Kauneus

Helpot, kestävät ja tuuheat laineet – kuvalliset ohjeet!

Rennot laineet ovat helpoin ja kestävin kampaus kiireisiin viikkoihin. Oikeilla tuotteilla ja vinkeillä kampaus pysyy kauniina ja vain paranee päivien mittaan!
Teksti: Ida Jokikunnas Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Näin teet lookin

Kestävien laineiden salaisuus on muutama hyvä tuote sekä oikea tekotapa. Kun käytät hieman aikaa laineiden tekemiseen, kampaus muuttuu viikon aikana vain paremmaksi. Lainekampaus sopii monille eri pituisille hiuksille.

1. Pohjusta hyvin

Harjaa hiukset ja suihkuta niihin kauttaaltaan lämpö- ja muotoilusuihketta. Harjaa sen jälkeen vielä uudestaan ja varmista, että hiukset ovat kuivat ennen muotoilua.

2. Aloita kihartaminen alemmista hiuksista

Kiinnitä päällimmäiset hiukset eli noin puolet hiuksistasi päälaelle sivuun. Aloita kihartaminen alemmista hiuksista. Nappaa kapeita osioita ja kierrä ne raudan ympärille kasvoja kohti. Jätä latvoista noin 3–5 cm kihartamatta, jolloin laineista tulee modernimmat eikä hiusten pituus lyhene.

3. Kiharra päällimmäiset hiukset osioittain

Vapauta päällimmäiset hiukset ja kiharra niitä osioittain kiertäen kasvoilta poispäin. Laineista tulee muhkeammat ja rennommat, kun kaikkia hiuksia ei ole kiharrettu samansuuntaisesti.

4. Jätä latvat kihartamatta

Jätä tyveä ja latvaa reilusti kihartamatta, jotta laineet laskeutuvat kauniisti eikä tyylistä tule liian kihara. Anna hiusten jäähtyä rauhassa – se tekee kampauksesta kestävän.

5. Harjaa hiukset lopuksi

Harjaa lopuksi laineet ja viimeistele halutessasi tekstuurisuihkeella ja hiuskiinteellä. Laineiden kestoa saat pidennettyä harjaamalla hiukset päivän päätteeksi kevyesti. Seuraavina päivinä voit käyttää kuivasampoota tai hiuspuuteria poistamaan rasvaisuutta sekä antamaan lisää volyymia.

X