Kauneus

Miten hiukset saa kasvamaan nopeammin? 4 intialaista kauneussalaisuutta

Olet varmasti joskus ihaillut intialaisten naisten pitkiä, hyväkuntoisia hiuksia. Mikä ihme on heidän salaisuutensa? Listasimme 4 helppoa ja tehokasta, intialaisten naisten käyttämää edullista kotihoitoa.

Teksti:
Hilppa Wuokko
Kuvat:
Istock

Moni nainen haluaisi pitkät, kiiltävät hiukset.

Olet varmasti joskus ihaillut intialaisten naisten pitkiä, hyväkuntoisia hiuksia. Mikä ihme on heidän salaisuutensa? Listasimme 4 helppoa ja tehokasta, intialaisten naisten käyttämää edullista kotihoitoa.

Markkinoilla on ties millaisia pillereitä ja ihmeaineita, joiden luvataan kasvattavan hiuksista hetkessä pitkät. Halvin keino nopeuttaa hiustenkasvua on hoitaa hiuksia hellävaraisesti ja estää ylimääräinen hiustenlähtö. Kokeile näitä helppoja, intialaisten naisten suosimia kotona tehtäviä hiushoitoja!

1. Maitopesu

Hiusten peseminen maidolla ennen tavallista pesua kosteuttaa päänahkaa ja hiuksia sekä stimuloi hiustenkasvua.

Ota kupillinen maitoa ja kaada tai sivele sitä sormin hiusten juuriin ja latvoihin. Kun olet levittänyt kupillisen maitoa hiuksiisi, hiero sormenpäilläsi päätäsi vielä muutama minuutti. Näin maito imeytyy myös päänahkaan. Sen jälkeen pese hiuksesi normaalisti.

2. Munanaamio

Yksi helpoimmista kotona tehtävistä hiushoidoista on hiuksia korjaava ja hiusten pehmeyden palauttava munanaamio. Sen tekemiseen tarvitset ainoastaan kaksi kananmunanvalkuaista.

Erottele kahden kananmunan valkuaiset kuppiin. Levitä sitten valkuaisseos kaikkialle hiuksiisi. Anna naamion vaikuttaa hiuksissa 20 minuuttia ennen huuhtelua. Pese sen jälkeen hiukset normaalisti.

Hemmottele hiuksiasi munanaamiolla kahden viikon välein, jos haluat näkyviä tuloksia.

3. Rahka ja hunaja -hoito

Intialaisnaisten mukaan rahkan ja hunajan siveleminen hiuksiin kahdesti kuussa voi tehdä hiuksistasi pitkät, kiiltävät ja vahvat. Tällä hoidolla voi myös vähentää hiustenlähtöä. Hunaja kosteuttaa päänahkaa, rahka lisää hiusten kiiltoa ja tekee hiuksista sileämmät.

Sekoita keskenään kaksi ruokalusikallista hunajaa ja 2 ruokalusikallista rahkaa. Hiero seos hitaasti päänahkaan ja hiuksiin. Sen jälkeen pese hiukset normaalisti.

4. Lämmin jojobaöljyhoito

Jojobaöljy kosteuttaa hiussuomuja ja ylläpitää hiusten kosteustasapainoa. Säännöllisesti kerran viikossa käytettynä se voi tehdä hiuksistasi sileämmät, pehmeämmät ja vahvemmat.

Pese hiukset sampoolla, mutta älä käytä hoitoainetta. Lämmitä pieni määrä, hiusten pituudesta riippuen 1–2 ruokalusikallista, jojobaöljyä mikrossa, turvallisessa astiassa. Varo, ettet kuumenna öljyä tulikuumaksi, useimmiten muutaman sekunnin lämmitys riittää.

Kaada lämmin öljy kädellesi ja hiero se kaksin käsin pyyhekuiviin hiuksiisi ja päänahkaasi. Kiedo hiustesi ympärille pyyhe. Anna hoidon vaikuttaa 20 minuuttia. Huuhtele hiukset sen jälkeen huolellisesti vedellä.

Lähteet: Authority Health, Organic Facts, Reference, The Fit Indian, The Indian Spot

Lue myös:

5 vinkkiä: Näin kasvatat pitkät hiukset

Irti hiusten värjäyskierteestä! 7 vinkkiä oman värin takaisin kasvattamiseen

Mieti ennen kuin leikkaat hiuksesi – 6 vinkkiä hiustyylin vaihtamiseen

Milloin on mentävä kampaajalle? Näissä tilanteissa on kampaajapakko

X