Kauneus

Ekologiset hajuvedet ja luomudeodorantti Ellien testissä

Teksti: Anna.fi

Ekologiset hajuvedet ja luomudeodorantti Ellien testissäOletko sinä haaveillut herkullisesta luonnontuoksusta ihollasi? Ellit testasivat Acorellen luomusertifikaatilla varustetut hajuvedet sekä ruusuntuoksuisen luomudeodorantin. Lue, miten ellit tuoksuivat ekosti!

Acorelle tuotteet ovat 100% luonnollisia ja täyttävät ranskalaisen COSMEBIO-luomusertifikaatin vaatimukset. 100% parfyymien ainesosista on luonnollisia, ja yli 92% ainesosista on luonnonmukaisesti viljelty. Parfyymin ainesosat ovat luomuviljellystä vehnästä valmistettu alkoholi (80%), luomuviljellystä ruiskaunokista tislattu kukkaisvesi (12%) sekä eteeriset öljyt ja luonnolliset yhdisteet (n. 8%).

Acorellen parfyymit eivät sisällä synteettistä alkoholia, ftalaatteja, parabeenejä, synteettisiä väriaineitä eivätkä synteettistä myskiä. Parfyymejä ei myöskään ole testattu eläinkokein. Acorellen parfyymit sisältävät huomattavan määrän eteerisiä öljyjä, joilla on aromaterapeuttisia vaikutuksia.

Yhdeksän tuoksua

  • Ekologiset hajuvedet ja luomudeodorantti Ellien testissäManteli (Amande de Blé) EdP
  • Teepuutarha (Jardin des Thés) EdP
  • Metsämarja (Baies Sauvages) EdP
  • Valkoinen orkidea (Orchidée Blance) EdP
  • Lootus Bambu (Lotus Bamboo) EdP
  • Sitrus Verbena (Verveine Agrume) EdP
  • Ruusu (R de Rosé) EdP
  • Vanilja (Ambre Vanilla) EdP
  • Seetri (Land of Cedar) EdP

Sarjaan kuuluu myös ruusuntuoksuinen luomudeodorantti, joka ei sisällä alumiinia eikä parabeenejä.

Kristiina, 37

Ruusudeodorantti tuoksuu mielestäni hyvälle. Useiden ekodödöjen tuoksumaailma on makuuni liian yrttinen, mutta tässä tuotteessa sitä ongelmaa ei ollut. Pitävyyttä kuvaisin keskivertoa paremmaksi. Miinusta antaisin siitä, että roll-on ei annostele tuotetta riittävästi, vaan sitä joutuu pyörittelemään kainalossa tavallista useamman kierroksen. Pienellä tuotekehittelyllä tästä tuotteesta tulisi luottotuotteeni.

Sitrus Verbena -hajuvesi tuoksuu ihanan raikkaalle sitrukselle. Tuoksu on lumoavan luonnollinen mutta valitettavasti haihtuu pois melko pian. Pulloa on syytä kuljettaa mukana, jos mielii tuoksua enemmän kuin vain vienosti. Toisaalta pieni tuoksuttelu kesken päivän tuo iloa ja piristystä.”

Ekologiset hajuvedet ja luomudeodorantti Ellien testissä

Hilppa, 20

”Olen kokeillut useita erilaisia luomudeodorantteja, mutta kainaloni huutavat aina iltapäivästä alumiinia. Tämä deodorantti oli luomudeodoranttien aatelia, mutta valitettavasti olen niitä onnettomia, jotka tarvitsevat jotain voimakkaampaa hienpitäjää: toistaiseksi siis pidättäydyn vielä alumiinideodorantissa. Aion kuitenkin kokeilla tätä deodoranttia uudestaan viileämmillä ilmoilla. Ruusudeodorantin tuoksu ei ollut mielestäni parhaita mahdollisia luomutuoksuja, mutta menetteli.

Metsämarja-hajuveteni tuoksu oli hyvin turvallinen valinta: tuoksu ei ollut liian hyökkäävä tai tehoton, vaan toi juuri sopivan raikkaanmakean tuulahduksen iholle.”

Hanna, 28 vuotta

Ruusudeodorantti ei tuoksultaan ole minun makuuni, sillä en yleensäkään pidä ruusun tuoksusta. Deodorantti on kyllä toiminut ihan ok, vaikkei kuumimmilla kesähelteillä jaksakaan pitää kainaloita kuivina. Tuoksukin häviää nenästä aika pian dödön laittamisen jälkeen.

Nyt löytyi minun suosikkituoksuni! Vanilja-hajuvesi on yksinkertaisesti hurmaava ja jaksaisin tuoksutella pulloa loputtomiin. Ainoa huonopuoli hajuvedessä on se, että se muiden luomuhajuvesien tapaan haihtuu iholta tavallista hajuvettä nopeammin, joten sitä on lisättävä kesken päivän, jos mielii vielä illallakin tuoksua herkulliselta.”

Ekologiset hajuvedet ja luomudeodorantti Ellien testissä

Anna-Mari, 27 vuotta

”Olen kokeillut useampiakin luomudeodorantteja, mutta usein iltapäivästä kainalot kaipaavat alumiinia. Tässä ruusudeodorantissa tuoksu ei ollut alkuun nenääni kovinkaan mairitteleva. Se onneksi kuitenkin haihtui melko nopeasti kun levitin sitä kainaloon. Deodoranttia oli hieman hankala levittää, sillä roll-onista ei meinannut tulla mitään. Dödöä saikin levittää normaalia kauemmin. Tämä on kuitenkin testaamistani luomudeodoranteista pitävyydeltään ehdottomasti parhaimmistoa. Kainalot eivät tuntuneet kosteilta vielä iltapäivälläkään. Myös kevyessä liikunnassa dödö piti luomudeodorantiksi yllättävän hyvin.

Valitsin oman Valkoinen orkidea -tuoksuni ehkä hieman väärin, sillä se oli omaan makuuni liian naisellinen ja voimakas. Se myöskin säilyi iholla yllättävän pitkään. Pidän kuitenkin todella paljon luomuhajuvesiajatuksesta. Etenkin kesällä perinteisen hajuveden kanssa saa olla tarkkana, kun aurinko ja hajuvedet eivät ole kovin suositeltava yhtälö. Olenkin päätynyt suihkimaan hajuvettä kesäisin lähinnä vaatteisiin.”

Lue lisää ja osta tuotteita: Ecodeal

X