Kauneus

Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Teksti:
Anna.fi

Tukkeutunut, epäpuhdas ja hormonaalisesti oikutteleva iho tuntuu olevan iho-ongelmista yleisin. Moni teini-iässä e-pillereiden syönnin aloittanut lopettaa hormonaalisen ehkäisyn useimmiten kolmenkympin tienoilla ja se johtaa valitettavan usein ihon hormonaaliseen räjähdykseen – yleensä suun ja leuan alueelle puhkeaviin tulehtuneisiin finneihin, joista osa voi olla ihon alla olevia kipeitä kystia.

Akne

Yleensä iho rauhoittuu ja paranee itsestään hormonitoiminnan tasapainottumisen myötä. Tämä voi viedä aikaa muutaman kuukauden, mutta joissakin tapauksissa koko ihotyyppi kokee muutoksen ja vaikka kipeimmät finnit häviävätkin, saattaa iho jäädä kuukautiskierron mukaan oikuttelevaksi ja hieman rasvoittuvaksi. Joillakin muutos voi johtaa hormonaaliseen akneen, joka vaatii yleensä Roaccutan-kuurin parantuakseen. Antibiootteja hormonaalisesti oikuttelevaan ihoon ei kannata syödä, sillä lähes aina ongelma palaa kuurin loputtua ja samalla suoliston bakteerikanta kärsii.

Mikäli epäpuhtaudet eivät puhkea lääkitystä vaativaksi akneksi, ihon ulkoisella hoidolla voidaan saavuttaa erittäin hyviä tuloksia. Epäpuhtauksissa, kuten missä tahansa iho-ongelmissa kannattaa muistaa kokonaisvaltaisen hoidon merkitys: puhdas ja ravinteikas ruokavalio, joissakin tapauksissa viljojen ja maitotuotteiden jättämisestä pois on apua, runsas veden juonti, riittävä lepo ja liikunta sekä stressin minimoiminen. Ihon kunnosta ei saisi tulla arkielämässä hallitseva ajatus – kehomme on niin viisas, että se pyrkii parantamaan itsensä, mutta se tarvitsee aikaa ja kärsivällisyyttä, stressi ja murehtiminen ovat siis myrkkyä sille.

Tehoa ihonhoitoon hedelmähapoista

Hormonaalisesti oikuttelevaa ihoa ei kannata pestä liian emäksisillä ja voimakkaasti pesevillä pesuaineilla. Luonnonkosmetiikan puhdistustuotteet ovat loistavia rasvaiselle iholle, sillä niistä löytyy tehoa, mutta ne ovat kuitenkin hellävaraisia ihon omalle suojakelmulle eli hydrolipidikalvolle. Puhdistustuotteista voit lukea lisää tästä artikkelista.

Iho pestään iltaisin puhdistusaineella, jonka jälkeen kasvot ja kaula pyyhitään kasvovedellä. Aamuisin ihoa ei tarvitse enää pestä, vaan pyyhkiminen kasvovedellä riittää vallan mainiosti, poikkeuksena kuitenkin öljyisen rasvainen ja suurihuokoinen iho, jolloin aamuisin voi tehdä samanlaisen puhdistusrituaalin kuin illalla.

Epäpuhtaan ihon ylin ystävä on tehokas AHA-kuorinta. AHA-hapot ovat lyhenne alfahydroksihapoista eli tuttavallisemmin hedelmähapoista. Hedelmähapoilla on lukuisia positiivisia vaikutuksia ihoon. Ne sopivat kaikille ihotyypeille hyvin ohutta ja herkkää sekä rosacea-ihoa lukuun ottamatta. Kaikista eniten hedelmähapoista hyötyy tukkeutunut ja epäpuhdas iho, eloton ja auringossa vaurioitunut iho sekä ryppyinen ikääntynyt iho.

Hedelmähapot irrottavat kuolleita ihosoluja ihon uloimmasta kerroksesta, joka stimuloi ihon uudistumisprosessia, eli kuorii ihoa hellävaraisesti ilman mekaanista rasitusta. Näin uusi ja hehkuva iho tulee esille ja se on tasaisempi, sileämpi ja kirkkaamman värinen. Kuoriva teho riippuu happopitoisuuksista. Liian voimakas happopitoisuus voi aiheuttaa ärsytystä ja ihon kuivumista, siksi on tärkeää valita oikeanlainen vahvuus omalle ihotyypille.

Oikein valittuna hedelmähapot kosteuttavat ja elvyttävät ihoa. Lisäksi ne parantavat vaikuttavien aineiden imeytymistä ihoon ja vahvistavat ihon vastustuskykyä, sillä ne vaikuttavat hydrolipidikalvon pH:hon. Ihosta tulee hehkuvampi, tukkeumat vähenevät tai häviävät lähes kokonaan, huokoset supistuvat, rypyt madaltuvat ja ihon väri tasoittuu.

Hedelmähappokuorinnan voi tehdä kahdesta kolmeen kertaan viikossa riippuen ihotyypistä, ihon kunnosta ja kuorinnan voimakkuudesta. Kuorinta levitetään kasvoille ja kaulalle puhdistuksen ja kasvoveden jälkeen, annetaan vaikuttaa viidestä minuutista varttiin, jonka jälkeen se huuhdotaan pois ja iholle levitetään puhdistava naamio. Naamio huuhdotaan pois vedellä, iho pyyhitään taas kasvovedellä, jonka jälkeen kasvoille ja kaulalle levitetään puhdistava seerumi sekä kosteusvoide. Iltaisin iholle kannattaa levittää vielä kevyt kasvoöljy. Hedelmähappojen kanssa on tärkeää huolehtia ihon riittävästä kosteutuksesta ja ravitsemisesta, muuten mennään ojasta allikkoon ja ihon kunto voi jopa pahentua.

Toimivat ja tehokkaat tuotteet epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoitoon

Puhdistus

Suki Creamy Foaming Cleanser

Hieman saippuamainen erittäin tehokkaasti puhdistava ja hyvin riittoisa puhdistus, joka sopii parhaiten rasvaiselle ja sekaiholle. Mikäli iho on pintakuiva, tämä puhdistus ei ole paras valinta.

Patyka Biokaliftin 3step-puhdistus eli puhdistusöljy ja puhdistusvaahto

Erittäin hellävaraisesti ja tehokkaasti puhdistava kaksivaiheinen puhdistusrituaali, jossa meikit ja epäpuhtaudet poistetaan ensin silkkisellä öljyllä ja sen jälkeen kermaisella puhdistusvaahdolla. Sopii kaikille ihotyypeille.

Akne
Madara Syväpuhdistusvaahto

Edullinen, tehokas ja hellävarainen puhdistusvaahto normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle.

Juice Beauty Green Apple Cleansing Gel

Ihoa kirkastava hellävaraisesti ja tehokkaasti pesevä puhdistusgeeli, joka ei vaurioita ihon suojakelmun pH:ta. Sopii normaalille, rasvaiselle, sekaiholle sekä erityisesti auringossa vaurioituneelle iholle.

Kasvovesi

Suki Concentrated Clarifying Toner

Tulehduksia rauhoittava kasvovesi, joka vähentää ihon punoitusta. Kosteuttaa ja uudistaa ihoa tehokkaasti. Sopii normaalille, rasvaiselle, nuorelle ja sekaiholle sekä aknelle ja rosacealle.

Patyka Absolis Hamamelis Toner

Alkoholiton kasvovesi, joka supistaa ihohuokosia, ehkäisee epäpuhtaksien syntyä ja hillitsee talineritystä. Sopii normaalille, rasvaiselle ja sekaiholle.

Akne
Madara Syväpuhdistava Kasvovesi

Tehokkaasti ihohuokosia supistava, talineritystä hillitsevä ja epäpuhtauksia ehkäisevä edullinen kasvovesi rasvaiselle, suurihuokoiselle ja epäpuhtaalle iholle.

Therapi Lemon Myrtle Anti-Bacterial Toner

Virkistävän sitruunan tuoksuinen epäpuhtauksia ja tulehduksia hillitsevä kasvovesi, joka supistaa ihohuokosia ja kosteuttaa samalla. Sopii normaalille, rasvaiselle, nuorelle ja sekaiholle.

Kuorinta

Juice Beauty Green Apple Peel Full Strength

Erittäin tehokas AHA-kuorinta, joka sopii parhaiten suurihuokoiselle, rasvaiselle, paksulle, tukkeutuneelle ja iholle, jossa esiintyy pigmenttimuutoksia. Kuorinnasta löytyy myös kaksi miedompaa versiota: Green Apple Blemish Clearing Peel nuorelle iholle ja mieto Green Apple Peel Sensitive kaikille ihotyypeille herkkää ja rosaceaihoa lukuun ottamatta.

Akne
Suki Renewal Bio-Resurfacing Facial Peel

Tehokas, mutta hellävarainen hedelmähappokuorinta kaikille ihotyypeille herkkää ja rosaceaihoa lukuun ottamatta.

Madara AHA Brightening Peel Kuorintanaamio

Edullinen ja tehokas hedelmähappokuorinta kaikille ihotyypeille herkkää, ohutta ja rosaceaihoa lukuun ottamatta.

Naamio

Absolution Le Soin Purifiant

Syväpuhdistava ja kirkastava naamio, joka ei kuivata ihoa ja sopii virkistykseksi kaikille ihotyypeille. Supistaa ihohuokosia, tasapainottaa talineritystä ja rauhoittaa ihoa.

Madara Ultra Purifying Detox Mask

Edullinen ja erittäin tehokkaasti iholta epäpuhtauksia imevä ja ihohuokosia supistava naamio suurihuokoiselle, rasvaiselle ja sekaiholle.

Suki Transformative Purifying Masque

Puhdistava naamio, joka rauhoittaa tulehduksia, poistaa tukkoisuutta ja vähentää punoitusta. Sopii rasvaiselle, sekaiholle, rosacealle ja aknelle.

Puhdistava seerumi

Absolution La Solution Controle

Oikuttelevaa ihoa tasapainottava seerumi. Rauhoittaa tulehduksia, hillitsee talineritystä ja epäpuhtauksia sekä supistaa ihohuokosia. Sopii kaikille ihotyypeille.

Akne
Juice Beauty Blemish Clearing Serum

Edullinen ja erittäin riittoisa puhdistava seerumi rasvaiselle, epäpuhtaalle, sekaiholle ja nuorelle iholle. Pieni annos hedelmähappoja puhdistaa tukkeutuneita ihohuokosia, kirkastaa ihon sävyä ja tasoittaa sen pintaa.

Suki Bio-Active Purifying Face Serum

Tehokkaasti epäpuhtauksia, näppyjä ja tulehduksia vähentävä seerumi, joka normalisoi talinerityistä ja ehkäisee bakteerien syntyä. Sopii rasvaiselle, epäpuhtaalle ja akneiholle.

Kevyt ihoöljy

Madara Superseed Radiant Energy Beauty Oil

Nopeasti imeytyvä ja ohut öljy, joka kirkastaa elotonta ihoa tukkimatta ihohuokosia. Raikas sitruksinen tuoksu.

Akne
Suki Balancing Facial Oil

Tasapainottava öljy, joka auttaa normalisoimaan talineritystä, rauhoittaa ja ravitsee ihoa. Kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus ei tuki ihohuokosia. Sopii rasvaiselle, herkälle, sekaiholle, aknelle ja rosacealle. Virkistävä tuoksu.

Absolution Huile Addiction

Kosteutta, elinvoimaa ja hehkua iholle antava öljy, joka kirkastaa myös pigmenttimuutoksia. Kevyt ja nopeasti imeytyvä koostumus ei tuki ihohuokosia. Rentouttava aromaattinen tuoksu.

Neal’s Yard Remedies Frankincense Kasvoöljy

Kirkastava, talineritystä tasapainottava ja ikääntymisen merkkejä vähentävä ravitseva kasvoöljy, jonka kevyt koostumus imeytyy nopeasti eikä tuki ihohuokosia. Rentouttava ja mielialaa kohottava aromaattinen tuoksu.

Kosteusvoide

Suki Balancing Day Lotion

Erittäin kevyt ja kosteuttava, nopeasti imeytyvä fluidi, joka rauhoittaa tulehduksia. Sopii rasvaiselle ja sekaiholle.

Patyka Biokaliftin Supreme Defence Fluid

Ihon väriä heleyttävä syväkosteuttava fluidi, joka jättää ihon pinnan sileäksi ja sopii loistavasti meikin alle. Sopii kaikille ihotyypeille.

Supermood Egoboost The Perfect Day Cream

Ihanan virkistävä ja viilentävä kevyt fluidi kaikille ihotyypeille, joka imeytyy nopeasti ja napakoittaa ihon pintaa. Hillitsee epäpuhtauksia ja talineritystä menthol-uutteen ansiosta.

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla
Superfoodit hidastavat kehon hapettumista

X