Kauneus

Ellien testissä TIGI Love, Peace & The Planet

Teksti: Anna.fi

TIGIn uusi Love, Peace & The Planet antaa aimo annoksen vihreyttä hiustenhoitoon ja muotoiluun. Ekologinen tuotesarja ei sisällä keinotekoisia värejä tai tuoksuja, säilöntäaineena käytettäviä parabeenejä tai kemiallisia lauryylisulfaatteja. Tuotesarjan pullot ja tuubit on valmistettu 50% kierrätysmateriaaleista ja ne ovat 100% kierrätettävissä.

TIGI Love, Peace, The Planet

Ensimmäinen ekosarja on TIGIn mukaan vasta alkusoittoa valmistajan suuremmalle ekologiselle linjaukselle. TIGIn lupauksena on jatkaa ekologisella linjalla myös tulevaisuudessa.

Paitsi ekologisuus, on Love, Peace & The Planet tuotteisiin yhdistetty läheisesti myös hyväntekeväisyys. SKT-GROUP Oy on sitoutunut lahjoittaman jokaisesta uudesta Love, Peace & The Planet -asiakkaasta 50 euroa vaihtuvalle kotimaiselle hyväntekeväisyyskohteelle.

Ellien testaamat tuotteet

ECO AWESOME Moisturizing Shampoo ja ConditionerECO AWESOME Moisturizing Shampoo / kosteuttava shampoo

71 % orgaaninen, ei parabeeneja, ei keinotekoisia väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja, tuubi 50% kierrätysmateriaalia
Sisältää: Kurjenpolvi, laventeli, rosmariini, jojobaöljy ja aloe vera
Suositushinta: 19,20 / 250 ml

ECO AWESOME Moisturizing Conditioner / kosteuttava hoitoaine

80 % orgaaninen, ei parabeeneja, ei keinotekoisia väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja, tuubi 50% kierrätysmateriaalia
Sisältää: Valkoiset teelehdet, levä- ja kamomillankukkauutteet, oliiviöljy
Suositushinta: 21,60 / 200 ml

FREAK OF NATURE Lavender Citrus Eucalyptus Volumizer & Thickener ja LET IT BE Cherry Almond Leave-In ConditionerLET IT BE Cherry Almond Leave-In Conditioner / hiuksiin jätettävä hoitoaine

88 % orgaaninen, ei parabeeneja, ei keinotekoisia väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja, pakkaus 50% kierrätysmateriaalia
Sisältää: Karitevoi, manteliöljy, riisi ja vehnäaminohapot, kiinanruusu- ja kamomillauutteet
Suositushinta: 21,60 / 250 ml

FREAK OF NATURE Lavender Citrus Eucalyptus Volumizer & Thickener / volymisoiva muotoilutuote

88 % orgaaninen, ei parabeeneja, ei keinotekoisia väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja, pakkaus 50% kierrätysmateriaalia
Sisältää: Japanilainen vihreä tee-, granaattiomena-, aloe vera-, nokkos- ja kamomillauutteet
Suositushinta: 21,60 / 250 ml

FREE UR MIND Cherry Almond Firm Hold Hairspray ja ECO FREAKO Cherry Almond TexturizerFREE UR MIND Cherry Almond Firm Hold Hairspray / voimakas hiuslakka

Ei parabeeneja, ei keinotekoisia väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja
Sisältää: Orgaaniset ainesosat ja kasviproteiinit
Suositushinta: 21,60 / 250 ml

ECO FREAKO Cherry Almond Texturizer / rakennevaha

Ei parabeeneja, ei keinotekoisia väriaineita, ei synteettisiä tuoksuja
Sisältää: Luonnolliset vahat, soijaproteiini, karitevoi, jojobaöljy ja aloe vera
Suositushinta: 21,60 / 75 g

TIGI:n kotisivut

Testaajien kommentit

Anna-Mari

Shampoo vaahtosi ja pesi mielestäni hyvin. Hiukset olivat pesun jälkeen kuohkean oloiset. Shampoon tuoksu tosin oli melkoisen räväkkä, muta ei kuitenkaan paha.

Hoitoaineessa tuoksu oli rajumpi kuin shampoossa. Jopa mies kommentoi äitelää tuoksua suihkuhuoneessa. Itselleni tämäkään tuoksu ei ollut huono, mutta melkoisen voimakas kyllä. Tuoksuherkille ihmisille Tigin tuotteet nyt eivät tosin sovellu muutenkaan. Hoitoaine oli mielestäni erittäin hoitava ja jätti helposti takkuun menevät hiukseni helpohkosti selvitettäväksi.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine ei varsinaisesti auttanut takkujen selvittämisessä, mutta uskoisin sen antaneen lisäkosteutta hiuksilleni. Olen usein todennutkin, että selvitystyössä hiuksiin suihkutettavat tuotteet toimivat hiuksissani paremmin. Ihan ok siis tämäkin. Tosin tämän annostelussa kannattaa olla tarkkana: liika määrä kovettaa hiuksia. Tosin Tigin tuotteet ovat aina erittäin riittoisia ja pieni määrä kaikkea riittää. Niin tässäkin.

Lakan kirsikkaa sisältävä tuoksu ei ollut itselleni kaikista mieleisin. Totuin kuitenkin siihen nopeasti ja koska lakka toimi muuten erittäin hyvin, en kiinnittänyt tuoksuun enää niin paljon huomiota. Lakka antoi sopivan keskitasoisen pidon, joka kesti hyvin koko päivän. Ihan jämäkimpää tukea vaativiin kampauksiin en tätä käyttäisi, mutta arkikäyttöön mainio tuote.

Tämä vaha oli kyllä yksi parhaista koskaan käyttämistäni! Olen käyttänyt aiemmin Tigin Bed Head Hard To Get –vahaa. Sekin on ollut hyvä, mutta tässä tuli nyt kyllä sille paha haastaja. Vahaa täytyi, jälleen kerran, laittaa todella vähän ja silti pito oli todella hyvä. Vaha ei jättänyt hentoja hiuksiakaan raskaiksi tai litistänyt niitä entisestään. Vahalla sai hyvää pitoa, rakennetta ja jopa ehkä vähän tuuheuttakin. Huippu tuote. En oikein edes muista, mille vaha tuoksuu, koska olin niin vaikuttunut sen tuoksusta. Paha tuoksu ei missään tapauksessa ollut.

Hanna

TIGIn ekosarjan ulkonäkö osoittaa, että vihreitä tuotteita ei tarvitse tehdä huuli mutrussa. Rento tyyli vetoaa varmasti myös nuorempiin kuluttajiin.

Shampoo ja hoitoaine tekivät molemmat tehtävänsä kiitettävästi, mutta tuoksua voisin kuvailla lähinnä pökerryttäväksi. Varsinkin shampoon voimakas tuoksu täyttää pienen suihkuhuoneen salamannopeasti synnyttäen shokkireaktion. Pidemmän käytön myötä olen kuitenkin tottunut tuoksuun, nyt kun osaan aamupöpperössäkin varautua siihen henkisesti.

Hiuksiin jätettävän hoitoaineen annostelussa oli ensialkuun hieman hakemista. Jos sitä tulee liikaa, vaikuttavat hiukset heti likaisilta. Oikealla annostelulla pääsee kuitenkin mielestäni jopa parempiin tuloksiin kuin sarjan tavallisella hoitoaineella.

Volumizer & thickener on uusi suosikkini! Hennot hiukseni tuntuvat oikeasti hieman pöyheämmiltä, mutta mitään ei-toivottuja merkkejä ei tavara hiuksiin jätä. Tuoksu on raikkaan sitrusmainen.

Myös vaha ja lakka tekivät minuun suuren vaikutuksen. Niiden karvasmantelinen tuoksu varmasti jakaa mielipiteitä, mutta minusta se on ihana. Tuotteiden yhteisvaikutuksena hiuksiin jää hentoinen tuoksu kuin hajuvedeksi. Vaha on tarpeeksi jäykkää, jotta sitä saa sipaistua sormiinsa vain hiukkasen ja se antaa esimerkiksi kiharoille hyvän tuen. Lakka pitää jopa paremmin kuin aiemmin käyttämäni ei-ekologiset tuotteet.

Hilppa

TIGIn vihreä linja kiinnosti kovasti, sillä olen kyseisen valmistajan tuotteita käyttänyt ennenkin. Odotukset olivat siis korkella.

Pakkausten ulkonäkö oli hauskan nuorekas ja mukavan hippihenkinen. Shampoo oli melko mausteisen tuoksuinen, mutta ei kuitenkaan epämiellyttävä. Mielestäni hoitoaineessa tuoksu oli miedompi ja miellyttävämpi. Jouduin käyttämään shampoota melko runsaasti, sillä herkästi rasvoittuva tukkani täytyy pestä perusteellisesti, että se pysyy hyvännäköisenä. Hoitoaine sen sijaan oli erittäin riittoisaa ja toimi hyvin hiusteni latvojen kosteuttamiseen.

Leave-in conditioneria annostelin ensimmäisellä kerralla liikaa. Tukka näytti siltä, kuin olisin tukkaan jätettävän hoitoaineen sijasta puristanut päähäni aimo annoksen geeliä. Seuraavalla kerralla osasin kuitenkin annostella herkullisen mantelista hoitoainetta hiuksiini tarpeeksi vähän, ainoastaan pienen nokareen hiusteni latvoihin.

Hairspray kiinnitti hiukset kevyesti ja ilmavasti, mutta melko tönkköön tukkaani tarvitaan vielä tiukempaa tavaraa esimerkiksi huolella kiharretun kiharapilven kunnossapitämiseksi. Päivittäiseen käyttöön tuote on kuitenkin mitä mainioin.

Vaha tuoksui hyvältä ja tuntui mukavalta. Tuotetta oli helppo laittaa hiuksiin ja se piti hyvin. Vahan hyvä tuki ja miellyttävä tuoksu olivat erittäin positiivinen yllätys.

Kristiina

Ihan alkuun täytyy antaa Tigille pisteet vihreämmälle linjalle lähtemisestä. Tämä tosin olisi voinut tapahtua jo aikaisemminkin.

Shampoon ja hoitoaineen tuoksut olivat oikein hyviä, vaikka muistuttivatkin hieman hammashygieniassa käytettäviä tuoksuja. Sain pestä raskaat hiukseni aluksi kahteen kertaan, jotta sain ne puhtaaksi. Vaaleaksi raidoitetut hiukseni haastavat yleensä hoitoaineen lähes karhunpainin omaiseen mittelöön, jossa Tigi pärjäsi oikein hyvin.

Leave-in conditioner on hyvä silloin, kun kiire pukkaa päälle, eikä hoitoaine ole ehtinyt vaikuttaa tarpeeksi kauan tai sen on suikannut märkiin hiuksiin, ei pyyhekuiviin. Tuoksu on manteli, erittäin manteli purkissa, mutta hiuksiin laitettava pieni määrä tuoksuu vain vienosti.

Volumizer & thickener ei vakuuttanut. Tuoksu oli perin yrttinen ja luonnostaan paksut hiukseni eivät hyötyneet tämän tuotteen käytöstä mitään.

Hairspray kiinnitti kevyesti, mutta haastavemmissa olosuhteissa on pakko turvautua vähemmän vihreään tuotteeseen tai unohtaa kuohkea kuontalo. Tuote toimi myös aavistuksen pörröisten kutrieni taltuttamisessa. Manteli tuoksuu tässäkin tuotteessa, muttei yhtään häiritsevästi.

Vaha tuntui sormissa hyvälle, mutta raskaat hiukseni se teki entistäkin raskaammiksi. Tosin en ole varma voiko tästä syyttää kyseistä tuotetta vai sitä, että on ole päässyt minkään vahan kanssa sinuksi tähänastisen elämäni aikana. Mieheni taas tykkää tästä vahasta paljonkin.

Shampoo ja hoitoaine olivat eniten mieleeni ja niiden riittoisuus on plussaa!

X