Kauneus

Inspiroivimmat hiustyylit 2024! ”Piilotetut kerrokset”, kuparin sävyt, joka tyyliin sopivat kiharat...

Tässä kuumimmat hiustyylit 2024 kaiken mittaisille ja laatuisille hiuksille. Hiukset kiharretaan, kerrostetaan ja sävytetään kuparisiksi.

Teksti:
Riikka Väänänen
Kuvat:
MVphotos, Unsplash

Reese Witherspoon (vas.) näyttää, kuinka kauniisti pitkät otsaverhot saa halutessaan sujautettua muiden hiusten joukkoon. Debra Messingin hiukset ovat tutusti kupariset ja kiharalla ja niin kovin muodikkaat nyt. Sarah Jessica Parkerin kiharat innoittavat kaivamaan kihartimen esiin.

Tässä kuumimmat hiustyylit 2024 kaiken mittaisille ja laatuisille hiuksille. Hiukset kiharretaan, kerrostetaan ja sävytetään kuparisiksi.

Mitkä ovat suosituimmat hiustyylit 2024? Näillä kolmella tyylillä et voi mennä vikaan!

1. Erilaisia kerroksia

Ovat hiukset sitten lyhyehköt, puolipitkät tai ultrapitkät, kerrokset ovat taas muotia. Maailmalla suositaan niin kutsuttuja ”inner layerseja” eli hiusten alle piilotettuja kerroksia, jotka antavat ryhtiä vähän litteämmällekin tukalle ilman, että kerrokset ovat silmiinpistäviä.

”Butterfly layers” tai ”butterfly cut” taas tarkoittaa pitkien hiusten kerrostusta tavalla, jossa lyhyimmät kerrokset yltävät noin leuan kärkeen. Nimi tulee siitä, että kasvoilta pois taivutetut etuhiukset muistuttavat perhosen siipiä. Parhaimmillaan butterfly layers -leikkaus on paksuhkoissa hiuksissa.

Myös aina niin muodikkaassa polkassa nähdään kerroksia tai polkkaan yhdistetään pitkät, kasvoilta pois kammatut otsaverhot eli curtain bangs.

Hiustyylit 2023: Eva Longoria, J Lo ja Sienna Miller näyttävät, millainen kerrostettu tukka on juuri nyt.
Eva Longorian (vas.) hiukset ovat maltillisesti kerrostetut. Tukkakuningatar JLo näyttää, miltä ”butterfly cutin” kuuluu näyttää. Sienna Miller on aina luottanut otsaverhoihinsa hiusten pituudesta riippumatta.

On kerrostustyyli mikä hyvänsä, hiuksissa saa olla runsaasti volyymia. Kaiva siis esiin rakennesuihke tai tuuheuttava muotovaahto. Jos hiuksesi tuppaavat lässähtämään tyvestä, ryyditä kampausta vielä tuhdilla tyvivaahdolla. Hiuslaitteista tärkein on fööni.

Kampausta saa ryhdistettyä päivän mittaan kevyehköllä kuivasampoolla. Kuivasampoossa on kuitenkin usein alkoholia, joten jos tukkasi on kuivuuteen taipuvainen, käytä sitä harkiten. Alkoholi nimittäin kuivattaa hiuksia entisestään.

Lue myös: Paras kuivashampoo haussa? Annan testissä kaksi oli ylitse muiden: ”Tukasta tuli pöyheä ja ilmava”

Kuivaa hiukset pää alaspäin, niin saat välittömästi kaipaamaasi nostetta – ja vieläpä helposti.

2. Kuumaa kuparia

Lämmin, suorastaan hehkuva kuparin sävy on nyt kovin trendikäs hiusväri. Ja helppo toteuttaa kaikille luonnostaan vaaleille sekä vaaleaksi raidoitetuille hiuksille. Jos hiukset ovat luonnostaan tummat tai tummaksi värjätyt, täytyy kuparin sävyn alle tehdä jonkinasteinen värinpoisto, jotta kuparin hehku saadaan esiin.

Kasvojen iho saa kuparista lämpöä. Monivärjäys on aina luonnollisempi kuin yhden värin kypärä, joten pyydä joukkoon vaikkapa hivenen tuhkanvärisiä raitoja, mielellään sellaisia, jotka ovat lähellä luonnollista sävyäsi. Näin vältyt pahimmalta tyvikasvulta.

Ja muista, että punaiset sävyt ovat haastavimpia ylläpitää, sillä ne tuppaavat haalistumaan muita sävyjä nopeammin. Varaa siksi kylppäriin jo heti valmiiksi väriä ylläpitävä naamio ja väriä suojaava sampoo.

Megan Foxin (vas.) räiskyvä punainen viitoittaa tietä syksyn sävymaailmaan. Emma Stone on varmasti jokaisen kuparinpunaisesta unelmoivan innoittaja. Hänelle sopii niin hennosti kuparia henkivä kuin tulenpolttama punainen.
Megan Foxin (vas.) räiskyvä punainen viitoittaa tietä syksyn sävymaailmaan. Emma Stone on varmasti jokaisen kuparinpunaisesta unelmoivan innoittaja. Hänelle sopii niin hennosti kuparia henkivä kuin tulenpolttama punainen.

Oli sävy mikä hyvänsä, kiilto on aina muodissa, sillä se kielii terveistä hiuksista. Värinaamioiden lisäksi saatavilla on esimerkiksi puhtaasti vain kiiltoa antavia tehohoitoja. Kokeile sellaista etenkin silloin, jos hiuksesi ovat kuivat tai karheat ja siksi hivenen samean sävyiset. Lopullisen hehkun saat suihkimalla sileiksi föönattuihin kutreihisi kiiltosuihketta.

Lue myös: Punaiset hiukset hehkuvat nyt kuparista kirsikkakolaan – inspiroidu julkkistyyleistä ja löydä suosikkisävysi

Lisää sävynaamion sekaan kiiltonaamiota, jotta saat punaisesi liekehtimään.

3. Hiustyylit 2024: loivaa tai tiukkaa kiharaa

Jos hiusbrändejä tai julkkiskuvia on uskominen, kiharat ovat ehdottomasti kuumin hiustrendi. Kaikkiin kampaamosarjoihin tulee kiharien hiusten tuotteita aina pesusta viimeistelyyn. Sillä, ovatko hiuksesi luonnostaan taipuisat, permanentatut (myös miehillä!) tai kihararaudalla taivutetut, ei ole väliä. Sinun tarvitsee vain löytää sopivat tuotteet omille hiuksillesi. Osa tuotteista korostaa kiharaa, monet hillitsevät kiharille hiuksille luontaista pörröisyyttä, jotkut taas auttavat itsepäisen suoria hiuksia taipumaan ja toiset myös ehkäisevät ilmankosteudesta johtuvaa suoristumista.

Kiharat sen sijaan saavat olla joko Sinkkuelämää-sarjan alkuaikojen carriemaiset tiukat korkkiruuvit tai saman sarjan And Just Like That… –jatkon Carrien loivahkot laineet.

Hiustyylit 2023: Kerry Washingtonin ja Taylor Swiftin kiharat
Inspiroivimmat hiustyylit 2024. Kerry Washington (vas.) taitaa kiharat. Toisinaan ne ovat vain hyvin loivat laineet ja toisinaan ihanasti käkkärällä. Taylor Swift suosii useimmiten silkkisen sileää kampaustyyliä, mutta oljenvaaleat hiukset taipuvat myös kauniille kiharoille.

Anna kiharrettujen kiharoiden jäähtyä aina ennen harjaamista, sillä silloin kihara kiinnittyy ja pysyy muodossaan pidempään.

Suorien hiusten kihartamiseen tarvitset siihen tarkoitetun muotoilutuotteen, muotoiluraudan, kihartimen tai laineraudan sekä kosteussuojan sisältävän hiuskiinteen. Luonnostaan taipuisien hiusten muotoiluun sen sijaan tarvitset kiharan muotoa korostavan ja virkistävän suihkeen sekä pörröisyyttä hillitsevän kosteussuojan.


Juttu on julkaistu Anna-lehdessä 38/2023.


X