistaja tuttu näyttelijä Emilia Fox. Vahaukset eivät ole kuitenkaan vain rikkaiden harrastus. Kauneussalonkien odotusaulassa istuu opiskelijoita ja tavallisia perheenäitejä, jotka vahauksen jälkeen tilaavat itselleen jo seuraavan ajan.

Kohtuuhintaisia palveluja

Jalkakarvojen poisto maksaa 50 eurosta 100 euroon, kulmakarvat saa pois noin 20 eurolla, ja bikinivahaukset maksavat 25 eurosta 60 euroon.

Elokuussa Strip Wax Bar avasi ensimmäisen liikkeensä Lontoon ulkopuolelle, Bristoliin – yhteen Britannian aurinkoisimpaan ja lämpimimpään kaupunkiin.

Teksti: Karoliina Kantola
Kuvat: Strip Wax Bar

X