Kauneus

Lämmin vai viileä huulipunasävy? Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

Oikea huulipuna kruunaa meikin. Ammattimeikkaaja kertoo, kuinka valita sen sävy.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Istock, Annan Toimitus

Oikea huulipuna kruunaa meikin. Ammattimeikkaaja kertoo, kuinka valita sen sävy.

Kun meikki on muuten valmis, on aika kruunata kokonaisuus valitsemalla oikea huulipuna. Mitä huulipunan sävyn valinnassa tulisi oikein ottaa huomioon? FAB Makeup-hair -liikkeen kampaaja ja meikkaaja Riia Koivisto näytti Annan toimittajan kasvoilla, miltä eri huulipunasävy näyttää samassa meikkipohjassa.

Kylmä huulipuna luo illuusion valkoisemmista hampaista

Ensimmäisessä kokonaisuudessa on valittu kylmään taittava pinkin sävy. Kylmään taittavat värit imartelevat erityisesti niitä, joilla on kylmään taittava ihon pohjasävy. Lisäksi kylmään taittava huulipuna saa usein hampaat näyttämään valkoisemmilta.

herkkä huulipunasävy

Kuvassa huulille on levitetty värillistä huulikiiltoa, eikä huulia ole rajattu. Jos huulikiillon sävy ei ole kovin intensiivinen, sen leviämistä tarvitse pelätä, eikä se vaadi huulten rajaamista.

Myös huulikiiltojen kanssa huulet voi halutessaan rajata, mutta kiilto voi päivän mittaan kulua huulilta, jättäen vain huultenrajauskynän jäljelle. Siksi huulikiiltoa kannattaa sipaista huulille päivän kuluessa.

Lue myös: Kokeiletko meikkivoiteen sävyä ranteeseen? Ei kannattaisi – sen sijaan ranteen iholta voi tarkistaa jotain muuta olennaista

Kirkkaanpunainen on klassikkoväri – mutta niissäkin on eroja

Kirkkaanpunainen huulipuna on klassikko. Se nostaa arkisen asukokonaisuuden aina astetta juhlavammalle tasolle.

Kauniilla punalla on helppo viedä huomio hymyyn. Silloin huomio on pois katseesta ja väsyneistä silmistä.

Huulten rajaaminen auttaa punan levittämistä, eikä puna karkaa huulta ympäröiviin ihon juonteisiin yhtä helposti vaan auttaa pitämään punan paikallaan. Lisäksi tarkalla rajauksella huulten muotoa voi halutessaan korostaa.

Voimakas huulipuna

Kuvan meikissä on käytetty lämpimään taittavaa oranssinpunaista sävyä. Ihon kylmää pohjasävyä vasten lämmin punainen korostaa vaaleaa ihoa. Lämmin huulipunasävy voi korostaa myös hampaiden keltaisuutta.

Jos oman ihon pohjasävy on kylmään taittava, lämpimän sävyisen punan päälle voi sipaista myös pinkkiä huulikiiltoa tai viileämmän sävyistä punaa tai huultenrajauskynää.

Omia kasvoja imarteleva huulipuna löytyy kokeilemalla

Kirkkaanpunainen huulipuna ei automaattisesti ole lämpimään tai pinkki kylmään taittava. Jokaisessa värissä on olemassa kylmään ja lämpimään taittava vaihtoehto. Ei ole myöskään sääntöä, ettei voisi käyttää lämpimään taittavia punia, jos ihon pohjasävy on kylmään taittava – tai toisin päin. Pääasia, että sävy tuntuu itsestä hyvältä.

Myös muulla meikillä ja vaatteen värillä on väliä. Meikki on mahdollista rakentaa saman värimaailman sävyillä yhtenäiseksi – tai puolestaan leikkiä vastaväreillä. Esimerkiksi vaaleanpunainen sävy huulissa voi korostaa korallinpunaista silmämeikkiä – ja jos puolestaan meikin kaikki sävyt ovat ruskeita, lopputulos voi jäädä liian tasaiseksi.

X