Kauneus

Hybridilakkaus kestää jopa kolme viikkoa

Teksti:
Anna.fi
Hybridikynnet

Saavuimme Hyvinvointila Gabrielleen Espoon kauniiseen Saunalahteen. Kodikkaan hoitolan yhteydessä toimivassa kampaamossa kävi kuhina. Siirryimme seinän toiselle puolelle hoitolaan tutustumaan paljon puhuttuun hybridilakkaukseen.

Hybridilakkoja on nykyisin jo useammalla valmistajalla, joten suosikki löytyy varmasti jokaiselle. Hyvinvointila Gabriellessa lakkaus tehtiin Gelish-merkkisellä lakalla.

Kynsistä kiiltävät ja kestävät

Hybridilakoissa yhdistyvät lakan ja geelin parhaat ominaisuudet. Lakka levitetään kynnelle tavallisen kynsilakan tapaan, mutta se kovetetaan joko LED- tai UV-uunissa. Uunin UV-säteily vastaa normaalin kesäpäivän suuruista säteilymäärää ja halutessaan käsiin voi levittää aurinkosuojavoidetta.

Lakka teki kynnestä todella kestävän ja kiiltävän. Kynsi myös näytti omaa kynttä selkeästi paksummalle ja tietysti myös todella tasaiselta. Lakka suojaakin omaa kynttä hyvin ja mahdollistaa kynnen kasvattamisen.

Lakan kuivumista ei tarvinnut odotella, sillä kynnet olivat UV-valon ansiosta heti kuivat. Olikin hämmentävän positiivista, kun kynsiä ei tarvinnut varoa heti lakkauksen jälkeen.

Tiia Tahvanainen
Lakka ei lohkeile eikä kulu

Hybridilakkauksen luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Työskentelen päivittäin tietokoneella ja kynnet joutuvat näppäimistöllä kovaan testiin. Testiaikana saunoin myös useasti mutta kynnen pinta ei muuttunut miksikään.

Itselläni kasvuraja oli kahden viikon jälkeen sen verran iso, että jouduin poistamaan lakan. Kahden viikon aikana lakka ei kuitenkaan lohkeillut mistään kohtaa. Pienen pientä kulumaa olin havaitsevanani poistovaiheessa lähinnä oikean käden etusormessa, mutta sitäkään ei kunnolla edes huomannut.

Lakkauksen voi poistaa itse

Hybridilakkauksen voi poistaa itse, mikä ei esimerkiksi geelikynsien kanssa ole mahdollista.

Lakan poistamiseen tarvitaan kynsiviila, asetonia, vanulappuja ja foliota. Lakkauksen pinta viilataan rikki ja asetoniin kastettu vanulappu kietaistaan folioon käärittynä kynnen päälle. Noin 15 minuutin kuluttua kynnen pinta ikään kuin räjähtää rikki ja sen voi kaapia esimerkiksi puutikulla pois.

Lakkaa ei missään tapauksessa kuitenkaan kannata repiä pois, vaikka se lähtisikin hyvin liuskoina. Repiminen vie aina mukanaan kerroksen omasta kynnestä.

Kynsiin kannattaa laittaa hybridilakan poistamisen jälkeen öljyä, sillä kynnen pinta jää karheaksi. Laitoin öljyä parina iltana, minkä jälkeen kynnet olivat täysin palautuneet.

Tällä hetkellä Gelish-lakkoja on saatavana 48 eri väriä. Värejä voi myös yhdistellä toisiinsa. Ranskalaisen lakkauksenkin voi tehdä vaikkapa erivärisillä glitterkärjillä.

Hyvinvointila Gabriellessa hybridilakkauksen hinta on 40 €.

Hybridilakkaus vaihe vaiheelta
Aluksi poistetaan vanha lakka.
Hybridikynnet
Kynsinauhat siistitään.
Hybridikynnet
Kynnen pinta karhennetaan, jotta lakkaus tarttuu siihen mahdollisimman hyvin.
Hybridikynnet
Hybridilakkauksessa käytetään alus- ja päällyslakkoja samaan tapaan kuin normaalissakin lakkauksessa.
Hybridikynnet
Kynnet kovetetaan jokaisen lakkausvaiheen jälkeen.
Hybridikynnet
Tumman lakan alle voi käyttää kynttä suojaavaa ainetta.
Hybridikynnet
Lakkaa levitetään kaksi ohutta kerrosta.
Hybridikynnet
Päällyslakka viimeistelee lakkauksen.
Hybridikynnet
Lopuksi kynnet siistitään ja hybridilakkaus on valmis. Lakan kuivumista ei tarvitse odottaa, sillä kynnet ovat UV-valon ansiosta heti kuivat.
Hybridikynnet

Lue lisää hybridikynsistä!

X