Kauneus

Hidasta hemmottelua saunassa

Teksti: Anna.fi

Kesämökin saunailtoja voi jatkaa vielä vielä pitkälle elokuuhun. Hidasta ja nauti!

sauna

Saunominen ja uiminen kesämökillä on hemmottelua parhaimmillaan. Saunailtaan voi hakea vaikutteita niin spa-kulttuurista kuin jooga-tunneiltakin. Jalkakylvyn aikana voit tehdä alkurentoutuksen ja naamion vaikuttaessa ihollasi voit tehdä istuma-asanoita.

Lempeät löylyt ja kostea löylyhuone varmistavat osaltaan hoitojen onnistumisen. Puita kannattaakin lisätä pesään maltillisesti, sillä yli 80 asteen kipuava lämpötila kuumentaa vesipitoisia hoitotuotteita liikaa ja haihduttaa niistä vettä, jolloin iholle saattaa ilmestyä couperosan kaltaista punoitusta.

Valmistaudu saunailtaan pitkin päivää: kanna puut ja vedet valmiiksi saunalle ja koristele sauna ja pukuhuone värikkäillä kynttilöillä ja tuikuilla. Voit lisätä tunnelmaa myös rauhallisella musiikilla, jos hiljaisuus ei juuri nyt ole sinun juttusi.

Hoitojen ja löylyjen lomassa on virkistävää pulahtaa raikkaaseen järvi- tai meriveteen. Näin vuorotellen saunomista voi jatkaa useita tunteja.

1. Jalkakylpy

Arvosta jalkojasi ja suo niille saunomisen aluksi 20 minuutin rentouttava jalkakylpy. Näin kaikki kovettumat ehtivät pehmitä ja sinun on helppo raspata kuollut ihosolukko pois. Ota lauteille sanko tai vati ja lorauta veteen pehmentävää öljyä tai suolaa. Nauti saunan lämmöstä ja kiitä jalkojasi siitä, että ne kuljettavat sinua paikasta toiseen joka päivä.

Suosi kosteaa paperiviilaa ja pehmeää raspausotetta. Liian tehokas raspaus lisää ihon paksuuntumista. Myös kädet ansaitsevat huolenpitoa. Käsikylpy pehmittää kynsinauhat, ja ne on helppo irrotella esimerkiksi pyyhkeellä.

2. Kuorinta

Kuulaan ja hohtavan ihon salaisuus on säännöllinen kuorinta. Tämä isoäidin neuvo on hyvä pitää mielessä ja tehdä ihonkuorinta kerran viikossa. Vartalon iholle sopivat rakeiset kuorinta-aineet, kasvojen iholle hieman hellävaraisemmat.

Tee kuorinta pyörivin, sydämen suuntaisin liikkein. Kohtele hellästi herkkiä ihoalueitasi, kuten dekolteeta ja rintojen seutua. Kyynärpäitä ja jalkapohjia voit kuoria hieman isommin liikkein. Huuhtele kuorinta-aine pois lämpimällä vedellä.

Vinkki! Kotoisa kuorinta-aine valmistuu hetkessä hunajasta ja sokerista.

3. Naamio

Mitä ihosi tarvitsee juuri nyt? Valitse naamion vaikuttava aine vartalosi ja kasvojesi ihon tarpeiden mukaan. Turve esimerkiksi parantaa ihon herkkyyksiä, muta kiinteyttää ja savi kuivattaa. Suojaa lauteet, levitä naamio ihollesi ja ota mukava asento. Lämpö tehostaa naamion vaikutusta, joten saunassa tehtävän naamion vaikutusaika on 15–20 minuuttia. Huuhtele naamio pois lämpimällä vedellä.

Vinkki! Kasvonaamion voit halutessasi laittaa kasvoillesi heti saunaan tultuasi, sillä se suojaa herkkää ihoa saunomisen aikana.

4. Pesu

Pitkän saunomisen jälkeen iho on valmis puhdistusta varten. Suosi luonnonmateriaaleista valmistettuja harjoja ja pesusieniä. Tuo mökille ekologisia pesuöljyjä ja suihkugeelejä. Huuhtele pesuaineet iholtasi ja hiuksistasi saunan pesutilassa ja pulahda järveen tai mereen vasta sen jälkeen. Viihdy vedessä, ihaile ympäröivää luontoa ja iloitse hoidetusta ja rentoutuneesta kehostasi.

Vinkki! Huolehdithan siitä, etteivät saunan pesuvedet valu suoraan vesistöön tai kaivon läheisyyteen.

5. Rasvaus

Saunan jälkeen voit sivellä ihollesi tavallista kosteuttavampaa hoitovoidetta. Kasvojen iholle voit valita täyteläisen päivä- tai yövoiteen. Kun rasvaat ihoasi, tee se hiljentyen ja itseäsi arvostaen. Itsensä hoitaminen ja saunassa rentoutuminen on mitä parhainta itsensä hoitamista. Olet sen ansainnut.

Vinkki! Jos haluat tehostaa hoitojen vaikutusta ja aineenvaihduntaasi, valitse ihollesi selluliittivoidetta kosteusvoiteen sijaan.

Asiantuntijana kosmetologi, myyntipäällikkö Marjo Pihlajaniemi, kokemus helsinki showroom + day spa

Teksti: Eija Niemeläinen

X