Kauneus

Testasimme 7 eri hintaista, kotona käytettävää hiusten tehohoitoa – neljä tuotetta sai täyden kympin

Pörröisyys ja kuivat hiukset ovat monen kiusana talvisaikaan. Testasimme, olisiko kotona käytettävistä hiusten tehohoidoista apua. Tulokset yllättivät iloisesti.

Teksti:
Sini Kesänen
Kuvat:
Istock, Valmistajat

Testasimme seitsemän kotona käytettävää hiusten tehohoitoa. 

Pörröisyys ja kuivat hiukset ovat monen kiusana talvisaikaan. Testasimme, olisiko kotona käytettävistä hiusten tehohoidoista apua. Tulokset yllättivät iloisesti.

Jos hiukset tuntuvat takkuuntuvan helposti, ovat pörröiset, kuivat tai kiillottomat, pelkkä hoitoaine ei välttämättä riitä. Silloin kannattaa kokeilla, olisiko kotona käytettävä hiusten tehohoito avuksi. Testasimme seitsemän erilaista tehohoitoa ja hiusnaamiota.

Lue myös: Hiustrendit 2021: kerrostaminen ysärityyliin, niskaponnari, keskijakaus rennolla kädellä ja kiharoiden monta ilmettä

Cutrin Ainoa -tehohoito: kiiltoa ja kuntoa

Cutrin Ainoa Moisture -tehohoito sisältää mustikansiemenöljyä ja UV-suojan, 200 ml 23 e.
Cutrin Ainoa Moisture -tehohoito sisältää mustikansiemenöljyä ja UV-suojan, 200 ml 23 e.

Hiukseni ovat vaaleiksi raidoitetut, suorat, paksut, latvoista kuivat ja todella helposti takkuuntuvat.

Tuote lupaa: Tehokosteuttava hoito kosteuttaa hiuksia pitkäkestoisesti, parantaa hiusten käsiteltävyyttä ja palauttaa niiden joustavuuden.

Näin se toimii: Pakkaus tuo mieleen allergiatuotteen, ja tuoksukin on mieto. Ei liian paksua, miellyttävä levittää.

Pitikö lupaus? Usean käyttökerran jälkeen hiukset ovat kiiltävämmät ja parempikuntoisen näköiset kuin ennen. Olisin toivonut enemmän apua hiusten takkuuntumiseen pesun jälkeen.

Tämä yllätti: Säännöllisen käytön aikaansaama hiusten kohentuminen. Olen ollut ennen laiska tehohoitojen käyttäjä.

Pisteet 8,5/10

Matilda, 45

Lue myös: Kuivia ja katkeilevia hiuksia ei ole pakko leikata – näin pelastat huonokuntoiset hiukset

Garnier Fructis -hiusnaamio: uusi lempituote

Garnier Fructis Watermelon Hair Food -hiusnaamio on kehitetty etenkin hennoille hiuksille, 390 ml 8 e.
Garnier Fructis Watermelon Hair Food -hiusnaamio on kehitetty etenkin hennoille hiuksille, 390 ml 8 e.

Hiukseni ovat ohuet, sileät ja keskimittaiset.

Tuote lupaa: 3 in 1 -naamio täyteläistää hiuksia, antaa volyymia ja kimmoisuutta hiuksia latistamatta. Voi käyttää naamiona tai poishuuhdeltavana tai hiuksiin jätettävänä hoitoaineena.

Näin se toimii: Paras tulos tuli, kun annoin naamion vaikuttaa hiuksissa kolme minuuttia ennen huuhtelua. Toimi myös hoitoaineena. Hiuksiin jätettynä teki hiuksista rasvaisen näköiset. Pelkästään latvoihin jätettynä se ei vaikuttanut hiusteni ulkonäköön mitenkään.

Pitikö lupaus? Kyllä, hoitoaineenomaisesti käytettynä.

Tämä yllätti: Hiukseni näyttivät niin tuuheilta, että en tarvinnut erikseen tuuheuttavaa föönausnestettä. Tästä tuli uusi lempituote, jo edullisen hintansakin puolesta. Riittoisa.

Pisteet 10/10

Tyyne, 48

Lue myös: Saako saunaan mennä hius- tai kasvonaamion kanssa? Asiantuntija vastaa

Four Reasons -tehohoito: takut pois

Four Reasons Original Ultra Moisture -hiusten tehohoito kosteuttaa tehokkaasti myös käsitellyt hiukset, 200 ml 11 e.
Four Reasons Original Ultra Moisture -tehohoito kosteuttaa tehokkaasti myös käsitellyt hiukset, 200 ml 11 e.

Hiukseni ovat keskipitkät ja käsittelemättömät. Kampaaja on neuvonut käyttämään kosteuttavaa sampoota ja hoitoainetta hiusten kuivuuden vuoksi. Hiukset menevät helposti takkuun.

Tuote lupaa: Superkosteuttaa ja vahvistaa kuivia hiuksia. Sisältää B5-vitamiinia, joka rakennepaikkaa, palauttaa pehmeyden ja kiillon.

Näin se toimii: Tehohoitoa käytetään hoitoaineen tavoin sampoopesun jälkeen. Käyttöaika on 5–10 minuuttia. Jännitän, saako kosteuttava tehohoito hiukset näyttämään lättäniltä. Ei saa.

Pitikö lupaus? Tehohoito palautti pehmeyden ja kiillon. Takkuuntuminen väheni selvästi. Testin päättymisen jälkeen hiukset palaavat entisenlaisiksi, eli rakennepaikkausta en huomaa. Jää käyttöön hoito­aineen tilalla pari kertaa viikossa.

Pisteet 8/10

Johanna, 42

Frank Body -hiusnaamio: virkeämmät kiharat

Frank Body Caffeinated Hair Mask -naamiossa on rasvahappoja ja antioksidantteja sisältävää arabica-kahvia ja hydrolysoitua keratiinia, 125 ml 23 e.
Frank Body Caffeinated Hair Mask -naamiossa on rasvahappoja ja antioksidantteja sisältävää arabica-kahvia ja hydrolysoitua keratiinia, 125 ml 23 e.

Hiukseni ovat luonnonkiharat, kuivat ja polkkapituiset.

Tuote lupaa: Syvähoitaa ja kosteuttaa hiukset ja hiuspohjan, vähentää hiusten katkeilua ja pörröisyyttä.

Näin se toimii: Voidemainen hoitoaine tuoksuu huumaavasti mintulta ja eukalyptukselta. Levitän sitä välillä koko pituuksiin, joinakin päivinä vain latvoihin. Annan vaikuttaa pari minuuttia 2–3 kertaa viikossa.

Pitikö lupaus? Todellakin pörröisyys talttui! Kiharat heräsivät eloon. Niihin tuli kiiltoa ja ryhtiä.

Tämä yllätti: Voimakas tuoksu jännitti, sillä olen tottunut hajusteettomiin tuotteisiin. Tällä oli kuitenkin ihana vaikutus: tuoksu herätti aistit aamuisin.

Pisteet 10/10

Piia, 46

Lue myös: Onko sinullakin salakiharat? Supersuosittu Curly girl -metodi yllättää monet – näin se toimii

Kérastase-hiusnaamio: silkkaa luksusta

Kérastase Chronologist -hiusnaamio hoitaa sekä hiuspohjaa että hiuksia, sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, E-vitamiinia ja vaurioita korjaavaa abyssineä, 200 ml 58,50 e.
Kérastase Chronologist -hiusnaamio hoitaa sekä hiuspohjaa että hiuksia, sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, E-vitamiinia ja vaurioita korjaavaa abyssineä, 200 ml 58,50 e.

Hiukseni ovat vaalennetuilta osin latvoista rispaantuvat ja kiillottomat.

Tuote lupaa: Kosteuttaa pitkäkestoisesti, lisää pehmeyttä ja palauttaa kiillon.

Näin se toimii: Ensin on mainittava elegantti purkki. Ja sitten tuoksu: se on ylellinen. Paksu kermainen voide tuntuu sormissa silkkiseltä, ja kuivat hiuslatvat melkein imaisevat sen. Kymmenen minuutin jälkeen huuhdon pään, mutta tuoksu jää.

Pitikö lupaus? Piti! Takkuuntumaan taipuvainen tukka on helppo kammata ja näyttää kiiltävämmältä.

Tämä yllätti: Aika kallishan tämä on, mutta tehohoitotuotetta ei toki tarvitse käyttää päivittäin.

Pisteet 10/10

Miia, 54

Schwarzkopf-tehohoito: sileyttä ja kiiltoa

Schwarzkopf Professional Fibre Clinix Hydrate -hiusten tehohoito vahvistaa hiusten rakennetta sisältäpäin luomalla uusia sidoksia, 250 ml 22 e.
Schwarzkopf Professional Fibre Clinix Hydrate -tehohoito vahvistaa hiusten rakennetta sisältäpäin luomalla uusia sidoksia, 250 ml 22 e.

Hiukseni ovat paksut ja karheat sekä värikäsittelyjen kuivattamat.

Tuote lupaa: Palauttaa kuivien ja hauraiden hiusten kosteu­s­tasapainon ja vahvistaa hiuksia. Hiuksista tulee joustavat ja si­leät.

Näin se toimii: Tuoksu on miellyttävä ja mieto. Koostumukseltaan ihanan kermainen tuote levittyy helposti hiuksiin ja pysyy vaikutusajan valumatta. Vaihtelin vaikutusaikaa viidestä kymmeneen minuuttiin.

Pitikö lupaus? Heti hoidon jälkeen hiukset tuntuivat kosteutetuilta ja sileämmiltä kuin tavallisesti. Seuraavana päivänä hiusten luontainen karheus puski taas esiin.

Tämä yllätti: Tuote palautti sileämmän tunnun lisäksi hiuksiin myös kiillon.

Pisteet 9/10

Maria, 38

Bruns Products -hiusnaamio: pörrön silottaja

Bruns Products nr 23 -hiusnaamiota saa myös bergamotin tuoksuisena, 350 ml 40 e.
Bruns Products nr 23 -hiusnaamiota saa myös bergamotin tuoksuisena, 350 ml 40 e.

Hiukseni ovat suorat, pitkät, pörröiset ja hyvin karheat.

Tuote lupaa: Kosteuttaa, hoitaa, tekee hiukset kimmoisiksi ja kiiltäviksi. Täyteläinen koostumus, helppo levittää. Hajusteeton, saatavana myös hajustettuna. Luonnonkosmetiikkaa.

Näin se toimii: Koostumukseltaan tuote on sakeaa ja täyteläistä, eli juuri sellaista kuin hiusnaamiolta odottaakin. Levittäessä tuntuma ei ole liian öljyinen vaikkakin hyvin hoitava.

Pitikö lupaus? Naamio pehmensi karheat kutrini tekemättä niistä latteita tai rasvaisia. En ole aiemmin kokenut vastaavaa.

Tämä yllätti: Hajusteettomasta tuotteesta viriää vieno jojoban tuoksu. Hiuksissa tuote ei haise huuhtelun jälkeen miltään.

Pisteet 10/10

Anniina, 28

Lue myös: Silkkinen tyynyliina ja 3 muuta helppoa tapaa parantaa hiusten hyvinvointia yöllä

X