Kauneus

Hiustenpidennykset – Ellien testissä kätevät klipsipidennykset

9.11.2010 Teksti: Anna.fi

Hiustenpidennykset – Ellien testissä kätevät klipsipidennyksetEllit testasivat muodikkaita klipsipidennyksiä, jotka ovat kätevä tapa luoda vaikuttava kampaus ilman kiinteiden pidennysten haittapuolia. Pidennykset on helppo itse napsauttaa paikoilleen ja ottaa yöksi pois. Voit aamulla päättää, minkä tyyliin päivällesi valitset.

Klipsipidennyksiä voi tilata internetistä useista verkkokaupoista, sekä ulkomailta että Suomesta. Ellit kokeilivat suomalaisen Klipsipidennys.fi-verkkokaupan sekä kansainvälisen headkandy-verkkokaupan pidennyksiä. Klipsipidennys.fi-verkkokaupan Suvi Kaskela tuli opastamaan ellejä klipsipidennysten käytön aloittamista varten.

Ellien testaamat pidennykset ovat sataprosenttisesti luonnonhiusta ja A-luokan Remy-hiusta, mikä tarkoittaa sitä, että hiukset on valittu huolellisesti ja ommeltu kiinnitysnauhaan luonnollisen kasvusuunnan mukaan. Näin kaikkien hiusten suomukerros kulkee samaan suuntaan ja hiukset pysyvät paremmin sileinä eivätkä takkuunnu. Pidennyksissä käytetään usein aasialaista hiusta, sillä esimerkiksi eurooppalainen hiuslaatu on hennompaa eikä yhtä kestävää.

Klipsipidennyssetti, viileän vaalea, 50 cm (Klipsipidennys.fi, 109 €)

Hilppa

Ennen ja jälkeen

”Hiukseni ovat melko paksut ja raskaat, vaikka pituutta hiuksissani ei paljoa ole. Alkuun pelkäsinkin, etteivät klipsipidennykset sovi minulle alkuunkaan. Suvi kuitenkin opastuksessaan kertoi ja näytti pelkoni turhaksi: klipsipidennykset saatiin pidempitukkaisten lisäksi myös minun päähäni.

Klipsipidennyksien kiinnittämisessä olen käyttänyt apuna lakkaa ja kampaa. Kammalla olen tehnyt tupeeraukset, lakasta tupeeraukset ovat saaneet niiden tarvitsemaa kestävyyttä. Kun tukan laittaa huolella, ei klipsien irtoamista tarvitse pelätä ollenkaan!

Olen käyttänyt klipsipidennyksiä toispuoleisella poninhännällä sekä auki bilemyssyn alla. Vapaamuotoisempiin juhliin saa todella helposti kampauksen laittamalla pidennykset piiloon esimerkiksi paljettimyssyn alle. Kun klipsipidennykset ovat piilossa myssyn alla, ei klipsien näkymisestä tarvitse huolehtia pätkääkään.

Olen pari kertaa kihartanut ja pari kertaa suoristanut pidennykset. Pidennyshiukset tottelivat samaan malliin kuin omat hiukseni – elleivät jopa paremmin.

Aion jatkossakin käyttää klipsipidennyksiä. Pitkä tukka on todella hauskaa vaihtelua polkkatukalle!”

Klipsipidennyssetti, viileän vaalea, 50 cm (Klipsipidennys.fi, 109 €)

Hanna

Ennen ja jälkeen

”Hiukseni ovat perisuomalaisen hennot ja ohuet. Minulla on kerran ollut teippipidennyksiä, lähinnä tuomassa lisäväriä hiuksiin, mutta nekin muutamat suikaleet kiusasivat päänahkaa aika paljon. Klipsipidennykset tuntuivatkin loistavalta idealta, koska ne voisi tällätä päähänsä vain toisinaan.

Vaikka hiukseni ovat liukkaat, ei tyviä ole tarvinnut oikeastaan tupeerata, klipsit ovat pysyneet loistavasti paikoillaan. Klipsien kiinnityksessä vaikeinta on ollut saada kaikki osiot mahdutettua päähän. Sekin on alkanut harjoittelun myötä kuitenkin sujua paremmin.

Olen pitänyt hiuksia sekä suorina että kiharrettuina ja sekä kiinni että auki. Kihartaminen on ollut siinä mielessä helppoa, ettei klipsien irtoamista ole tarvinnut pelätä. Todella pitkien hiusten käsittely on tietenkin itsessään kokemattomalle hieman vaikeampaa.”

Manhattan Highlights, 20-22″ (headkandy, 135,30 €)

Anna-Mari

Ennen ja jälkeen

”Hiukseni ovat aina olleet hyvin ohuet. Olin jo pitkään miettinyt hiusten pidennystä ja tuuhennusta teippipidennyksillä, mutta hinta on tuntunut turhan kalliilta.

Headkandysta pelkän nimen, ja hyvin harhaanjohtavan kuvan, perusteella valittujen klipsipidennysten sävy osoittautui minulle erittäin oikeaksi. Pidennystupsuja oli päähäni kuitenkin yhdessä pakkauksessa aivan liian monta. Jo muutamalla tupsulla sain aikaan vaikutelman tuuheista ja pitkistä hiuksista.

Ohuissa hiuksissa on tärkeä piilottaa klipsien paikat huolellisesti. Tupeerausta ja lakkaa tarvitaan, sillä ohuista hiuksista ei saa helposti peittävää kaistaletta klipsien päälle.

Kokeilun alussa omat hiuksineni ulottuivat noin lapaluiden kohdalle, mutta leikkasin niistä noin kymmenen senttiä testauksen puolivälissä. Tämä asetti klipipidennyksillekin uusia haasteita.

Aiemmin kerrostettu pidempi hiusmallini sulautui pidennysten sekaan täydellisesti. Lyhyempi hartioiden yläpuolelle ulottuva tasaiseksi leikattu hiusmalli oli huomattavasti hankalampi piilottaa pidennysten sekaan. Tasainen latva jäi ikävästi näkyviin, vaikka sidoin hiukset kiinni ja litistin latvoja suoristusraudalla.

Vielä yritän harjoitella nutturan tekoa pidennyksillä. Se vaatii jo huomattavasti enemmän paneutumista, sillä klipsikohdat täytyy piilottaa vieläkin huolellisemmin

Klipsipidennykset ovat kyllä joka tapauksessa jääneet pysyvään käyttöön! Ne ovat erittäin helppo ja nopea tapa muuttaa ilmettä ja saada hiuksista pitkät ja tuuheat.”

Paparazzi Highlights, 20-22″ (headkandy, 135,30 €)

Kristiina

Klipsipidennykset”Minulla on ollut pitkät ja suhteellisen paksut hiukset lähes koko elämäni. Vuosi sitten kyllästyin muuttumattomaan tyylini ja leikkautin polkkatukan. Sittemmin polkka on venähtänyt olkapäille. Klipsipidennykset kuulostivat hauskalta tavalta muuntaa lookkia, mutta välttää niskan hikoaminen helteillä ja loputtomalta tuntuva föönäysprojekti.

Raidoitetut hiukseni ovat pikemminkin viileän kuin kellakan sävyiset. Vierastan ajatuksena yksivärisen vaalean lisäkkeen liittämistä raidoitettuihin hiuksiini, jossa se tummempi osuus löytyy värikartan kohdasta hiirulainen. Headcandyn maltillisesti raidoitettu pidennyspaketti hopeashampookäsittelyllä vahvistettuna sopi minulle parhaiten.

Koska hiukseni ovat suhteellisen paksut ja vain hieman kerrostetut, niin latvojen kätkeminen pidennyksien sekaan tuntui aluksi hieman haastavalta. Huomasin myös, että tarvitsen enemmän volyymia kuin ohuempikutriset kanssasisareni. Paksuhkon polkan jatkeena liehuvat ohuet latvat eivät ole minusta tavoittelemisen arvoinen lopputulema. Harjoittelemalla sain pidennykset kuitenkin oikeisiin kohtiin, ja lopputulos näytti yllättävän aidolta. Poninhännän paksuus on tosin ranteen luokkaa, mutta ihme kyllä pää ei tunnu liian raskaalta, vaikka sitä hieman aluksi pelkäsinkin.

Odottelen, milloin omien hiuksien lomaan hyvin asettuvia otsatukkaklipsejä saa markkinoilta. Olen aina halunnut otsatukan, mutta minulla ei ole koskaa ollut kanttia leikkauttaa sitä.”

Suosittelemme