Kauneus

Ellien kertomaa: Peilikaapin kätköissä

Teksti: Anna.fi

PeilikaappiKylpyhuoneen peilikaappi taitaa olla jokaisen naisen oma purkkivarasto. Sieltä löytyy kaikki tarpeellinen kauneudenhoitoon ja kaikkea muutakin maan ja taivaan väliltä. Se voi muistuttaa keittiön kuivakaappia, vanhentuneita ja lähes käyttämättömiä kokeilutuotteita yllin kyllin.

Perusvalikoima näyttää aika lailla tältä: Ainakin kolmea eri kosteusvoidetta, eri vuorokauden ajoille omansa. Meikinpoistotuotteet kasvovettä unohtamatta, kuorinta ja naamio. Sitten ovat täsmätuotteet ja seerumit eri tarkoituksiin ja lisäksi tietenkin hiustenhoitotuotteet, terveyssiteet sekä vartalon-, että jalkojenhoitotuotteet. Johonkin pitäisi vielä mahtua hammasharja?

Tällaiselta taitaa näyttää useamman naisen kylpyhuoneenkaappi. Pareilla on lisäksi se ongelma, että johonkin täytyisi mahduttaa myös miestentuotteet. Nykyään on saatavilla jokaiseen ongelmaan oma täsmätuote ja niitähän riittää.

Tuntuu, että meitä naisia toisinaan hieman huijataan. Vai uskovatko kaikki huultenympärysvoiteeseen? Olen aivan varma, että muutamalla perustuotteellakin pärjäisi, mutta kun kosmetologi antoi listan tuotteista, joita on ”ehdottomasti käytettävä”. Ja naistenlehdissä riittää vinkkejä ja mainoksia uusista paremmista tuotteista.

Miehille ei enää riitä se yhden hyllyn pieni nurkkaus hammasharjalle ja partakoneelle, kun miestentuotteitakin on jo lähes yhtä paljon kuin naisten. Jos mies on innostunut hoitamaan hipiäänsä, täytyy kylpyhuoneeseen rakentaa toinen kaappi.

Omasta peilikaapistani löytyy kaikki purkit ja purnukat siistissä järjestyksessä, hiustuotteet omassa hyllyssä ja kasvojenhoitotuotteet omassa. Yleensä kaappi täyttyy lehtien välissä olevista näytepusseista, mitkä aluksi ilahduttaa, mutta kuitenkin päätyvät lopulta roskiin edesmenneen viimeisen käyttöpäivän vuoksi. Sitten on tietysti niitä virheostoksia, joita ei raaski heittää pois, koska ovat maksaneet suuria summia. Hyvä sääntö olisi pyytää myyjältä näyte ennen kuin ostaa kalliin tuotteen kaappiin pölyttymään. Pyrin aina heittämään kaikki vanhentuneet tuotteet pois. Nykyään se on helppoa, kun tuotteisiin on pitänyt lisätä tuotteen säilymisaika. Kuka tosin muistaa milloin purkin on avannut?

Täytyy tunnustaa, että minulla on paha tapa kurkkia tuttavien peilikaappeihin heillä käydessäni, jos tulee asiaa kylpyhuoneeseen. Peilikaappi suorastaan houkuttelee minua katsomaan, että mitä sen sisältä löytyy. Kai se on se ihmiselle ominainen piirre, nimeltään uteliaisuus.

Useimmiten kylppärinkaapista löytyy perusarsenaali purkkeja ja purnukoita, mutta sieltä voi löytyä muutakin kuin pelkkiä kosmetiikkatuotteita. Peruspurkkien lisäksi kaapissa säilytetään esimerkiksi lääkkeitä, ehkäisyvälineitä tai jopa alkoholia. Sinne mahtuvat myös siivousvälineet ja lasten kylpylelut. Se mitä ihmiset peilikaapeissansa säilyttävät, voi kertoa aika paljon kyseisestä ihmisestä, vaikka niin ei ehkä uskoisikaan.

Moni varmaan voi tunnustaa kurkanneensa uuden miestuttavuuden kylppärinkaappiin? Löytyykö sieltä naistendödöä tai tamppooneita. Jos sieltä löytyy jotain arveluttavaa, kuten suuret määrät hotellien pikkuisia shampoo ja saippuapulloja, voi ehkä miettiä onko mies paljon matkusteleva vai käykö hän muuten vain useasti hotellissa ”asioilla”? Itsestään huolehtivalla miehellä on muitakin tuotteita kuin deodorantti. Kondomipakettia voi pitää hyvänä asiana, mutta sekin voi herättää tiettyjä kysymyksiä. Jos et aikaisemmin ole uskaltanut kurkata uuden tuttavuutesi kaappiin, suosittelen sitä lämpimästi!

Peilikaappiin kätketään myös sellaisia asioita, joita ei soisi kaikkien nähtäväksi. Joillakin se on raskaustesti, toisilla taas vaihdevuositesti. Kaikki eivät halua paljastaa käyttävänsä selluliittigeeliä tai nenäkarvatrimmeriä. Meillä jokaisella on niitä tuotteita, joita ei oikeastaan haluaisi käyttää, mutta kuitenkin ne ovat välttämättömiä.

Mikä on sellainen tuote, jota sinun on pakko käyttää, mutta et haluaisi paljastaa sitä muille? Kun seuraavalla kerralla hampaita pestessäsi kurkkaat kaappiisi, voit miettiä mitä sen sisältö sinusta kertoo. Ehkä edellisen illan miestuttavasi vilkaisi jo sinne.

Taru Poutanen

Mitä salaisuuksia löytyy sinun peilikaappisikätköistä? Kommentoi!

X