Kauneus

Eri silmänrajaustyyli muuttaa katseen täysin – näin syntyy utuinen tai intensiivinen lopputulos

Oikeanlainen silmänrajaus korostaa silmiä ja tuo intensiteettiä katseeseen. Eri rajaustapoja hyödyntäen silmänrajaus sopii sekä rentoon arkeen että juhlaviin menoihin.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Annan Toimitus

Silmänrajaus voi olla utuisen pehmeä tai selkeästi silmän muotoa korostava.

Oikeanlainen silmänrajaus korostaa silmiä ja tuo intensiteettiä katseeseen. Eri rajaustapoja hyödyntäen silmänrajaus sopii sekä rentoon arkeen että juhlaviin menoihin.

Silmänrajaus ei vaadi erityisiä meikkitaitoja tai vakaata kättä. FAB Makeup-hair -liikkeen kampaaja ja meikkaaja Riia Koivisto näytti Annan toimittajan kasvoilla, kuinka kuka tahansa onnistuu tekemään näyttävät silmänrajaukset ja kuinka erilaisilla silmänrajaustyyleillä saa helposti vaihtelua meikkiin.

Kuvassa silmänrajaus on tehty eri puolille eri tekniikoilla. Kumpi on enemmän sinun mieleesi?

Utuinen silmänrajaus sopii aloittelijoille ja arkeen 

Tämä utuinen rajaus on helppo tapa opetella eyelinerin käyttöä. Se ei vaadi vakaata kättä, eikä viivan tarvitse olla suora tai yhtenäinen. Rento rajaustapa antaa paljon anteeksi, ja se sopii mainiosti myös aloittelijoille.

Noudattele rajausta tehdessä silmän linjaa ja levennä rajausta ulkonurkkaa kohti, mikäli haluat luoda silmälle nostavan vaikutuksen.

Tässä lookissa silmänrajaus on tehty vahamaisella tummanruskella kynällä. Maanläheiset sävyt, kuten ruskea, tummanvihreä ja tummanharmaa ovat mustaa pehmeämpiä vaihtoehtoja, mutta ne tuovat silti silmät esiin.

Silmänrajaus vahamaisella kynällä tehtynä
Rajauksesta tulee pehmeämpi ja pysyvämpi, jos sen viimeistelee puuterimaisella luomivärillä.

Voit lähteä liikkeelle piirtämällä pieniä katkoviivoja, jotka rakentavat lopulta yhtenäisen rajauksen. Noudattele rajausta tehdessä silmän linjaa ja levennä rajausta ulkonurkkaa kohti, mikäli haluat luoda silmälle nostavan vaikutuksen. Päätä rajaus suunnilleen samaan kohtaan kuin mihin viimeinen silmäripsi asettuu.

Kiinnitä rajaus painelemalla sen päälle viistolla siveltimellä puuterimaista mattaluomiväriä. Rajauksesta tulee näin pehmeämpi ja pysyvämpi. Lisäksi siveltimellä ja luomivärillä saa kätevästi tasoitettua mahdolliset epätasaisuudet.

Utuinen silmänrajaus sopii kaikille silmän muodoille ja silmämeikkityyleihin.

Jos katseeseen haluaa lisää intensiteettiä tai silmämeikin haluaa viedä astetta juhlavammalle tasolle, ulkonurkkaan voi lisätä muutaman irtoripsen.

Lue myös: Poskipunan paikalla on iso vaikutus ilmeeseen – huomaatko kuvista, miten eri levitystavat kaventavat tai kohottavat kasvoja?

Cat eye -silmänrajaus luo illuusion suuremmista silmistä 

Klassinen kissamainen silmänrajaus on hyvä tapa korostaa silmän omaa muotoa. Oikein tehtynä se voi myös luoda illuusion suuremmista silmistä. Silmää suurentavan vaikutuksen saa luotua, kun rajaus on sisänurkasta kapeampi kuin ulkonurkasta.

Kissamainen silmänrajaus voi luoda illuusion suuremmista silmistä.

Tässä rajaus on tehty geelimäisellä eyelinerilla sivellintä hyödyntäen. Valitse omaan käsialaan sopiva sivellin, esimerkiksi kapea viisto sivellin tai pieni sivellin, jossa on napakka kärki. Tässäkin rajaustyylissä viivaa kannattaa lähteä rakentamaan katkoviiva kerrallaan. Rajauksen leveyttä voi lisätä varovasti kerros kerrokselta.

Silmänrajaus, joka suurentaa silmää
Silmänrajaus kannattaa piirtää aina oman silmän muotoa mukaillen.

Panosta eyelineriin, jossa on paljon pigmenttiä. Näin saa jo kerralla hyvin väriä, eikä rajaus jää paikoitellen läpikuultavaksi. Mukaile silmän muotoa ja katso välillä peiliin, jotta sinun on helpompi hahmottaa, mihin silmänurkasta ylöspäin lähtevä viiva sijoittuu.

Mikäli sinulla on raskaat silmäluomet, viivaa voi viedä ulkonurkasta ulospäin niin, että se ikään kuin kiertää ulkonurkan, jolloin rajaus ei peity raskaan silmäluomen alle.

Kissamaisessa silmänrajauksessa ulkonurkka nousee ylöspäin.

Rajauksen voi halutessaan kiinnittää esimerkiksi mattaisella luomivärillä. Jos on raskaat silmäluomet ja märkä eyeliner, rajaus voi tarttua yläluomeen ja sutata meikin.

Kokeile myös näitä silmänrajaustyylejä

Omalle silmänmuodolle sopivin silmänrajaus löytyy vain eri tyylejä kokeilemalla. Rajauksen voi kokeilla tehdä myös vain silmäluomen puolivälistä ulkonurkkaan. Somesta löytyy myös erilaisia vinkkejä, joiden avulla raskaille silmäluomille voi tehdä esimerkiksi näyttävät bat wing -rajaukset.

Myös ripsivärin käytössä voi soveltaa. Jos liikkuva luomi on pieni, alaripsiin levitetty ripsiväri voi tehdä alaluomen raskaan näköisesti tai luoda illuusion tummista silmänalusista. Toisenlaista silmänmuotoa ripsiväri alaripsissä voi sen sijaan korostaa positiivisesti. Lopputuloksen näkee vain testaamalla.

X