Kauneus

Huultenrajaus on helppo tapa korostaa huulten muotoa – näin rajaat ”salihuulet”, jotka sopivat lähes jokaiselle

Huultenrajaus on oiva tapa korostaa huulten muotoa tai tehdä huulista täyteläisemmän näköiset. Testasimme kahta tapaa.

Teksti:
Christina Boman

Huultenrajaus on oiva tapa korostaa huulten muotoa tai tehdä huulista täyteläisemmän näköiset. Testasimme kahta tapaa.

Huultenrajaus estää huulipunaa leviämästä ja saa huulet näyttämään selväpiirteisimmältä. Huulta voi myös värittää huultenrajauskynällä ennen huulipunan levittämistä, jolloin puna pysyy paremmin paikoillaan päivän aikana.

Testasimme kaksi huultenrajaustapaa. Kumpi on sinun suosikkisi?

Lue myös: Lämmin vai viileä huulipunasävy? Nämä seikat auttavat valitsemaan oikean punan

1. Gym lips eli salihuulet korostavat huulten omaa muotoa

Sosiaalisessa mediassa on pyörinyt hiljattain termi gym lips. Vapaasti suomennettuna salihuulet tarkoittavat luonnollista huultenrajaustapaa, jolloin lopputulos on lähes huomaamaton – kevyt meikki sopii siis vaikka lenkille tai salille. Vaikka lopputulos on luonnollinen, ero lähtötilanteeseen on yllättävän iso.

Huultenrajaus ja ilman.
Vasemmalla huulet ilman meikkiä. Oikealla gym lips eli huulet rajauksella ja huulirasvalla.

Tee näin:

Valitse rajauskynään mahdollisimman neutraali nuden sävy, joka ei erotu liikaa huulten omasta sävystä. Jos haluat täyteläisemmän näköisen lopputuloksen, voit halutessasi pyöristää kynällä hieman ylähuulen kaarta ja alahuulen keskikohtaa. Huulten ulkonurkat voi rajata kevyesti huulen omaa muotoa mukaillen. Häivytä rajaa tarvittaessa, jotta rajaus ei ole liian silmiinpistävä. Sipaise huulille huulirasvaa tai väritöntä huulikiiltoa tai -öljyä.

Lopputulos:

Ero on yllättävän suuri! Jo pelkkä huulten kosteuttaminen huulirasvalla tai -öljyllä tekee huulista rajauksen avulla täyteläisemmät. Lopputulos on luonnollinen, mutta olo on heti huolitellumman tuntuinen.

Värillisen huulikiillon kanssa:

Huultenrajaus: huulirasvalla ja huulikiillolla.
Vasemmalla huulissa on vaseliinia, oikealla nuden sävyistä, hieman pigmenttistä huulikiiltoa.

Jos huultenrajaus pelkän huulirasvan rinnalla tuntuu liian isolta kontrastilta, huulille voi sipaista myös huultenrajauskynän sävyä vastaavaa huulikiiltoa. Pigmenttiä sisältävä huulikiilto tasoittaa huulten sävyä, jolloin huultenrajaus sulautuu kokonaisuuteen hieman huomaamattomammin.

2. Klassinen huultenrajaus huulipunan kanssa

Huultenrajaus huulipunan kanssa
Vasemmalla huulipuna on levitetty huulille niiden omaa muotoa mukaillen. Oikealla on käytetty huultenrajauskynää.

Tee näin: 

Kun haluat kestävän ja huulten muotoa korostavan huulimeikin, rajaa ihmeessä. Huultenrajaus voi olla hieman huulipunan sävyä tummempi. Huulet rajataan samalla tyylillä kuin salihuulissa, kevyesti huulen kaarta korostaen.

Huulten ulkonurkkia voi myös ikään kuin varjostaa huultenrajauskynän avulla, mikä tuo huulille kolmiulotteisuutta ja täyteläisyyttä.

Lopputulos:

Huulipuna toimii kauniisti myös ilman rajausta, eikä huulimeikki tarvitse aina rajausta pysyäkseen tai ollakseen näyttävä. Erityisesti mattaiset punat voivat pysyä hyvin paikoillaan myös ilman rajausta.

Jos huulten muotoa kuitenkin haluaa korostaa, on huultenrajaus siihen helpoin tapa. Huulista tuli rajauksen kanssa heti täyteläisemmän näköiset.

Huultenrajaus huulipunan ja huulikiillon kanssa:

Huultenrajaus ja huulipuna sekä huulikiilto
Vasemmalla on huulipuna ja huultenrajaus, oikealla puolella huulten keskiosaan on lisätty astetta vaaleampaa huulikiiltoa.

Jos huuliin haluaa entisestään kolmiulotteisuutta ja täyteläisyyttä, voi huulten keskiosaan lopuksi sipaista asteen vaaleampaa huulikiiltoa.

Tässä vielä vertauksen vuoksi kuva lähtötilanteesta sekä lopputuloksesta:

Vasemmalla huulet ilman meikkiä ja oikealla meikin kanssa.

Kotiliesi.fi: Ei enää koskaan huulipunaa hampaissa! Tähän niksiin tarvitset vain sormesi

X