Kauneus

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Teksti:
Anna.fi

Suurin osa luonnonkosmetiikan käyttäjistä on vielä ns. sekakäyttäjiä. Vuosia käytössä olleita luottotuotteita voi olla vaikea korvata yhtä hyvällä luonnonkosmetiikkatuotteella, jonka vuoksi hutiostoksia saattaa tulla useita ja lopulta täydellisen korvaavan tuotteen metsästyksessä luovuttaa pitäytyen synteettisessä luottotuotteessa.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Haastavimmat tuotteet luonnonkosmetiikasta ovat hiustenhoito- ja muotoilutuotteet, dödö, meikkivoide, ripsiväri sekä aurinkovoide. Osittainenkin vaihtaminen luonnonkosmetiikkaan on jo hyväksi itselle sekä ympäristölle, mutta esimerkiksi hiustenhoitotuotteita huuhdomme alas viemäreistä niin paljon, että tulevia sukupolvia ajatellen kaikki helpot konstit, joilla voimme ympäristöämme säästää olisi suotavaa hyödyntää.

Meikkipohja ja dödö ovat puolestaan ihollamme suorassa kosketuksessa koko päivän ajan, joten mahdollisimman luonnollisen vaihtoehdon käyttäminen on omalle terveydelle sekä iholle hyväksi. Sama koskee aurinkosuojavoiteita, joiden kohdalla jopa osa ihotautilääkäreistä suosittelee nykyään fysikaalista UV-suojaa vaikka he eivät muuten luonnonkosmetiikasta vielä kovin paljon perustakaan. Kemiallinen UV-suoja on kuitenkin yksi haitallisimmista synteettisistä kemikaaleista, joita tulisi välttää.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Kaikkein pienin haitta keholle ovat ripsiväri sekä hiustenmuotoilutuotteet, sillä ne eivät ole juurikaan suorassa kosketuksessa ihon kanssa. Mutta jos laadukkaita luonnollisia vaihtoehtoja on tarjolla, miksei valitsisi niitä?

Olen koonnut tähän pomminvarmat tärpit haastavimmista tuotteista, joilla voit korvata peilikaapin viimeisimmätkin synteettiset luottokamat luonnollisilla vaihtoehdoilla.

Shampoo

Luonnonkosmetiikasta löytyy muutama ammattilaissarja hiustenhoitoon ja muotoiluun, joista maailmanlaajuisesti tunnetuimmat ovat John Masters Organics sekä Rahua. Yhdysvaltalaiselta Juice Beautylta löytyy puolestaan erittäin laadukkaat, mutta edulliset ja isokokoiset hiustenhoitotuotteet. Shampoossa kannattaa välttää sulfaatteja, joita löytyy myös joistakin luonnonkosmetiikkashampoista sekä useista synteettisistä shampoista. Sulfaatit voivat aiheuttaa päänahan kutinaa ja hilseilyä.

Rahua Shampoo

Muhkeasti vaahtoava shampoo, joka ei kuivata tai latista hiuksia.

John Masters Organics Evening Primrose Shampoo

Loistava shampoo nopeasti rasvoittuville hiuksille. Ei kuivata.

Juice Beauty Repairing Shampoo

Korjaava ja kosteuttava shampoo kuiville ja käsitellyille hiuksille.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Hoitoaine

Hoitoainetta, joka selvittää ja silottaa hiukset oli muutama vuosi sitten hankalaa löytää Suomen markkinoilta, sillä silottavina raaka-aineina toimivat silikonit eivät ole luonnonkosmetiikassa sallittuja. Nykyisin saatavilla on kuitenkin niin tehokkaasti silottavia ja kosteuttavia hoitoaineita, että kuivin ja karheinkin kuontalo löytää niistä omansa.

Rahua Hoitoaine

Tehokkaasti kosteuttava ja silottava hoitoaine, joka tekee hiuksista kiiltävät.

John Masters Organics Citrus & Neroli Detangler

Silottava ja selvittävä hoitoaine, joka ei latista hiuksia.

Juice Beauty Repairing Conditioner

Tehokosteuttaja kuiville, vaurioituneille ja käsitellyille hiuksille.

Hiustenmuotoilutuotteet

Siinä missä laadukkaita hiustenhoitotuotteita on jo hyvin saatavilla luonnonkosmetiikasta, ovat hyvät muotoilutuotteet edelleen hieman kiven alla. Parhaat löydökset toimivat kuitenkin yllättävän hyvin.

Rahua Voluminous Hair Spray

Hiuksille tuuheutta antava suihke, joka tuo niihin tekstuuria, pitoa sekä helpottaa muotoilua. Suihke kerrostuu hiuksiin, jota kevyt shampoopesu ei poista, joten sen teho paranee muutaman käyttökerran jälkeen.

John Masters Organics Seal Salt Spray

Jos olet koukussa kuivashampooseen, on suolasuihke loistava korvike sille. Tuo hiuksiin kevyesti karheutta ja poistaa rasvaisuutta sekä latteutta, mutta ei tuo pitoa kuten perinteinen hiuslakka.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

John Masters Organics Hair Texturizer

Tahmea ja pitävä muotoiluvaha. Hiero pieni nokare kunnolla kämmeniin ja muotoile hiukset. Ei tee hiuksista rasvaisia ja latteita.

John  Masters Organics Shine On

Kiiltoa ja pehmeyttä antava muotoilutuote, jota voi käyttää suoristusraudan kanssa lämpösuojana.

Deodorantti

Mikäli on tottunut  käyttämään alumiiniklorohydraattia sisältävää antiperspiranttia, luonnonkosmetiikan deodoranttiin siirtyminen kannattaa tehdä vähitellen ja käyttää niitä hetken aikaa rinnakkain. Pikkuhiljaa voi jättää hikirauhasia tukkivan antiperspirantin pois, kun hienhaju alkaa tasoittua. Ennen pitkää luonnonkosmetiikan dödö estää hienhajun ja kainalot saattavat pysyä jopa täysin hajuttomina, vaikka dödöä unohtaisikin aamulla laittaa. Hikoilua luonnonkosmetiikan dödöt eivät kuitenkaan estä, joten silkkipaitojen kanssa kainaloihin saattaa ilmestyä märät läntit.

Madara Yrttideodorantti

Tehokas dödö, joka sopii tuoksunsa puolesta niin miehille kuin naisillekin.

Acorelle Deodorantti

Tehokas, miedosti ruusulle tuoksuva dödö.

Meikkipohja

Ensimmäisillä luonnonkosmetiikan meikkipohjilla ei tehnyt oikein mitään. Ne rullasivat iholla niin paljon, että näytti kuin iho olisi kuoriutunut. Teknologia on kehittynyt tässäkin, vaikka mikään ruudinkeksijä ei tarvitse ollakaan valmistaakseen täydellisen meikkivoiteen – maailman paras luonnonkosmetiikan meikkivoide RMS Beautylta sisältää väripigmenttien lisäksi vain seitsemää raaka-ainetta.

RMS Beauty ”Un” Cover Up

Maailman paras meikkivoide, jota käyttävät monet tunnetut mallit sekä näyttelijät Hollywoodia myöten. Loistava värivalikoima ja koostumus, joka näyttää luonnolliselle, mutta peittävyyttä voi itse säädellä ja tarvittaessa piiloon saa voimakkaan punoituksenkin. Ei tuki ihoa, vaan hoitaa sitä ja antaa ihon hengittää. Sopii kaikille ihotyypeille, myös rasvaiselle iholle. Kannattaa levittää meikkivoidesiveltimellä.

Kjaer Weis Meikkivoide

Erittäin peittävä meikkivoide, jolla saa halutessaan myös hyvin ohuen ja huomaamattoman pohjan. Pysyy erittäin hyvin eikä välttämättä tarvitse puuteria kuin silmänalusiin. Kannattaa levittää siveltimellä. Ekologinen valinta, sillä tuotteen loppuessa pakkaus on uudelleentäytettävä.

Juice Beauty Stem Cellular CC Cream

Ihoa uudistava, erittäin hoitava CC-voide, jonka ohut koostumus antaa luonnollisen, mutta silti tasaisen meikkipohjan. Jättää iholle kauniin ja hyvin luonnollisen kuullon. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 30.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Juice Beauty SPF 30 Tinted Mineral Moisturizer

BB-voiteen kaltainen täyteläisen koostumuksen meikkipohja, joka tasoittaa luonnollisesti iholta epätasaisuudet sekä kosteuttaa ja ravitsee ihoa antaen sen hengittää. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 30.

Suki Tinted Active Moisturizer

Puolipeittävä, himmeän pinnan iholle jättävä meikkipohja, joka sopii hyvin rasvaiselle ja rosacea-iholle. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 15.

Iroisie Soin Parfait BB-voide

Erittäin vaalealle iholle sopiva BB-voide, jonka peittävyyttä on helppo säädellä. Halutessaan antaa iholle huomaamattoman meikkipohjan, mutta peittää tarvittaessa voimakkaatkin epätasaisuudet ja punoitukset. Sisältää fysikaalisen aurinkosuojakertoimen 25.

Absolution La Créme du Teint

BB-voiteen kaltainen meikkipohja, jonka sävy sopii päivettyneelle iholle. Jättää iholle kuultavan pinnan. Kevyt koostumus antaa ihon hengittää, mutta peittävyys on kuitenkin hyvä. Suojaa auringolta fysikaalisesti.

Ripsiväri

Ripsiväri on kiistatta haastavin luonnonkosmetiikkatuote. Markkinoilta löytyy kuitenkin kaksi helmeä – ja sehän on aivan riittävästi.

Kjaer Weis Mascara

Kiistatta maailman paras luonnonkosmetiikan ripsiväri. Erottelee hyvin, ei suorista ripsiä taivuttamisen jälkeen, pysyy hyvin pienessä tihkusateessakin, ei varise ja antaa tuuheutta. Ekologinen valinta, sillä tuotteen loppuessa pakkaus on uudelleentäytettävä.

RMS Beauty Mascara Defining

Maailman toiseksi paras ripsiväri. Saattaa hieman suoristaa ripsiä taivuttamisen jälkeen, mutta antaa enemmän volyymia kuin Kjaer Weis. Jos haluaa aivan täydellisen lopputuloksen, kannattaa käyttää päällekkäin näitä molempia. RMS Beauty antaa viimeisen silauksen kaivatulle runsaudelle.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Aurinkovoide

Muutama vuosi sitten luonnonkosmetiikkamarkkinoilta oli miltei mahdotonta löytää aurinkovoidetta, joka ei värjännyt ihoa valkoiseksi. Nykyisin laadukkaita aurinkovoiteitakin löytyy eikä niissä ole käytetty paljon kiisteltyä nanoteknologiaa. Parhaat aurinkovoiteet löytyy Biosolis-merkiltä.

Biosolis Aurinkovoiteet

Laaja valikoima eri suojakertoimilla varustettuja aurinkovoiteita kasvoille, vartalolle sekä lapsille. Valikoimaan kuuluu lisäksi after sun sekä laadukas itseruskettava emulsio.

Haastavimpien luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Lue myös:

Luonnonkosmetiikan ABC ja sen hyödyt ihonhoidossa
Ihon puhdistus – Esittelyssä luonnonkosmetiikan tähtituotteet
Täydellinen meikkipohja luonnonkosmetiikalla

Edullisten luonnonkosmetiikkatuotteiden helmet

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

Rosacean eli ruusufinnin hoito luonnonkosmetiikalla
Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito luonnonkosmetiikalla
Luonnonkosmetiikan tehokkaimmat anti-age-tuotteet
Superfoodit hidastavat kehon hapettumista

X