Kauneus

Tiesitkö, mihin kohtaan ihoa huulipunan sävyä kannattaa testata? 8 nerokasta kikkaa täydellisiin huuliin

Huulipuna piristää ilmeen. Mutta valitako kylmä vai lämmin sävy, ja miten estää punaa karkaamasta juonteisiin? Näillä näppärillä kikoilla huulipunan laitto sujuu.

Teksti:
Mirva Saukkola 
Kuvat:
Istock

Huulet kannattaa pohjustaa ennen huulipunan laittoa.

Huulipuna piristää ilmeen. Mutta valitako kylmä vai lämmin sävy, ja miten estää punaa karkaamasta juonteisiin? Näillä näppärillä kikoilla huulipunan laitto sujuu.

Haaveena täydellisesti punatut huulet? Näillä vinkeillä huulipunan laitto onnistuu.

Nämä vinkit auttavat sävyn valinnassa

Kokeile punaa sormenpäihin, sillä niiden iho antaa edes hieman realistisemman kuvan sävystä kuin punan levittäminen kalpeaan käsivarteen.

Mieti sävyä valitessasi ennen kaikkea persoonallisuuttasi. Jos beige tuntuu pliisulta räväkälle luonteellesi tai kirkkaanpunainen liioittelulta hillitylle käytöksellesi, jätä myyjän suosittelema puna kauppaan.

Jos sinulla on keltaiseen taittava hammasluu, kannattaa lämpimän ruskeasävyisiä punia välttää. Ne tekevät hymystä entistä kellertävämmän. Siniseen taittuvat, kylmät sävyt toimivat päinvastaisesti.

Lue myös: Lämmin vai viileä huulipunasävy? Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

Huulipunan laitto kannattaa aloittaa pohjustuksesta

Voidemainen, kosteuttava puna sopii jokapäiväiseen käyttöön. Mattamainen kestopuna on hyvä valinta juhliin, sillä se kestää poskisuudelmat ja cocktail-palojen särpimisen, mutta se myös kuivattaa huulia. Kestopunan käytön jälkeen huulet voi kuoria ja hieroa niihin tehokosteuttajaa.

Lue myös: Haussa oikeasti kestävä huulipuna? Testasimme 7 kestohuulipunaa – yllättäjä kesti jopa seuraavaan aamuun asti

Karkaako puna huulia ympäröiviin juonteisiin? Huulten päivittäinen kosteuttaminen on tärkeää.

Huulipunan laitto kannattaa aloittaa käyttämällä käyttää pohjustusvoidetta ja huulten­rajauskynää. Ne estävät punaa kiipeämästä pystyryppyihin. Mikäli vaihtelet sävyjä usein etkä halua hamstrata useita rajauskyniä, hanki yksi laadukas ihonvärinen tai näkymätön kynä.

Voit käyttää myös valokynää tai meikkivoidetta huulten pohjustamiseen. Sen jälkeen huulet on hyvä puuteroida kevyesti ennen rajojen piirtämistä kynällä ja punan levittämistä.

Huulten koko alueen värittäminen rajauskynällä antaa kestävän lopputuloksen esimerkiksi juhlailtaan.

Lue myös: Tunnista pilaantunut huulipuna – nämä merkit kertovat, että huulipuna on vanhentunut

Lue myös: Kotiliesi.fi: Ei enää koskaan huulipunaa hampaissa! Tähän niksiin tarvitset vain sormesi

X