Kauneus

Jäikö kampaajakäynti väliin? Hiusstylisti antaa 3 vinkkiä, joiden avulla hiustenhoito kotikonstein onnistuu hyvin

Mikä avuksi, kun hiukset tarvitsisivat kipeästi leikkausta tai värjäystä, mutta kampaajakäynti on peruttava? Kampaaja kertoo, miten hiustenhoito kotikonstein kannattaa tehdä.

Teksti:
Roosa Roivainen
Kuvat:
Istock

Hiustenhoito kotikonstein vaatii omille hiuksille sopivat hoitotuotteet.

Mikä avuksi, kun hiukset tarvitsisivat kipeästi leikkausta tai värjäystä, mutta kampaajakäynti on peruttava? Kampaaja kertoo, miten hiustenhoito kotikonstein kannattaa tehdä.

Kampaajalle meneminen on arjen pientä luksusta. Mutta mitä tehdä, jos säännöllinen kampaamokäynti jää väliin? Kysyimme QHairin senior stylist Jutta Kirjavaiselta, miten hiustenhoito kotikonstein kannattaa tehdä, jotta hiukset pysyvät kunnossa seuraavaa kampaajakäyntiä odotellessa.

1. Hiustenhoito kotikonstein nojaa hiusten oikein hoitamiseen

Arjen keskellä hiusten hoitamiseen ei välttämättä ole tavallisesti niin paljon aikaa kuin haluaisi. Kotona vietetystä ajasta kannattaakin Kirjavaisen mukaan ottaa hyöty irti.

– Nyt on hyvä kurkata, mitä hiustenhoitotuotteita kotona on, sekä millaista hoitoa omat hiukset tällä hetkellä kaipaavat. Ovatko hiukset kuivat, todella pörröiset tai vaurioituneet? Kaipaavatko hiukset esimerkiksi silottavuutta ja korjaantuvuutta? Tärkeää olisi myös varmistaa, että tuote, jolla hiuksia hoitaa, sopii hiusten tarpeeseen.

Nainen lisää kylyphuoneessa hiustenhoitotuotetta hiuksiinsa. Hiustenhoito kotikonstein onnistuu parhaiten, kun sinulla on käytössäsi omille hiuksillesi sopivat hiustenhoitotuotteet.
Hiustenhoito kotikonstein onnistuu parhaiten, kun sinulla on käytössäsi omille hiuksillesi sopivat hiustenhoitotuotteet.

2. Vältä lämpöä hiuksissa

Lämpö ei ole koskaan hyväksi hiuksille. Siitä syystä hiusten muotoilua kannattaakin välttää, jos se on mahdollista.

– Föönit ja lämpöraudat on hyvä jättää hyllylle, jos on kotona, eikä tarvitse niin laittautua.

3. ”Meikkaa” hiusten tyvikasvu piiloon

Hiusongelmista hankalin on tyvikasvun piilottaminen, ja kotiolosuhteissa tyvikasvu voi olla hieman haastavampi ongelma selättää.

Kirjavaisen mukaan tyvikasvun värjääminen kannattaa vain silloin, jos tietää satavarmasti, mitä on tekemässä. Muuten hiusten värjäämisestä kannattaa pysyä loitolla.

Jos tyvikasvun kanssa eläminen häiritsee, Kirjavainen vinkkaa ”meikkaamaan” kasvaneen tyven piiloon.

– Videopalaverien tai kauppakäyntien varalta tyvikasvuun voi käyttää tyveä häivyttäviä tuotteita, kuten esimerkiksi värillisiä kuivashampoita. Niillä pystyy ikään kuin meikkaamaan tyvikasvua piiloon.

Lue myös: 

Aiheuttaako lämpimällä vedellä peseminen kellertävän sävyn vaaleisiin hiuksiin? Asiantuntija kertoo, miten vaaleat hiukset kannattaa pestä

Saako saunaan mennä hius- tai kasvonaamion kanssa? Asiantuntija vastaa

Oletko esittänyt kampaajallesi jonkin näistä toiveista? Hiusstylisti listaa 5 vaikeinta pyyntöä

X