Kauneus

Suoristettu tukka, lämpimät karamellisävyt, rennot letit, söpöt hiusasusteet ruseteista huiveihin – näissä hiustrendityyleissä on helppo onnistua

Miltä näyttää hiusmuoti vuonna 2022? Luvassa on ainakin pinnejä, huiveja, ponnareita ja helppoja lettejä. Tänä vuonna ei ranne kipeydy pyöröharjan pyörittämisestä, mutta suoristusrauta on aika kaivaa taas esiin.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
Mvphotos, Aop, Shutterstock

Suoraa ja sileää, lämpimiä sävyjä ja monenlaisia hiuskoristeita ruseteista huiveihin.

Miltä näyttää hiusmuoti vuonna 2022? Luvassa on ainakin pinnejä, huiveja, ponnareita ja helppoja lettejä. Tänä vuonna ei ranne kipeydy pyöröharjan pyörittämisestä, mutta suoristusrauta on aika kaivaa taas esiin.

Kokosimme hiusideat vuoteen 2022: tältä hiusmuoti näyttää nyt. Lue, mitkä ovat trendikkäimmät hiusten sävyt, hiusasusteet ja kampaukset!

Lue myös: Rikotut latvat, Adele-kiharat, bouncy bangs -otsis… Nämä ovat 5 halutuinta hiustrendiä juuri nyt

1. Hiusten sävyt: unohda vaalea viileys

Pitkään himoitut viileät vaaleat hiukset ovat nyt jäähyllä. Platinablondin tavoittelun sijaan voit olla ylpeästi luonnollisen harmaa – tai lämmittää hiusväriäsi kullan, kuparin, hunajan ja karamellin sävyillä.

Viileiden vaaleiden aika on tällä erää ohitse. Leiskuva kupari ja herkullinen karamelli ovat tämän hetken ykkössävyjä.
Viileiden vaaleiden aika on tällä erää ohitse. Leiskuva kupari ja herkullinen karamelli ovat tämän hetken ykkössävyjä. Kuva: Goldwell.

Tai värjää hiukset täyteläisen ruskeiksi, lähes mustiksi, laulaja Dua Lipan, 26, tyyliin.

Harmaa on nyt trendien aallonharjalla. Sen vastapainona tulevat lämpimät karamellin ja kuparin sävyt.

Näyttelijä Andie MacDowell, 63, on hyvä esimerkki siitä, kuinka voi olla yhtä aikaa supersensuelli ja täysin harmaa. Jos hiuksesi eivät vielä ole vaihtaneet väriä tyvestä latvaan, pyydä kampaajaltasi raitoja. Maalauta­ kutriesi joukkoon vähän vaaleaa sekä hiukkasen lämpöä. Sävyjen iloinen sekoitus raikastaa ilmettä, mutta ei anna valtaa ikävästi esiin puskevalle tyvikasvulle. Raidat ainoastaan maastouttavat yhä runsaampina tyvestä kasvavat harmaat suortuvat muiden hiusten joukkoon.

J.Lon valtaistuin hiuskuningattarena vapisee. Dua Lipa on jo pitkään ollut monen trenditietoisen innoituksen lähde. Harmaan ei tarvitse tarkoittaa väritöntä, kuten näyttelijä Andie MacDowell tietää.
Dua Lipa (vas.) on jo pitkään ollut monen trenditietoisen innoituksen lähde. Lämpimät ruskean sävyt tulevat nyt viileän vaalean tilalle (kuva: Moroccanoil). Harmaan ei tarvitse tarkoittaa väritöntä, kuten näyttelijä Andie MacDowell (oik.) tietää.

Harmaiden hiusten raikastamiseen sopivat vaaleille hiuksille tarkoitetut hopeasampoot ja -hoitoaineet. Ne kirkastavat sävyä ja taittavat mahdollista kellastumista viileämpään suuntaan.

2. Hiusasusteet: huiveja, pinnejä ja rusetteja

Peität sitten pääsi värikkäällä huivilla, klipsaiset ohimoillesi pinnin toisensa perään tai sidot tukan takaa kiinni isolla rusetilla, pääset nyt hiustenlaitossa jopa vielä helpommalla kuin viime vuonna. Tämän trendin kohdalla ei tarvitse puhua edes pese ja pidä -kampauksesta, sillä voit tarvittaessa jättää sen pesunkin väliin.

Nostalgiset soljet, isot rusetit ja mummo­huivit piristävät kampaukset tänä vuonna.

Katso mallia vaikkapa Tom Fordin näytöskuvista, joissa pinnit kimalsivat kilpaa metallisten asujen kanssa. Ja muista, mitä enemmän ja näyttävämpiä pinnejä päähäsi saat mahtumaan, sitä trendikkäämpi lookisi on. Jos koskaan, ainakin näiden parin pandemiavuoden jälkeen olemme väriä ja kimallusta vähän jo ansainneetkin.

Pari lasikivin koristettua solkea tekevät perusponnaristakin juhlakampauksen. Tom Fordin näytöksessä oli kimallusta.
Pari lasikivin koristettua solkea tekevät perusponnaristakin juhlakampauksen. Tom Fordin näytöksessä oli kimallusta.

Tai entäpä jos piilotat orastavan tyvikasvun niskan taakse sidotulla mummohuivilla Anna Suin shown tapaan? Silkkisellä kukkahuivilla, totta kai. Näyttävää sen olla pitää. Inspiraatiota huivien käyttöön voi hakea myös Sinkkuelämän Carrien tyyleistä.

Kukapa olisi uskonut, että mummohuivi nousee ilmiöksi? Anna Suin näytöksen huivityyliä.
Kukapa olisi uskonut, että mummohuivi nousee ilmiöksi? Anna Suin näytöksen huivityyliä.

Jos huivi tuntuu toistaiseksi vähän liioittelulta, kokeile Alicen ja Olivian catwalkin rusettikampausta.

Enemmän on enemmän. Yhdistä iso rusetti näyttäviin koruihin. Alicen ja Olivian catwalkilla nähtiin rusetteja.
Enemmän on enemmän. Yhdistä iso rusetti näyttäviin koruihin. Alicen ja Olivian catwalkilla nähtiin rusetteja.

3. Kampaukset: suoraa ja sileää

Muistatko sen ajan, kun rauta kuumeni joka aamu lavuaarin reunalla? Se aika on täällä taas. Kiharat eivät silti ole kadonneet mihinkään, ja jos sellaisia halajat, tähtää tiukkaan 1980-luvun kiharaan.

Mutta hiusmuoti 2022 vannoo taas suoristamisen nimeen – se kuuluu nyt jokaisen arvonsa tuntevan fashionistan päivärutiineihin. Tarvitset vain laadukkaan raudan (ethän halua pilata kutrejasi!), silottavan lämpösuojan ja hienojakoista hiuslakkaa.

hiusmuoti 2022: sileää ja suoraa
Malli Pritika Swarupin (vas.) sileäksi suittu kampaus kääntää katseet ja vie huomion kasvoihin. Versacen lavalla yhdistyi kaksi trendiä: sileääkin sileämmät kampaukset ja mummohuivit. Näyttelijä Lea Michele (oik.) yhdistää päältä siloitellun tukan muhkeaan ponnariin. Lisää volyymia saat pidennyksillä tai irtoponnarilla.

Sileitä kampauksia, keskipääjakauksia ja niskanutturoita (ja huiveja!) näkyi muun muassa Versacen ja Fendin kevään näytöksissä.

Pituudesta tässä tyylissä ei ole ainakaan haittaa, joten jos olet ikinä harkinnut hiustenpidennyksiä, nyt voisi olla niiden aika. Tai jos letilläsi ei ole tolkuttomasti mittaa, tee kuten näyttelijä Lea Michele, 35, ja suorista tukkasi aivan littanaksi, lakkaa se napakasti päätä pitkin ja pyöräytä niskaan tai takaraivolle siisti nuttura tai sileä poninhäntä.

Kaiva laatikon perälle hautautunut suoristusrauta esiin. Kutrit saavat taas kiiltää.

Malli Pritika Swarup, 23, on yhdistänyt sileyteen nyt myös niin kovin muodikkaan keskijakauksen. Ja katsopa, kuinka se korostaa upeasti noita tähtisilmiä!

4. Hiusmuoti 2022: letit palaavat taas

Letit tulevat joka kevät yhtä varmasti kuin merimiesraidat vaatteisiin. Niin myös vuonna 2022.

Ei niin harjaantunut kotikampaaja ilahtuu tämän hetken letityksistä, sillä ne eivät vaadi kovin kummoisia punojan taitoja. Vähän sinnepäin on aivan riittävä suoritus. Saa vähän hapsottaakin. Se vain antaa rennon huolettoman vaikutelman. Muodikkain letitys on kuitenkin samalla se helpoin: vain kaksi ohutta lettiä kasvoja kehystämässä.

Helppoja lettikampauksia marssitettiin kevään näytöslavoille useammankin eri muotitalon toimesta, muun muassa Altuzarran sekä Studio 189:n lavoilla heilui letti jos toinenkin. Ja kuten Studio 189:n kuvassa näkyy, letit eivät vaadi aina pitkää tukkaa.

hiusmuoti 2022
Zendayan (vas.) lettikampaus vaatii sorminäppäryyttä. Trendikkäin tyyli on kuitenkin kaksi ohutta lettiä kasvojen molemmin puolin, kuten Altuzarran näytöksessä. Studio 189:n näytöksessä letit oli tehty lyhyempäänkin tukkaan.

Laulaja ja näyttelijä Zendayan, 25, koko pään kattava lettikampaus vaatiikin jo sitten hiukan enemmän sorminäppäryyttä, mutta jos sellaisen saat taidolla ja vähän tuurillakin aikaiseksi, selviät samalla kampauksella monta päivää.

Letittäjän luottotuote on joko suola- tai tekstuurisuihke. Niiden avulla saat tukkaasi lisää massaa ja pitoa, jolloin normaalisti liukaskaan tukka ei lipsu letittäessä hyppysistä.

X