Susanna Laine
Kauneus

Susanna Laine ja Noora Karma paljastavat, miten saavat ihonsa hehkumaan

Miten ihon saa pysymään hyvinvoivana ja raikkaana? Neljä eri-ikäistä julkisuudesta tuttua naista kertoo omat niksinsä. sini kesänen
Teksti: Anna Kuvat: Tommi Tuomi, Kari Pekonen, Roope Permanto/Otavamedia

Susanna Laine satsaa huolelliseen puhdistukseen

Juontaja Susanna Laine, 36, esiintyy suorassa Ylen Puoli seitsemän -tv-ohjelmassa joka arkipäivä, ja iho on kovilla työmeikin vuoksi.

Susanna hoitaa ihoaan tunnollisesti pelkästään jo työn takia. Hyvä puhdistus ja kosteutus ovat tärkeitä.

– Yritän puhdistaa ihon huolella, vaikka olisin kuinka väsynyt. Voimakaskin meikki lähtee hellästi Dermalogican puhdistustuotteilla.

Muut tärkeimmät ihonhoitokeinot ovat runsas vedenjuonti ja hyvät unet. Jos nukkuminen jää vähiin, kosmetiikka pelastaa.

– Ihoani auttavat voimaan paremmin ravitseva ruokavalio ja se, etten syö joka päivä suklaalevyä. Kosmetologilla olen käynyt vain muutaman kerran. Nautin kyllä kosmetologin hemmottelusta.

Vapaapäivinä Susannan iho saa levätä. Hän yrittää pitää yhden meikittömän päivän viikossa, vaikka viikonloppuisin voikin olla juontokeikkoja.

– Ihoni on aina ollut aika normaali, ongelmia ei ollut edes murrosiässä. Vielä viisi vuotta sitten saatoin mennä pelkällä marketin päivävoiteella 24/7. Nyt, kun ensimmäiset ikääntymisen merkit alkavat näkyä, satsaan ihonhoitoon enemmän. Silmänympärysvoide on tärkeä tuote!

Noora Karma hoitaa ihoaan ruokavaliolla

Noora Karma

Mentalisti ja taikuri Noora Karma, 42, tekee taikuri- ja juontokeikkoja erilaisissa yritys- ja yksityistilaisuuksissa.

– Opin jo nuorena hyvät ihonhoitoniksit kosmetologiäidiltäni, jolla oli oma kauneushoitola. Tärkeintä ovat laadukkaat tuotteet ja huolellinen puhdistus ja kosteutus. Haluan, että iho tuntuu raikkaalta nukkumaan mennessä. En koskaan nukkuisi meikit päällä.

Ihon puhdistuksen jälkeen Noora käyttää seerumia, silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta aamuin illoin.

– Kokeilen mielelläni uutuuksia, ja hyvin toimivat jäävät käyttöön. Raikas tuoksu ja hyvä imeytyvyys ovat tärkeitä. Käytän paljon luonnollisia öljyä ja apteekkisarjojen tuotteita.

Noora kävi aiemmin äitinsä kauneushoitolassa ihonpuhdistuksessa. Hän on kokeillut myös hoitoloiden sarjahoitoja.

– Nannic- tai Fractora-radiofrekvenssihoidot vahvistavat ihon toimintoja, kiinteyttävät ja kirkastavat ihoa. Olen kokeillut myös DMK-entsyymihoitoa.

– Yritän syödä hyvin ja mahdollisimman puhtaasti, se on mielestäni kaiken a ja o. Käytän myös ravintolisiä ja syön vitamiineja.

Helena Karihtala viettää tyttärensä kanssa spa-iltoja

Helena Karihtala

Sisustussuunnittelija, yrittäjä Helena Karihtala-Koski, 49, suunnittelee sisustuksia uudistaloihin ja kerrostalokoteihin.

– Huoliteltu ulkonäkö on tärkeää työssäni. Hyvä puhdistus ja riittävä määrä kosteusvoidetta pitävät hieman pintakuivan ihoni kunnossa. Käytän nyt Diego dalla palma -sarjan puhdistusmaitoa sekä silmänympärys- ja kosteusvoidetta.

Helena käyttää kuurina seerumeita ja naamioita ja saunan jälkeen joskus kasvoöljyä. Tyttärensä kanssa hän hemmottelee kasvoja kuorinnalla ja naamiolla omissa spa-illoissa.

– Kun haluan ihostani hehkeän tai tulossa on iltamenoa, luottotuotteeni on Diego dalla palman seerumipohjainen Supermask Icon Time -naamio. Käyn silloin tällöin kosmetologilla kosteuttavassa tai syväpuhdistavassa kasvohoidossa.

Helena viihtyy ulkona ja luonnossa liikkuen. Juoksulenkin, reippailun tai avantouinnin jälkeen hehkuvat niin iho kuin mielikin.

– Myös ravinto vaikuttaa ihon hyvinvointiin. Syön paljon kotimaisia marjoja, vihanneksia ja kalaa. Otan muistaessani omega-3-kapselin ja käytän välillä viherjauheita. Olen tyytyväinen ihooni, myös ryppyihini.

Laila Snellman välttää liiallista puhdistamista

Laila Snellman

Mallitoimisto Paparazzin johtaja Laila Snellman, 61, on tehnyt ikänsä töitä kauneuden parissa.

– Ihoni on kuiva ja couperoottinen. Hoidan sitä ulkoisesti ja sisäisesti sekä vältän aurinkoa.

Viikonloppuisin meikittömän päivän jälkeen riittää kasvojen puhdistus vedellä.

– Uskon, että liika puhdistaminen kuivattaa ihoa. Suosin helppoja ja nopeita tuotteita, kuten puhdistusliinoja.

Silmänympärysvoiteen lisäksi Laila levittää kasvoille ohuelti voidetta ja seerumia.

– Käytin vuosia Exuviance-sarjan tuotteita. Syksyllä kokeilin uudistunutta Lumenea, johon olen ollut tyytyväinen.

Couperosaa Laila on hoidattanut laserilla hyvin tuloksin. Muutama vuosi sitten hän otti mesoterapiakuurin, jossa ihoon imeytettiin neu- lauksen jälkeen vitamiineja. Iho pysyi hehkeänä pitkään.

– Kosmetologilla käyn harvoin. Uskon vahvasti sisäiseen ihonhoitoon. Olen käyttänyt vuosien ajan helokkiöljykapseleita ja juon vettä 1,5–3 litraa päivässä vuodenajasta riippuen. Ihoni näyttää parhaalta, kun se on saanut hengittää puhdasta metsäilmaa parin tunnin sienestysreissulla. Olen tyytyväinen ihooni. Hyväksyn myös ikääntymisen merkit, tosin hyvien geenien ansiosta syviä ryppyjä on melko vähän.

X