Kauneus 2.11.2016

Hiusten värjäys kotona – Näin onnistut varmasti

Teksti: Sini Kesänen
Haaveissa luonnollisen vivahteikas ja kiiltävä hiusväri? Sellaisen saa kotivärjäykselläkin, kun tunnistaa ja välttää ongelmakohdat.

Ongelma: Värjäys näyttää peruukilta

Jos olet värjännyt hiuksesi vuosia samalla värillä, ei ihme, jos ne näyttävät luonnottoman tasapaksuilta. Myös vuosia käyttämäsi väri voi olla jo liian kova, sillä ihonväri haalistuu iän karttuessa.
Ratkaisu: Levitä kestoväri välillä vain hiusten tyveen, jotta latvat eivät tummu liikaa. Värisävyjen vaihtelu elävöittää. Kokeile enintään kaksi astetta tummempaa tai vaaleampaa väriä vain raitoina.

Ongelma: Haluan vaihdella sävyä usein

Hiukseni ovat menneet rajujen värivaihdosten vuoksi huonoon kuntoon. Haluaisin kuitenkin stailata hiukseni vaatteiden mukaan.
Ratkaisu: Kokeile suoravärejä. Hapetteettomat värit tarttuvat vain hiusten pintaan, eivätkä rasita hiusta. Väri kestää tuotteen ominaisuuksien mukaan viidestä kymmeneen pesua, huokoisissa hiuksissa pidempäänkin. Levitä suoraväri kuiviin hiuksiin ja kampaa hiukset läpi, jotta väri levittyy tasaisesti.

Ongelma: En uskalla käyttää kestoväriä

Haluan väriä hiuksiini, mutta pelkään allergisoituvani kestovärien ainesosille.
Ratkaisu: Eniten ongelmia kestoväreissä aiheuttavat PPD eli parafenyleenidiamiini ja sen johdannaiset sekä resorsinoli. Ne ovat värin esiasteita, joita on eniten tummissa väreissä. Myös kestoväreissä käytettävät hapetteet voivat ärsyttää päänahkaa. Kokeile kestovärin sijasta kasvi- tai suoraväriä

Ongelma: Haluan pidentää värjäysväliä

Haluan värjätä hiuksiani, mutta en kovin usein. Pelkään, että hiukseni rasittuvat värjäyksestä liikaa.
Ratkaisu: Pidä hiukset hyvässä kunnossa. Kun hiuksen pinta on sileä, valo heijastuu hiuksista kauniisti ja värikin näyttää paremmalta. Käytä värjätyille hiuksille tarkoitettuja sampoita ja hoitoaineita. Ne sisältävät UV-suojan, joka estää hiusten värin haalistumista. Kokeile myös väripigmenttejä sisältävää sampoota ja hoitoainetta. Ne syventävät hiusten väriä ja antavat hiuksille upean kiillon.

Ongelma: Väri muuttaa sävyään

Upea viileän vaalea väri muuttuu sameaksi ja vihertäväksi. Ruskeiden hiusten väriin nousee liikaa punaisuutta.
Ratkaisu: Etenkin vaaleaksi värjätyt hiukset imaisevat herkästi veden epäpuhtauksia, jotka kerääntyvät hiusten pintaan ja muuttavat niiden väriä. Myös tummempien värien sävy saattaa muuttua samasta syystä.
Kokeile hoitotuotteita, jotka neutraloivat ei-toivottuja sävyjä. Yhdellä käyttökerralla vaikutus on lievempi, joten kokeile useamman kerran.

Ongelma: Väri kestää kiiltävänä vain pari viikkoa

Kotivärien pakkauksissa on mukana kiiltoa antava hoitoaine. Parin viikon kuluttua kiilto on poissa ja hiukset näyttävät sameilta.
Ratkaisu: Levitä pesun jälkeen hiuksiin värjätyille hiuksille tarkoitettua poispestävää hoitoainetta. Tee kiiltoa lisäävä tehohoito kerran pari viikossa. Upean kiillon saat myös kiiltosuihkeella tai hiusöljyllä. Annostele sitä muutama tippa käsiisi, hankaa käsiä vastakkain ja levitä öljy hiusten keskipituuksiin ja latvoihin.

Lue myös:

Näin muutut blondista brunetiksi

Syksyn 4 kuuminta hiusmallia – Naisellisuus, helppohoitoisuus ja otsatukka ovat valttia

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi