Kauneus

Dermaroller – Mikroneulaushoito nuorentaa ihoa

Teksti:
Anna.fi

Mikroneulakäsittelyä suositellaan esimerkiksi arpien ja pigmenttimuutosten sekä ryppyjen ja muiden ihon ikääntymisen merkkien hoitoon. Parhaimmillaan ihoa elvyttävät tulokset ovat niin hyviä, että mikroneulaus voi olla vaihtoehto kauneuskirurgialle. Ellit kävi tutustumassa hoitomenetelmään Kauneushoitola Minna Dahlassa.

Neulaus aloitetaan kasvojen ihosta.

Mitä on mikroneulaus?

Dermaroller-hoidossa iholla pyöritellään piikikästä rullaa. Piikit rikkovat ihon pinnan ja aktivoivat ihon uudistumaan. Piskuiset reiät yltävät ihon uloimman kerroksen läpi verinahkaan asti. Käsittely voi olla kivulias ja hoitokohdasta voi tulla verta. Toisaalta hoitokeino on hyvin luonnollinen, sillä iho reagoi ärsykkeeseen alkamalla korjata itseään. Ihosolut uusiutuvat ja kollageenin tuotanto kiihtyy.

Dermaroller-hoitoon ei tarvita juuri muita välineitä kuin mikroneulaustela. Bakteerit voisivat aiheuttaa tulehduksia pienissä haavoissa, ja siksi välineet puhdistetaan desinfiointiaineella. Jos olet kipuherkkä, kasvoille levitetään puudutusaine.

Mikroneulaus ammattilaisella tai kotona

Neulausta tekevät kosmetologit ja ihotautilääkärit. Mitä pidempi neula, sitä parempi on mennä lääkärin hoidettavaksi. Yli yhden millimetrin neula vaatii jo vahvaa ihoasiantuntijuutta.

Lyhimmillä, noin 0,3 millimetrin pituisilla neuloilla tehdystä rullauksesta on lähinnä valmistelemaan iho vastaanottamaan hoitavia aineita. Seerumit, rasvat ja naamiot imeytyvät syvälle vasta käsiteltyyn ihoon. Hoidon jälkeen iho voi olla arka, ja meikata ei saa enää samana päivänä.

Kasvojen mikroneulauksen jälkeen kasvoille levitetään ihoa rauhoittava naamio.

Mikroneulaus onnistuu myös kotona. Osta kotikäyttöön laadukas, sertifioitu mikroneulaustela, jotta et vahingossa aiheuta pelkkää vahinkoa ihollesi esimerkiksi tylsillä tai repivillä neuloilla, joiden turvallisuutta ei ole varmistettu.

Huolehdi niin hoitolassa kuin kotonakin, että neularulla on vain sinun käytössäsi. Rullan hinta voi esimerkiksi kuulua ensimmäiseen hoitolamaksuun. Tarkkaile kotona, ettet käytä samaa rullaa liian pitkään. Rullia on erilaisia ja siksi sopiva käyttökertojen määrä vaihtelee.

Naamion vaikuttaessa neulataan vielä kaulan iho.

Mikroneulahoidon tulokset

Mikroneulauksella hoidetaan arpia ja ikääntyvää ihoa. Neulaushoito silottaa epätasaista ihoa ja toimii aknearpiin, mutta nimenomaan vasta, kun akne on väistynyt. Tulehdusriskin vuoksi yksittäinen näppy tai finnikin pitää rullatessa kiertää. Myös diabetes ja raskausaika estävät hoidon. Sen sijaan couperosaiho hyötyy neulauksesta, ja auringon tuhoja voi yrittää korjata neulauksella. Laajentuneet ihohuokoset saadaan ehkä ruotuun. Veltostunut iho saa elinvoimaa ja ihosta tulee pehmeämpi sekä kirkkaampi, kun neulat herättelevät ihoa.

Mikroneulaus ei sovi hätäilijälle. Hoitokertoja on hyvä olla useita. Iho ei uudistu yön yli vaan tulokset alkavat näkyä viikkojen tai jopa kuukausien kuluttua.

Minna Dahla on ottanut mikroneulaushoidossa olleista asiakkaistaan kuvia ennen ja jälkeen hoitojakson.

Mikroneulaushoidossa

37-vuotias Laura tahtoi apua otsaryppyjen silotteluun ja ihon raikastamiseen. Hän kokeili mikroneulausta kolmen kerran hoitojakson ajan. Lauraa hoidettiin Dermaroller-neulauslaitteella, joka on alkuperäinen, lääkinnälliseksi laitteeksi sekä EU:n, että Amerikan lääkintälaitoksen hyväksymä. Hoito kestää aina noin yhden tunnin. Hinnat hoidolle alkavat 230 eurosta.

– Hoito suunnitellaan aina tapauskohtaisesti asiakkaan tarpeiden mukaan. Joskus jo yksi kerta riittää virkistämään ihoa. Jos on tarvetta hoitaa ihoa syvemmältä (arvet, juonteet, pigmentti ym.), ei yksi hoitokerta riitä. Yksi hoitosarja ovat yleensä noin neljä hoitokertaa 4-5 viikon välein. Tämäkin riippuu ihosta ja tarpeesta. Jotkut käyvät säännöllisesti hoidossa ja kokevat, etteivät tarvitse hyvien kotihoitotuotteiden lisäksi muuta hoitoa iholleen, Lauran mikroneulaushoidot tehnyt kosmetologi Minna Dahla kertoo.

Hoidon jälkeen iho punoittaa.

Vasemmalla: Kuvat ennen hoitoja
Oikealla: Kuvat hoitojakson jälkeen

Lisätietoja: Kauneushoitola Minna Dahla

Kuvat: Hilppa Alanko, Minna Dahla

X