Kauneus

Ylipitkä otsis, liekehtivät sävyt, glamourpolkka, kevyet kerrokset – tässä ovat halutuimmat hiusmallit 2022

Kupariset sävyt, ylipitkät otsatukat ja supersileät polkat vangitsevat katseet – tässä ovat trendikkäimmät hiusmallit vuonna 2022! Nyt on aika toteuttaa haave otsiksesta tai leiskuvan sävyisestä tukasta.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Mvphotos, Unsplash, Valmistajat

Reese Witherspoonin kerrostetut hiukset, Heidi Klumin ylipitkä otsis ja Christina Hendricksin kupariset kiharat ovat trendikkäät.

Kupariset sävyt, ylipitkät otsatukat ja supersileät polkat vangitsevat katseet – tässä ovat trendikkäimmät hiusmallit vuonna 2022! Nyt on aika toteuttaa haave otsiksesta tai leiskuvan sävyisestä tukasta.

Nämä ovat suosituimmat hiusmallit ja -sävyt vuonna 2022!

1. Trendisävy: kupari

Olet sitten vaalea, tumma tai keskivärinen, tukka on nyt lämpimän sävyinen. Kupari on muodissa niin sisustuksessa kuin tukassakin. Myös kullan ja pronssin sävyt ovat juuri nyt kovin muodikkaita.

Räiskyvä kupari korostaa kauniisti vaaleaa ihonsävyä ja pisamia.
Räiskyvä kupari korostaa kauniisti vaaleaa ihonsävyä ja pisamia. Näyttelijä Christina Hendricksin (kesk.) kupari hipoo täydellisyyttä, ja näyttelijä Madelaine Petschin (oik.) hiuksissa on trendikäs häivähdys kuparia.

Muista kuitenkin, että etenkin punaiset hiusvärit tuppaavat haalistumaan helposti – varsinkin auringossa, joten suojaa tukkasi ainakin UV-suojan sisältävällä suojasuihkeella. Jos haluat pelata varman päälle, käytä huivia tai lierihattua ja hiustenpesussa värjätyille hiuksille tarkoitettuja sampoita ja hoitoaineita. Varaa kylpyhuoneen hyllylle myös sävynaamio, joka syventää ja kiillottaa hiusväriä kampaajasi lomaillessa.

Jos punertavat sävyt eivät tunnu omilta, kokeile Jennifer Lopezin kylmän ja lämpimien raitojen yhdistelmää tai Hailey Bieberin kaakaon sävyä.

Hiusmallit 2022: Hailey Bieberin trendikkään ruskeat hiukset
Malli Hailey Bieberin kiiltävät suortuvat ovat lämpimän ruskeat.

2. Halutuimmat hiusmallit 2022: kerrostamista Jenniferin tyyliin

Otat sitten mallia 1990-luvun supermalli Cindy Crawfordista tai 2000-luvun alun Frendien Rachelista eli Jennifer Anistonista tai miksei vaikka Reese Whiterspoonin saman aikakauden tyylistä, olet oikealla tiellä.

Näyttelijä Jennifer Anistonin, 52, hiukset ovat olleet kerrostetut aina Frendien pilottijaksosta lähtien.
Näyttelijä Jennifer Anistonin hiukset ovat olleet kerrostetut aina Frendien pilottijaksosta lähtien.
 Näyttelijä Reese Whitherspoonin, 46, hiuksissa on muodikas auringonsuutelema sävy, kevyet kerrokset ja huolettomat, ilmavasti kuivuneet laineet.
Näyttelijä Reese Whitherspoonin hiuksissa on muodikas auringonsuutelema sävy, kevyet kerrokset ja huolettomat, ilmavasti kuivuneet laineet.

Jos hiuksesi ovat hennot tai pitkät, suosi kerroksia lähinnä kasvojen ympärillä. Ne toimivat kuin kehykset ja suuntaavat katseet kauniisiin kasvoihisi.

Pitkätukkainen voi muuttaa helposti ilmettään leikkaamalla kerrosten kaveriksi pitkän otsiksen ja kihartamalla koko komeuden aina takatukasta etutukkaan.

Vaikka hiuksesi olisivat suorat, käytä kiharruksen alla kiharille hiuksille tarkoitettuja hoito- ja muotoilutuotteita. Ne tuovat hiusten luontaisen taipuisuuden esiin ja antavat piikkisuorillekin kutreille joustoa ja kimmoisuutta.

Hiusmallit 2022: Emma Watsonin kerrostettu tukka
Näyttelijä Emma Watsonin hiukset on kerrostettu kevyesti ja kampaus muodikkaasti vapaasti kuivuneen näköinen.

Jos poninhäntä on sinun juttusi, kokeile seuraavaa tyyliä: Tee tiukka keskijakaus, kampaa tukka tiiviisti päätä myöten (tarvittaessa vahvan geelin avulla), kiinnitä tukka niskakuopan kohdalta ja kiharra häntä villeille kiharoille.

Myös nämä hiusmallit ovat pinnalla 2022: Rikotut latvat, Adele-kiharat, bouncy bangs -otsis… Nämä ovat 5 halutuinta hiustrendiä juuri nyt

3. 90-luvun polkkaa

Polkkatukka on ja pysyy muodissa kaudesta ja vuodesta toiseen. Ja sopii kaikenikäisille. Nyt polkka on joko supersliipattu, suoristusraudalla sileäksi silitetty, leukaan ulottuva glamourpolkka, jossa jakaus hipoo toista ohimoa – jopa korvaa – tai sen lähes täydellinen vastakohta eli huoleton, muotoilematon lainekampaus, jossa mitalla tai edes jakauksen paikalla ei ole niin väliä.

Sliipattu polkka on kauneimmillaan yksivärisenä ja kiiltävänä.
Sliipattu polkka on kauneimmillaan yksivärisenä ja kiiltävänä.

Glamourpolkkaan tarvitset silottavan, lämpösuojan sisältävän muotoiluvoiteen, suoristusraudan sekä runsaasti joustavaa, hienojakoista hiuslakkaa.

Näyttelijä Selena Gomez on jakanut tuuhean polkkansa aina muodikkaalla keskijakauksella.
Näyttelijä Selena Gomez on jakanut tuuhean polkkansa aina muodikkaalla keskijakauksella.

Laittamattoman näköistä tyyliä voit tarvittaessa kohentaa rakenne- tai suolasuihkeella. Juuri muuta et tarvitse, paitsi toki tuuheuttavan sampoon ja hoitoaineen.

Näyttelijä Charlize Theronin laineikas polkkatukka on muodikas vastakohta sliipatulle polkalle.
Näyttelijä Charlize Theronin laineikas polkkatukka on muodikas vastakohta sliipatulle polkalle.

Jos kumpikaan näistä tyyleistä ei houkuttele, saatat ilahtua 1990-luvulta tutuista ulospäin käännetyistä latvoista. Föönaat vain hiukset pöyheiksi muoto- ja tyvivaahdon avulla ja käännät latvat ulospäin nostalgisella ilmakihartimella.

Näyttelijä Michelle Williamsin syvään sivujakaukseen jaettu, koristepinneillä kiinnitetty ja latvoista taivutettu hiustyyli on oiva esimerkki polkkatukkaisen juhlakampauksesta.

4. Hiusmallit 2022: otsis överipitkänä tai -lyhyenä

Otsatukka saa nyt olla ylikasvanut – jos nimittäin kestät sen, että tukka tulee silmille. Anna otsaverhojesi venähtää ihan huolella. Pitkän otsatukan etu on se, että sen saa halutessaan pinnattua pois kasvoilta. Etenkin kesän helteisimpinä päivinä. Supermuodikas ottaa vielä ohuttakin ohuemmat lämpimän vaaleat raidat kasvoja reunustaviin suortuviin. Ne toimivat kuin valokynä ja raikastavat koko ilmeen.

Supermalli Heidi Klumin pitkä suora otsis hipoo trendikkäästi silmiä.
Supermalli Heidi Klumin pitkä suora otsis hipoo trendikkäästi silmiä.

Jos pelkkä ajatuskin silmiä hipovasta otsiksesta häiritsee, kokeile ”baby bangseja” eli ultralyhyttä, vain muutaman sentin mittaista otsista. Parhaiten superlyhyt otsatukka sopii ovaaleille kasvoille. Jos kasvosi ovat sydämenmuotoiset tai neliönmalliset, suosi mieluummin pidempää mallia, sillä lyhyttäkin lyhyempi mitta korostaa kasvojen kulmikkuutta.

Hiusmallit 2022: erilaiset otsatukat
Muutaman sentin mittainen otsatukka korostaa kauniisti silmiä ja on kaunis pari korvia hipovalle polkkatukalle. Muotivaikuttaja Alexa Chungin kampaus on hyvä esimerkki siitä, kuinka monikäyttöinen pitkä otsis on. Tässä se on kammattu pois kasvoilta muiden hiusten joukkoon. Näyttelijä Halle Berryn (oik.) pitkä otsatukka on muodikkaasti tuhkaisen vaalea ja sivuun kammattu.

Oli malli mikä hyvänsä, föönaa otsatukka aina ensin suoraan eteenpäin. Silloin saat hiuksiin luontevan noston ja ilmavuuden ja otsis pysyy pidempään puhtaana. Otsatukkaisen paras kesäkaveri on kuivasampoo. Sen ansiosta hiuksia ei tarvitse pestä joka päivä – suihkaus kuivasampoota otsikseen raikastaa hikisemmänkin lipan.

Trendikäs vapaasti kuivunut polkka saa särmää pitkäksi venähtäneestä otsiksesta.
Trendikäs vapaasti kuivunut polkka saa särmää pitkäksi venähtäneestä otsiksesta.
X