Kauneus

Vältä kuivuus, rypistyminen ja ennenaikaiset ikääntymisen merkit – kosmetologi kertoo, miten dekoltee-aluetta ja kaulan ihoa kannattaa hoitaa

Kaula sekä dekoltee-alue jäävät usein päivittäisen ihonhoidon yhteydessä huomiotta. Kosmetologi kertoo, miksi niitä ei kannattaisi unohtaa.

Teksti:
Paula Koski
Kuvat:
Istock

Kaula ja dekoltee-alue tulisi huomioida päivittäisessä ihonhoidossa kasvojen tapaan.

Kaula sekä dekoltee-alue jäävät usein päivittäisen ihonhoidon yhteydessä huomiotta. Kosmetologi kertoo, miksi niitä ei kannattaisi unohtaa.

Suurin osa meistä hellii kasvojen sekä vartalon ihoa ihonhoitorutiinin yhteydessä joka ikinen päivä. Mutta ovatko kaula ja dekoltee-alue mukana päivittäisessä ihonhoitorutiiniissasi?

Jos vastasit kieltävästi, et ole ainoa, vahvistaa helsinkiläisen BeAlive Health Clubin kosmetologi Emmi Jokinen.

– Kyseessä on kosmetologinkin näkökulmasta katsottuna tyypillinen unohdus. Monella asiakkaalla kaula sekä dekoltee-alue jäävät huomioimatta sekä hoitamatta, ja esimerkiksi dekolteeseen keskittyville hoidoille on vain harvoin kysyntää, hän sanoo.

Jokinen kehottaa silti kiinnittämään huomiota kaulaan sekä dekolteelle, sillä molemmat alueet ovat usein esillä, ne altistuvat auringolle ja kärsivät iho-ongelmista, aivan kuten kasvotkin. Jokisen mukaan nämä alueet myös kuivuvat kasvoja herkemmin, sillä niillä on vähemmän rasvoittumista aiheuttavia talirauhasia.

– Kuivuus, rypistyminen sekä ikääntymisen merkit tulevat herkemmin esiin, ja iho saattaa haurastua. Dekoltee-alueella on syvien ryppyjen sijaan pieniä sekä röpelöisiä pintajuonteita, nuorella sekä herkällä iholla voi puolestaan esiintyä aknea, Jokinen selittää.

Suojaa dekoltee-alue ja kaula, satoi tai paistoi

Kaula ja dekoltee-alue tulisikin huomioida päivittäisessä ihonhoidossa kasvojen tapaan. Alueet kannattaa puhdistaa kasvoille tarkoitettua pesuainetta käyttäen tai vaihtoehtoisesti suihkun alla.

Myös miselliveteen kostettu puhdistusliina puhdistaa dekolteen ihoa, mutta se ei kuitenkaan vedä vertoja vedellä sekä pesuaineella puhdistukselle.

– Kosteutus on myös tärkeää, ja moni levittää kasvovoidetta ja seerumia myös kaulalle sekä dekolteelle. Jos kalliita voiteita ei halua tuhlata, myös kosteuttavalla perusvoiteella rasvaus riittää, Jokinen sanoo.

Dekoltee-alue.
Dekoltee-alue ja herkkä kaulan iho altistuvat auringolle ja kärsivät iho-ongelmista aivan kuten kasvojenkin iho.

Dekoltee-alue ja kaula kannattaa kuoria kerran viikossa kuolleen ihosolukon poistamiseksi. Myös viikoittaiset kasvonaamiot sopivat mainiosti molempien alueiden hoitoon. Tarvittaessa kaulaa ja dekolteeta voi tehohoitaa kosmetologin vastaanotolla muutaman kuukauden välein.

Lue myös Kotiliedestä: ”Tämä tuote on aarre!” Testasimme aurinkosuojan sisältävät silmänympärystuotteet – pelastavat kirveleviltä silmiltä ja ehkäisevät ryppyjä

Lopuksi Jokinen vielä muistuttaa riittävän aurinkosuojan tärkeydestä: erityisesti dekoltee palaa keväisessäkin auringossa herkästi, mikäli aluetta ei suojaa vaatteiden tai rasvan avulla.

– Suosittelen päivittäistä ympärivuotista aurinkosuojausta, satoi tai paistoi. Pigmentaatio-ongelmista kärsivien kannattaa erityisesti käyttää mahdollisimman korkean suojakertoimen voidetta, hän sanoo.

.

X