Kasvoöljy
Kasvoöljy, jota marketistakin löytyy, on monikäyttöinen ihonhoidon täydentäjä.
Kauneus

Kosmetiikan ei tarvitse olla kallista ollakseen hyvää – valitsimme 10 markettikosmetiikan huippulöytöä

Jos kaipaat kohtuuhintaista, hommansa hoitavaa kosmetiikkatuotetta, älä epäröi kurkata markettien valikoimia. Valitsimme kymmenen suosikkia.
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: Valmistajat ja iStock

Markettikosmetiikka kunniaan! Valitsimme kymmenen kauneussuosikkia markettien kosmetiikkavalikoimista:

1. Pyyhkäisyllä puhtaaksi

Tarkankin budjetin ihonhoitaja hyrisee katsellessaan tämän uutuussarjan hintoja. La Provençale Bio on Ecocert Cosmos Organic -sertifioitu luonnonkosmetiikkasarja, jonka ydinraaka-aine on luomuoliiviöljy. Micellar-puhdistusvesi jättää ihon pehmeän ja puhtaan tuntuiseksi, 400 ml 9,50 e.

Markettikosmetiikkaa: Micellar-puhdistusvesi

Micellar-puhdistusvesi, 400 ml 9,50 e.

2. Silmämeikki pois markettikosmetiikkaa apuna käyttäen

Älä hylkää meikinpoistoainetta kesälläkään, sillä se voi antaa hoitoapua myös iholle. Mossa Juicy Shake 2-Phase -silmämeikinpoistoaine sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa ja tyrnin sekä vadelman vitamiiniuutteita. Neste ei jätä iholle öljyistä tunnetta, silti meikki lähtee hyvin. Poistaa myös vedenkestävän ripsivärin, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, 100 ml 14 e.

Markettikosmetiikkaa: Mossa Juicy Shake 2-Phase -silmämeikinpoistoaine

Mossa Juicy Shake 2-Phase -silmämeikinpoistoaine, 100 ml 14 e.

3. Kutrit kuntoon

Jos haluat kunnostaa kesän haalistamat ja kuivattamat hiukset nopeasti, kokeile Biozell Professional Color Tech -hoitavaa sävytettä, 13 e. Laita kuiviin tai kosteisiin hiuksiin, anna vaikuttaa vartti ja huuhtele hiukset. Kiillon ja sävyn lisäksi saat hiuksiin UV- ja lämpösuojan.

Markettikosmetiikkaa: Biozell Professional Color Tech -hoitava sävyte

Biozell Professional Color Tech -hoitava sävyte 13 e.

Sipaus aurinkopuuteria ja värikäs kynsilakka riittävät kesämeikiksi.

4. Pikakunnostus vartissa markettikosmetiikalla

Tämä pieni salainen pikakaunistaja kannattaa pitää kaikilla kesäreissuilla mukana. Kun iho näyttää sa­mealta ja tuntuu kuivalta, kookosta ja hyaluronihappoa sisältävä Garnier Nutri Bomb Milky -kangas­naamio kosteuttaa ja heleyttää ihon vartissa, 3 e.

Markettikosmetiikkaa: Garnier Nutri Bomb Milky -kangas­naamio

Garnier Nutri Bomb Milky -kangas­naamio 3 e.

5. Hoivaa päivällä

Kesän päivävoiteessa on syytä olla kaikki ihoa hoitavat ja suojaavat herkut. Lumene Valo Heleyttävä päivävoide SK 15 kosteuttaa ja suojaa ihoa auringon ikäännyttäviltä vaikutuksilta, 50 ml 20 e. Voide sisältää lakan­siemenöljyä ja -uutetta sekä B5-, C- ja E-vitamiinia.

Markettikosmetiikkaa: Lumene Valo Heleyttävä päivävoide SK 15

Lumene Valo Heleyttävä päivävoide SK 15, 50 ml 20 e.

6. Hemmotteleva öljy marketista

Kasvoöljy on monikäyttöinen ihonhoidon täydentäjä. Sitä voi sivellä sellaisenaan iholle tai sekoittaa hoitovoiteeseen. Yksi tippa Nivea Q10 Power Anti-Age Multi-Action Pampering Oil -kasvoöljyä antaa hehkua iholle, kaksi auttaa ihon uudistumista yöllä ja kolmesta tipasta saa pikanaamion, joka saa ihon näyttämään hehkuvan nuorekkaalta, 30 ml 16 e.

Markettikosmetiikkaa: Nivea Q10 Power Anti-Age Multi-Action Pampering Oil -kasvoöljy

Nivea Q10 Power Anti-Age Multi-Action Pampering Oil -kasvoöljy, 30 ml 16 e.

7. Hehkua iholle

Kesämeikin korvikkeeksi kannattaa napata hehkua ja pronssisen viimeistelyn antava aurinkopuuteri. Pyyhkäise suurella siveltimellä ohuelti kasvoille, olkapäille ja vaikka sääriin. Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuuterin pigmentit tasoittavat ihon pintaa ja kirkastavat ihon sävyä, 20 e.

Markettikosmetiikkaa: Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuuteri

Physicians Formula Murumuru Butter Bronzer -aurinkopuuteri 20 e.

8. Lakkaa asennekynnet markettikosmetiikalla

Kynsilakalla saa nopeasti huolitellun ilmeen. Oletko kokeillut keltaisia, vihreitä tai sinisiä kynsiä? Vai lakkaisitko kynsiin sateenkaaren? Edullista lakkaa raaskii ostaa joka kynnelle eri sävyn. Runsaspigmenttinen Essence Shine Last&go! -geelilakka kiiltää pitkään, 8 ml 2 e.

Markettikosmetiikkaa: Essence Shine Last&go! -geelilakat

Essence Shine Last&go! -geelilakat, 8 ml 2 e.

Lue myös: Tee se itse -manikyyri: näin loihdit itsellesi kauniit kynnet helposti kotona

9. Kosteutta vartalolle

Onko toiveissa hyvin kosteuttava ja ihoa rauhoittava koko perheen voide, joka on pakattu kätevään pumppupulloon? Sellainen on HTH Aloe Vera -vartalovoide, joka sisältää kosteutta sitovaa karbamidia, kosteuspitoisuutta lisäävää maitohappoa ja rauhoittavaa aloe veraa, 400 ml 5 e. Vegaanisella voiteella on myös Joutsenmerkki.

Markettikosmetiikkaa: HTH Aloe Vera -vartalovoide

HTH Aloe Vera -vartalovoide, 400 ml 5 e.

10. Yhdestä on moneksi

Kuivia kanta- ja kyynärpäitä, ärtynyttä ihoa tai huulia rauhoittamaan ja kosteuttamaan sopii Urtekram-sheavoi, 140 ml 16 e. Levitä reilusti, kunnes iho pehmenee. Toimii näppärästi myös rutikuivien hiuslatvojen yönaamiona. Luonnonkosmetiikkasertifioitu tuote.

Markettikosmetiikkaa: Urtekram-sheavoi

Urtekram-sheavoi, 140 ml 16 e.

Juttu on julkaistu Anna-lehden numerossa 27/2020.

X