Kauneus

Hiuksiin jätettävä hoitoaine on käsitellyn ja kuivan tukan pelastaja – näin käytät sitä oikein ja vältät latistavan vaikutuksen

Mikä se on, joka suojaa, kosteuttaa, silottaa ja katkaisee sähköt? Se on hiuksiin jätettävä hoitoaine. Näin siitä saa parhaan hyödyn irti.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Istock

Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta pyyhekuiviin hiuksiin ja lisää sitä pieni määrä kerrallaan.

Mikä se on, joka suojaa, kosteuttaa, silottaa ja katkaisee sähköt? Se on hiuksiin jätettävä hoitoaine. Näin siitä saa parhaan hyödyn irti.

Miten hiuksiin jätettävä hoitoaine eroaa pois huuhdeltavasta? Selvitimme.

Hiuksiin jätettävä hoitoaine ei korvaa poishuuhdeltavaa hoitoainetta. Se on lisävaihe perinteisen hoitoaineen ja muotoilutuotteiden välillä: lisähoivaa hiuksille. Hiuksiin jätettävä hoitoaine kosteuttaa, silottaa ja suojaa hiusta sekä poistaa sähköisyyttä. Osassa on myös lämpösuoja.

Minkälaisille hiuksille hiuksiin jätettävä hoitoaine sopii?

Jätettäviä hoitoaineita on tarjolla kaikille hiuslaaduille, myös hennoille hiuksille. Tarpeellisimpia ne ovat kuitenkin sellaiselle tukalle, jolle mikään poishuuhdeltava hoitoaine tai naamio ei tunnu yksinään riittävän: kuivalle, käsitellylle ja pörröiselle sekä hiuksille, joita kiharretaan ja suoristetaan paljon. Hentohiuksisen kannattaa suihkuttaa hiuksiin jätettävää hoitoainetta ennen kaikkea latvoihin, silloin kun ne kaipaavat lisäkosteutta tai suojaa. Näin välttyy hoitoaineen latistavalta vaikutukselta.

Lue myös: Ongelmana hiusten harveneminen, elottomuus tai katkeileminen? Etsimme täsmäratkaisut kuuteen yleiseen hiuspulmaan

Miten valitsen omille hiuksilleni sopivan tuotteen?

Perusperiaate on se, että hennoille hiuksille sopii suihkutettava tai vaahtomainen tuote – mieluiten tuuheuttava – ja paksuille voidemainen hoitoaine. Jos hiuksesi ovat kiharat, pörröiset tai kuivat, valitse voidemainen hoitoaine, jossa on runsaasti kasviöljyjä. Hauraalle tukalle, jota on käsitelty paljon, sopivat hiuksia vahvistavat ja korjaavat hoitoaineet.

Jos värjäät hiuksiasi, valitse jätettävä hoitoaine, joka suojaa hiusväriä. Jos taas käytät paljon lämpölaitteita, kuten muotoilurautoja tai kiharrinta, sinulle passaa parhaiten tuote, jossa on lämpösuoja.

Miten ja kuinka paljon jätettävää hoitoainetta käytetään?

Käytä hiuksiin jätettävää hoitoainetta pyyhekuiviin hiuksiin ja lisää sitä pieni määrä kerrallaan. Jos käytät kerralla liikaa, koko homma on aloitettava alusta – eli pesusta. Levitä tai suihkuta hoitoainetta hiuksiin ja selvitä ne kammalla. Jos tukka takkuaa edelleen, suihkuta hieman lisää – etenkin latvoihin. Mitä pidemmät, kuivemmat tai paksummat hiukset, sitä enemmän hoitoainetta tarvitset.

Lue myös: Älä tee näitä karhunpalveluksia hiuksillesi! Asiantuntija listaa yleisimmät mokat hiustenhoidossa – ja jakaa parhaat vinkkinsä

Kuinka usein hoitoainetta voi käyttää?

Kuinka paljon käsittelet hiuksiasi, esimerkiksi lämpölaitteilla? Mitä enemmän käsittelet, sitä useammin hoitoaineellekin on tarvetta. Jos hiukset tuntuvat ja näyttävät terveiltä ja hyväkuntoisilta, ota käyttöön hiuksiin jätettävä hoitoaine tarvittaessa tai ylläpitohoitona noin kerran viikossa. Vähennä käyttöä, jos huomaat, että hiuksesi rasvoittuvat normaalia enemmän tai ne latistuvat aiempaa nopeammin pesun jälkeen.

X