Kauneus

Hampaiden valkaisu kaunistaa hymyn

Teksti: Anna.fi

GlossNykyisin hyvinvointi- ja terveyspalveluihin satsataan. Omasta ulkonäöstä huolehtiminen on kasvava trendi. Esteettinen hammashoito on toimiala, jonka kysynnän uskotaan lisääntyvän.

Yrittäjä Arja Korpelainen GLOSS Hammashoitopalvelut Oy:stä pitää tärkeänä hampaiden hoidon kokonaisvaltaisia vaikutuksia.

-Ulkonäön kohentumisen lisäksi terve suu ja hoidetut hampaat vaikuttavat ihmisen mielialaan. Valkaisulla on usein myönteisiä vaikutuksia siihen, miten asiakas näkee itsensä. Luonnollisen valkoisilla hampailla on helppo nauraa ja hymyillä. Laservalkaisulla voidaan niin sanotusti siirtää kelloa ajassa taaksepäin, Korpelainen sanoo.

Hampaiden valkaisun avulla poistetaan värjäytymät ja palautetaan hampaiden väri mahdollisimman lähelle niiden alkuperäistä väriä. Tuloksena ovat luonnollisen valkoiset hampaat.

Gloss– Valkaisu tehdään aina terveeseen ja puhtaaseen suuhun. Lopputulos voi parhaimmillaan kestää jopa vuosia. Omilla elämäntavoilla ja kotona tapahtuvalla itsehoidolla on suuri vaikutus saavutetun tuloksen säilyvyyteen, Korpelainen kertoo.

Ennen hampaiden valkaisua tehdään perusteellinen hampaiden puhdistus, jossa poistetaan muun muassa hammaskivi. Myös paikkojen saumavuodot, reikiintyneet hampaat sekä muut mahdolliset hammas- ja iensairaudet tulee hoidattaa.

Asiantuntijan tekemä hampaiden valkaisu on turvallista

GLOSS Hammashoitopalveluissa käytössä on uusin ja nykyaikaisin laservalkaisu. Valkaisussa aktivoidaan laservalolla hampaan pinnalle laitettava vetyperoksidigeeli, minkä seurauksena hampaat vaalenevat. Valkaisu ei vaikuta hampaan rakenteeseen tai kiilteeseen, eikä siten ole vahingollista.

– Lasermenetelmä on nopea ja siinä käytettävä valo on turvallista hampaille. Valkaisuhoito alkaa itse prosessin läpikäymisellä ja ikenien suojauksella. Tämän jälkeen hampaat valkaistaan ja lopuksi ne käsitellään viimeistelygeelillä, joka suojaa ja vahvistaa hampaita. Annan asiakkaalle aina myös kirjalliset ohjeet valkaisuhoitotoimenpiteestä ja kotihoidosta, Korpelainen sanoo.

Sami testasi hampaiden valkaisun

Hampaat kuntoonSami (36-vuotta) testasi hampaiden valkaisun ”ellinsä” rohkaisemana. Alla näet mitä Sami tuumasi.

Ennakko-odotukset

– Ei minulla ollut muita odotuksia kuin se, että hampaat olisivat valkoisemmat käsittelyn jälkeen. Olin miettinyt valkaisua jo jonkin aikaa ja tutustunut asiaan pintapuolisesti netin kautta. Koska minulla ei ole mitään hammaslääkärikammoa, niin toimenpide ei sinällään pelottanut. Ainoa asia, mikä arvelutti, oli se, että tulisiko purukalustostani ”hollywood- valkoiset”, enkä tohtisi avata suutani enää koskaan.

Hampaiden hoito ja elämäntavat

– Harjaan hampaani säännöllisesti aamuin ja illoin. Käyn myös kerran vuodessa hammaslääkärillä tarkistuttamassa tilanteen. Aikuisiällä minulla ei juuri ole ollut reikiä eikä hammaskiveäkään. Hammaslangan käyttö sekä tikuttaminen eivät valitettavasti kuulu hampaidenhoitotottumuksiini, vaikka ehkä pitäisi.

-Nuorena minulla oli erittäin valkoiset hampaat, jotka keräsivät myönteistä huomiota. Sittemmin kolajuomien, teen ja punaviinin nauttiminen sekä nuuskan käyttö on tehnyt tehtävänsä.

Hoitokokemus

– Hoitolakokemusta on vaikea kuvailla ilman ylistystä. Ensimmäisestä puhelinsoitosta lähtien palvelu oli todella ystävällistä ja asiantuntevaa. Sain ajanvarauksen jälkeen ohjeita sähköpostitse, kuinka varautua tulevaan käsittelyyn. Kävin vielä ohjeiden mukaisesti tarkastuttamassa hampaani ennen valkaisuhoitoa.

– Hoitolan tilat olivat todella mukavat ja tyylikkäät. Ihmeellistä, miten vessan pienet kankaiset käsipyyhkeet voivat tehdä vaikutuksen silloin, kun niitä ei osaa odottaa. Heti saavuttuani minulla tuli sellainen olo, että olen hyvissä käsissä. Kaikki toimenpiteen vaiheet käytiin ensin perusteellisesti läpi. Alusta asti tehtiin myöskin selväksi, että hoitotulos vaihtelee mm. hampaiden laadusta johtuen. Kun hampaat kuvattiin ennen käsittelyä, yllätyin ehkä vähän itsekin, miten keltaiseksi hampaat ovatkaan värjäytyneet.

– Hoito ei ollut lainkaan kivualiasta. Viimeisellä valkaisukerralla tunsin jonkin verran vihlontaa mutta täysin siedettävissä olevaa.

Lopputulos

– Wau! En olisi uskonut, että lopputulos voi olla näin luonnollinen. Hampaat vaalenivat 6-7 astetta, mutta en usko, että hampaani ovat seuraavan palaverin puheenaihe – juuri luonnollisuutensa ansiosta. Vaimokin tuntui olevan tyytyväinen, joten mitäpä tässä muuta voi tehdä kuin suositella!”

Lisätiedot

GLOSS Hammashoitopalvelut Oy
Snellmaninkatu 19-21 A, 00170 Helsinki

X