Silmänympärysiho vaatii huolellista hoitoa. Etsimme ratkaisut yleisimpiin ongelmiin, kuten tummiin silmänalusiin, turvotukseen ja herkälle iholle.
Silmänympärysiho vaatii huolellista hoitoa. Etsimme ratkaisut yleisimpiin ongelmiin, kuten tummiin silmänalusiin, turvotukseen ja herkälle iholle.
Kauneus

Hoidatko silmänympärysihoasi oikein? Ratkaisut ja sopivat tuotteet kuuteen yleiseen ongelmaan

Pieni alue kasvoilla vaatii erityistä huolenpitoa. Ja kun sen tekee tunnollisesti, saa palkinnoksi kirkkaan katseen. Kokosimme ratkaisut yleisimpiin silmänympärysihon hoitopulmiin.
Teksti: Sini Kesänen Kuvat: iStock ja valmistajat

1. Ongelma: Väsynyt ilme

Ihonhoito jäi satunnaiseksi lomalla. Nyt ilme on nuupahtanut, sillä silmänympärysiho on veltto, harmaa ja eloton.

Ratkaisu: Aloita ihon kunnonkohotus heti. Levitä pari kolme kertaa viikossa silmänympärysiholle virkistävää naamiota, joka myös silottaa ihoa. Hoida lisäksi silmänympärysihoa aamuin illoin voiteella, joka lupaa kosteuttaa, heleyttää ja kirkastaa ihoa. Kokeile myös voidetta, jonka valopigmentit antavat hehkua iholle.

1. Clarins Total Eye Lift -tehohoito saa silmänympärysihon näyttämään heti levityksen jälkeen virkeämmältä. Hoitaa myös ripsiä, 15 ml 73 e. 2. Natura Siberica Anti-Fatigue Eye Patch Effect Mask -naamio lupaa virkistää ja silottaa ihoa sekä loiventaa turvotusta vartissa, 50 ml 12,50 e.

Clarins Total Eye Lift -tehohoito saa silmänympärysihon näyttämään heti levityksen jälkeen virkeämmältä. Hoitaa myös ripsiä, 15 ml 73 e. Natura Siberica Anti-Fatigue Eye Patch Effect Mask -naamio lupaa virkistää ja silottaa ihoa sekä loiventaa turvotusta vartissa, 50 ml 12,50 e.

2. Ongelma: Tummat silmänaluset

Alaluomeni ovat tummat, vaikka kuinka yritän nukkua hyvin ja säännöllisesti. Syön normaalisti.

Ratkaisu: Jos tummuus on satunnaista, voit etsiä syytä stressistä, liian vähäisestä levosta ja yksipuolisesta ruokavaliostakin. Ota käyttöön tummuutta vähentävä hoitotuote. Jos tummuusaste pysyy aina samana, syy voi olla perimässä tai siinä, että sinertävät verisuonet kuultavat ohuen ihon alta. Saat apua peiteaineesta. Käytä sitä ohuelti, levitä sormin tai siveltimellä.

3. Lierac Diopticerne -voide lupaa vaalentaa sekä sinertäviä että rusehtavia tummia silmänalusia. Sisältää myös sinisen valon haittoja torjuvia peptidejä, 15 ml 24 e. 4. Riittoisa Jane Iredale Enlighten Plus Under-Eye -peiteaine piilottaa tummuutta ja antaa elinvoimaa iholle. Suojakerroin 20, 6 g 52 e. 

Lierac Diopticerne -silmänympärysvoide lupaa vaalentaa sekä sinertäviä että rusehtavia tummia silmänalusia. Sisältää myös sinisen valon haittoja torjuvia peptidejä, 15 ml 24 e. Riittoisa Jane Iredale Enlighten Plus Under-Eye -peiteaine piilottaa tummuutta ja antaa elinvoimaa iholle. Suojakerroin 20, 6 g 52 e.

3. Ongelma: Kuiva silmänympärysiho rypistyy

Silmänympärysiho on samea ja pinnalta kurttuinen kuin kreppipaperi. Olen hoitanut sitä päivävoiteella.

Ratkaisu: Ota käyttöön kosteuttava silmänympärysvoide. Se tankkaa ihoon kosteutta ja saa kosteustasapainon kohdilleen. Iho ikään kuin täyttyy, jolloin ihon pinnan hienonhienot kuivuusrypyt oikenevat. Ihosta tulee napakka ja heleä. Painele voidetta sormin pieni nokare alaluomelle ja ylös kulmakarvojen alapuolelle.

5. TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Eye Cream -geelivoide silottaa pienet juonteet pitkäkestoisella kosteudella. Bonuksena myös turvotus vähenee, 30 ml 27 e. 6. Pellavansiemenuutetta ja hyaluronihappoa sisältävä Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift Ultra -voide kosteuttaa, täyteläistää ja tasoittaa silmänalusia, 15 ml 63 e.

TonyMoly The Chok Chok Green Tea Watery Eye Cream -geelivoide silottaa pienet juonteet pitkäkestoisella kosteudella. Bonuksena myös turvotus vähenee, 30 ml 27 e. Pellavansiemenuutetta ja hyaluronihappoa sisältävä Lancôme Rénergie Yeux Multi-Lift Ultra -silmänympärysvoide kosteuttaa, täyteläistää ja tasoittaa silmänalusia, 15 ml 63 e.

4. Ongelma: Silmänympärysihon turvotus häiritsee

Olen aamuisin todellakin kuin nakit silmillä! Yläluomi on turvotuksen vuoksi lähes muurautunut umpeen.

Ratkaisu: Tutkaile ensin, juotko tarpeeksi – tai liikaa? Molemmat voivat näkyä aamuturvotuksena. Muita syitä voivat olla vatsallaan nukkuminen, voimakassuolainen ruoka etenkin illalla, runsas alkoholin käyttö tai liian täyteläinen voide silmänympärysiholla. Kokeile silmänympärysvoidetta, joka lupaa laskea turvotusta. Levitä se painellen, niin aktivoit samalla nesteet liikkeelle. Etene alaluomella sisänurkasta ulospäin.

7. Nuxe Bio Buckwheat Anti-Puffiness, Anti-Dark Circles Reviving -silmänympärysvoide sisältää tattaria ja E-vitamiinia, 15 ml 35 e. 8. Sisley Black Rose Contour Fluid -geelissä on kofeiinia ja punaviini-uutetta, jotka toimivat turvotuksen laskemiseksi. Keraaminen levityspää tuo lisätehoa, 15 ml 137 e.

Nuxe Bio Buckwheat Anti-Puffiness, Anti-Dark Circles Reviving -silmänympärysvoide sisältää tattaria ja E-vitamiinia, 15 ml 35 e. Sisley Black Rose Contour Fluid -geelissä on kofeiinia ja punaviini-uutetta, jotka toimivat turvotuksen laskemiseksi. Keraaminen levityspää tuo lisätehoa, 15 ml 137 e.

Poista silmämeikki aina hellävaraisesti silmämeikin­poistoaineella. Älä hankaa herkkää silmänympärysihoa.

5. Ongelma: Harakanvarpaista harmia

Silmäkulmieni rypyt ovat jo melko syviä, ja yläluomeni lerputtavat lähes ripsien päällä.

Ratkaisu: Eletty elämä saa näkyä naururyppyinä silmäkulmissa. Loivennusta ryppyihin saat kiinteyttä ja napakkuutta lupaavilla voiteilla ja seerumeilla. Hoida ihoa joka päivä aamuin illoin. Lepää ja ulkoile hyvin, nuku riittävästi ja vältä tupakointia ja runsasta alkoholinkäyttöä.

9. By Raili Beauty Essentials Pro Lift Eye -voide sisältää kiinteyttävää proliini-aminohappoa, joka tasoittaa pieniä juonteita, 15 ml 41,50 e. 10. Kapseloitua retinolia sisältävä Exuviance Professional Retinol Eye -voide kuorii kevyesti ihoa ja tasoittaa kirjavuutta, 15 ml 74 e.

By Raili Beauty Essentials Pro Lift Eye -silmänympärysvoide sisältää kiinteyttävää proliini-aminohappoa, joka tasoittaa pieniä juonteita, 15 ml 41,50 e. Kapseloitua retinolia sisältävä Exuviance Professional Retinol Eye -silmänympärysvoide kuorii kevyesti ihoa ja tasoittaa kirjavuutta, 15 ml 74 e.

6. Ongelma: Arka ja punoittava silmänympärysiho

Silmäni vuotavat herkästi ja kyynelneste ärsyttää ihoa, jolloin se punoittaa ja kutisee.

Ratkaisu: Yritä selvittää, johtuuko vetistely sääolosuhteista, käyttämistäsi kasvotuotteista tai silmien kuivuudesta. Rauhoita ja kosteuta ihoa ja kostuta kuivia silmiä silmätipoilla. Levitä ensin silmänympärysvoide ja vasta sen jälkeen kasvovoide. Näin jälkimmäistä ei vahingossa joudu silmiin. Vältä aktivoivia ja elvyttäviä silmänalueen tehovoiteita ja -seerumeja.

11. Hajusteeton Eucerin Hyaluron Filler+Elasticity Eye Cream SPF 15 -voide kosteuttaa, täyteläistää ja parantaa ohuen ja herkän silmänympärysihon kimmoisuutta, 15 ml 35 e. 12. Rauhoittava ja kosteuttava La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye -silmänympärysvoide lievittää ihon kiristävää tunnetta ja punoitusta. Hajusteeton, 20 ml 19 e.

Hajusteeton Eucerin Hyaluron Filler+Elasticity Eye Cream SPF 15 -silmänympärysvoide kosteuttaa, täyteläistää ja parantaa ohuen ja herkän silmänympärysihon kimmoisuutta, 15 ml 35 e. Rauhoittava ja kosteuttava La Roche-Posay Toleriane Ultra Eye -silmänympärysvoide lievittää ihon kiristävää tunnetta ja punoitusta. Hajusteeton, 20 ml 19 e.

X