Kauneus

Haussa nopeasti imeytyvä ja kosteuttava käsivoide – testasimme käsivoiteet eri tarpeisiin

Harva selviytyy talvesta ilman lisärasvausta. Pakkanen ja viima ovat armottomia käsille, joiden iho kuivuu ja halkeilee. Testasimme seitsemän erilaista käsivoidetta.
Teksti: Piritta Palokangas Kuvat: iStock

Samettisen ylellinen

Käsieni iho on kuiva. Atoopikkona kärsin ihon kuivuudesta ja halkeilusta erityisesti syksyllä ilmojen kylmetessä. Pakkasilmasta rystyseni menevät usein pienille haavaumille.

Tuote lupaa kosteuttaa karheatkin kädet, levittyä helposti ja tuoksua hyvälle.

Näin se toimi: Samettisen paksu voide levittyi helposti ja imeytyi nopeasti.
Kierrekorkillinen tuubi oli helppo avata ja sulkea.
Pitikö lupauksensa? Rasva levittyi hyvin ja tuntui aluksi ylellisen pehmeältä. Tuote kosteutti, mutta hetken päästä kuivat käteni kaipasivat lisää rasvausta. Lopulta iholle jäi öljyinen pinta, josta en pitänyt. Tuoksu oli voimakkaan sitruunainen. EVELIINA, 32
Pisteet: 8/10

91944

Naturally European Ginger & Lime Luxury Hand Cream 75 ml 13

Imeytyi nopeasti

Käsieni iho on kuiva ja ohut ja se kaipaa rasvausta. Mutta koska inhoan sitä, kun käteni ovat rasvaiset enkä saa tehdä niillä mitään, en viitsi rasvata niitä.
Tuote lupaa ravita ja imeytyä hyvin sekä tehdä ihosta silkkisen. Se lupaa myös kosteuttaa tehokkaasti säännöllisesti käytettynä. Suojakerroin 15 estää ihon vanhenemista.
Näin se toimi: Voide imeytyi nopeasti, mikä teki siitä mukavan ja helpon käyttää.
Pitikö lupauksensa? Ihon pinnasta tuli silk­kinen. Kosteuttava vaikutus ei riittänyt, vaik­ka lisäsin sitä useita kertoja päivässä ja yöksi. Suojakertoimen vaikutusta en voinut arvioida marraskuun pimeydessä. MARIA, 37
Pisteet: 8/10

HD-TUBE-ASOLUE-PRECIOUS-CELLS-BEAUME-MAINS-SOYEUX-BRILLANT2E

Lancôme, Absolue Precious Cells 50ml 79 e.

Kuiva iho silottui

Käsieni iho on iän kuluessa hieman rypistynyt ja kuivuu helposti. Peukaloiden syrjään ilmestyy myös karheaa hiekkapaperi-ihoa.
Tuote lupaa tehokosteuttaa, suojata kädet ja kynnet sekä uudistaa ihoa yön aikana.
Näin se toimi: Voide oli yllättävän kevyt, joten en levittänyt sitä vain yöksi. Tuubi seisoi työpöydälläni, ja hieroin voidetta käsiin pitkin päivää. Iholle jäi miellyttävä kukkainen tuoksu.
Pitikö lupauksensa? Voide pehmitti ja silotti kämmenien ihon. Kynsinauhoillekin voide teki hyvää, mutta karheimpia kohtia se ei pehmittänyt. MIIA, 50
Pisteet: 8/10

Swedish-Spa-Hand-Nail-Balm

Swedish Spa Hand & Nail Balm 75 ml 12 e.

 

Paras yökäytössä

Käsieni iho on hyvin kuiva ja karhea. Lisäksi sormien niveltaipeissa on kuivia halkeamia.

Tuote lupaa suojata ja jättää kädet hoidetuiksi. Raaka-aineista 90,7 prosenttia on luomua.
Näin se toimi: Voide levittyi hyvin ja teki ihosta pehmeän, mutta kädet jäivät öljyisiksi ja tahmaaviksi pitkäksi aikaa. Aluksi greipin raikas tuoksu tuntui voimakkaalta, mutta aloin pitää siitä.

Pitikö lupauksensa? Tahmaavaisuuden vuoksi käytin voidetta öisin puuvillahanskojen alla. Aamulla kädet olivat pehmeät, mutta heti ensimmäisen pesun jälkeen ne olivat taas kuivat ja karheat. Muutaman viikon säännöllisen käytön jälkeen käsieni iho parantui hieman. KATJA, 40
Pisteet: 8/10

Greenscape-Grapefruit-Lime-Hand-Cream

Greenscape Organic: Grapefruit & Lime Hand Cream 75 ml 20,60 e.

 

Riittävä päiväkäyttöön

Käsieni iho on etenkin vuodenaikojen vaihteessa todella kuiva. Käyn usein vessassa ja pesen kädet, mikä kuivattaa ihoa entisestään.
Tuote lupaa pehmentää ja kosteuttaa pitkäkestoisesti.
Näin se toimi: Kosteutus oli riittävä päiväkäyttöön, ja tuote imeytyi no­peasti, mikä oli hyvä, sillä ärsyynnyn, jos käsirasvaa pitää ”kuivatella”. Jätin kuitenkin tämän rasvan käytön no­peasti, sillä tuote tuoksui liian voimakkaasti. Tuntui, että rasvan haju leijaili perässäni.
Pitikö lupauksensa? Kyllä – sen aikaa, kun tuotetta käytti. Jos tästä olisi olemassa hajuton versio, voisin harkita käyttöä uudelleen.
LAURA, 35
Pisteet: 7/10

NHC_50_ml_NEW

Himalaya Herbals Nourishing Hand Cream 50 ml 2,95 e.

Pehmeyttä ja sileyttä

Käsieni iho kaipaa syksyn tullen kosteutusta. Paheeni on kynsinauhojen pureskelu, ja kaipaan pehmeyttä erityisesti kuivuneelle ja tikkuuntuneelle kynsien ympärysiholle.

Tuote lupaa jättää kädet sileiksi ja pehmeän tuntuisiksi. Ei tahraa ja imeytyy nopeasti.
Näin se toimi: Pak­su voide tuoksui kevyes­ti ja levittyi hyvin. Lisäsin sitä kuitenkin usein, sillä kertavoitelu ei riittänyt. Tietokoneella työskennellessäni jouduin odottelemaan voiteen kuivumista ja imeytymistä, jotta näppis ja hiiri eivät olisi tahmaantuneet.

Pitikö lupauksensa? Voide ei imeytynyt kovinkaan nopeasti vaan tuntui jäävän ihon pintaan. Peh­meän ja sileän ihon kyllä sain. VIRPI, 40
Pisteet: 7/10

ACO-HAND-CREAM-RICH-PARF

ACO Hand Cream Rich, Canola Oil & Q10 75 ml 6 e

Isoäidin voidepurkilla

Käsieni iho on atooppisen kuiva ja toisinaan karhea.
Tuote lupaa imeytyä nopeasti sekä suojata ja hoitaa ihoa.
Näin se toimi: Ohuehkon voiteen voimakas tuoksu vei ajatukset isoäidin voidepurkkeihin.
Pitikö lupauksensa? Mikä on hyvin imeytyvän käsivoiteen merkki? Se, että jopa kaverilta lainatun kirjan voi ottaa käteen pian rasvan levityksen jälkeen ilman pelkoa rasvatahroista. Sellaisen vaateen tämä voide täytti. Hoitovoiteeksi ohuesta koostumuksesta ei tarpeisiini ollut, mutta nautin, kun voin lisäillä voidetta pitkin työpäivää ja käteni tuntuivat edes hetken pehmeiltä ja sileiltä. JOHANNA, 38
Pisteet: 8/10

Hydrating-Hand-Cream-DE-GB_Press

Dr Hauschka Hydrating Hand Cream 50 ml 16,50 e

Lue myös:

Silkinpehmeät kädet

Atooppisen ihon hoito luonnonkosmetiikalla

X