Kauneus

Ex-missit Bea Toivonen, Suvi Tiilikainen, Merja Varvikko ja Pirkko Mannola paljastavat kauneutensa salat

Bea Toivonen, Suvi Tiilikainen, Merja Varvikko ja Pirkko Mannola ovat Miss Suomia eri vuosikymmeniltä. Millaisin konstein he nykyään hoitavat kauneuttaan?

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Mia Kämppi, Om-Arkisto, Istock

Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen

Bea Toivonen, Suvi Tiilikainen, Merja Varvikko ja Pirkko Mannola ovat Miss Suomia eri vuosikymmeniltä. Millaisin konstein he nykyään hoitavat kauneuttaan?

Ex-missit paljastivat kauneusrutiininsa sekä luottotuotteensa Anna 25–26-numerossa.

Bea Toivonen: ”Iho kesti hyvin missivuoden rasitukset”

Vuoden 2014 Miss Suomi Bea Toivonen, 25, on kouluttautunut meikkaaja-maskeeraajaksi ja kampaajaksi. Lontoossa asuva Bea on juuri aloittanut amerikkalaisen Hourglass-luksussarjan meikkaajana. Sitä ennen hän työskenteli Bobbi Brown -meikkisarjalle.

Bean iho kesti hyvin missivuoden rasitukset. Edelleen iho kukoistaa, vaikka hoitorutiinit ovat yksinkertaiset.

– Levitän aamulla kasvoille Bobbi Brownin balsamia. Päivällä suihkuttelen saman merkin kasvovettä raikastamaan ihoa ja meikkiä. Poistan meikit kosteusvoiteella ja laitan yövoiteen. Teen silloin tällöin kotona kasvohoitoja, joita pakotan poikaystävänikin kokeilemaan.

Missivuoden stressi sai Bean hiukset harvenemaan.

– Aloin käyttää hiuslisäkkeitä. Nyt hiukseni ovat taas vahvat ja pitkät.

Työpäivinä Bea käyttää mahdollisimman vähän pohjameikkiä.

– Vapaapäivinä meikkaan vain, jos olen menossa ulos. Olen tyytyväisin ulkonäkööni silloin, kun minulla ei ole paljon meikkiä. Vain vähän pohjaa ja ripsiväriä – se riittää. Haluan, että siniset silmäni tulevat esiin.

Suvi Tiilikainen: ”Kärsin aknesta 25 vuotta”

Suvi Tiilikainen, vuoden 2000 Miss Suomi
Suvi Tiilikainen, vuoden 2000 Miss Suomi, ei käytä vapaalla meikkiä.

Vuoden 2000 Miss Suomi, meikkaaja-maskeeraaja Suvi Tiilikainen, 37, on toiminut L’Oréal Paris -sarjan meikkaajana jo seitsemän vuotta.

– Olen kärsinyt aknesta 25 vuotta ja syönyt monet antibiootti- ja aknelääkekuurit. Kymmenen vuoden tauon jälkeen aloitin e-pillereiden käytön uudelleen, ne pitävät näpyt poissa. Ruusufinnin ja suunympärysihottuman sain ojennukseen otsonoidulla oliiviöljyllä.

Suvi hoitaa ihoaan nyt monipuolisemmin kuin missiaikoina.

– Puhdistan ihon aamuin illoin ja lisään kasvovettä, seerumia sekä silmänympärys- ja kosteusvoidetta. Kuorin ihoa ja käytän kosteuttavia naamioita. Pyrin käymään kosmetologilla kerran kuussa. Auringossa makailun lopetin 25-vuotiaana.

Meikki on vähentynyt missiajoista.

– Vapaalla olen ilman meikkiä. Arkisin käytän ohutta meikkivoidetta, ruskeaa kulmageeliä, ripsiväriä, poskipunaa ja huulirasvaa tai -kiiltoa. Illanviettoon satsaan ja lisään rajaukset, luomivärit ja irtoripset. Haen vaihtelua lookiin huulipunilla. Tunnen olevani kauneimmillani lomilla, kun kasvot näyttävät levänneiltä ja hehkuvat.

Merja Varvikko: ”70 prosenttia kauneudesta tulee sisältäpäin”

Vuoden 1981 Miss Suomi Merja Varvikko
Vuoden 1981 Miss Suomi Merja Varvikko uskoo, että suurin osa kauneudesta kumpuaa sisältäpäin.

Vuoden 1981 Miss Suomi Merja Varvikko, 57, työskentelee sisustussuunnittelijana ja pitää Bedmil-lifestylekauppaa.

– Uskon väittämään, että 70 prosenttia kauneudesta tulee sisältäpäin, lopun voi ammentaa purkista. Kokemukset ravinnon voimasta ja puhtaasta, luonnonmukaisesta elämästä ovat muokanneet ihonhoitoani. Olen siirtymässä kokonaan luonnonkosmetiikan käyttöön.

– Käytän hellävaraisempaa puhdistusmaitoa talvella ja puhdistusgeeliä kesällä. Nyt kokeilussa on öljyinen Beauty Garden Kamomilla -puhdistusaine. Viimeistelen ihon kasvovedellä. Kosteus- ja silmänympärysvoidetta käytän joka päivä. Tarvittaessa lisään seerumia.

Merjan meikki on keventynyt vuosien saatossa huimasti.

– Silmät ovat sielun peili, niihin panostan. Ainakin rajaukset ja ripsiväriä on oltava. Kasvoille huiskutan maapuuteria ja poskipunaa, huulille riittää kiilto.

Missiaikoina Merja oli vaalea ja suoristi luonnonkiharat hiuksensa.

– Välillä olin tumma. Enää en värjää hiuksiani. Minulla on hopea esiin -projekti, eli annan hiusten palautua oman värisiksi.

Pirko Mannola: ”Äitinikin värjäytti hiuksiaan vielä 95-vuotiaana”

Miss Suomi 1958, Pirkko Mannola
Miss Suomi vuodelta 1958, Pirkko Mannola, värjää edelleen hiuksiaan.

Pirkko Mannola, 79, on Miss Suomi vuosimallia 1958. Missivuoden jälkeen käynnistyi näyttelijänura, joka jatkuu edelleen.

– Olen aina viihtynyt yleisön edessä. On myös ihanaa laittautua kauniiksi. Huoliteltu ulkonäkö on esiintyjän velvollisuus, ja antaahan se minullekin itsevarmuutta.

Missiksi Pirkko valittiin pystymetsästä. Meikkiä hän ei ollut ennen käyttänyt, mitä nyt kulmiin vetänyt mustat viivat. Kasvot pestiin saippualla. Työt ovat opettaneet hoitamaan ihoa säännöllisesti ja meikkaamaan.

– Ihonhoidossa olen kokeilija, ostelen impulsiivisesti tuotteita. Jos tuote ei toimi, hylkään sen. Mutta ihoani hoidan rutiinilla. Puhdistan kuivan ihoni öljyllä ja meikin pyyhkäisen pois misellivedellä. Käytän seerumeita ja voiteita. Vartaloni iho on kovin kuiva, voiteita ja öljyjä kuluu paljon. Käyn kasvo- ja vartalohoidoissa ja osteopaatilla.

Pirkko meikkaa arkenakin silmät. Huulet usein unohtuvat, ja siitä luottomeikkaaja Raili Hulkkonen motkottaa. Puna piristää ilmettä.

– Värjäytän edelleen hiuksiani. Vaikka pääsisin luonnontilassa helpommalla, viihdyn paremmin tummana. Äitinikin värjäytti hiuksiaan vielä 95-vuotiaana.

X